zuzmó sclerosus kezelések és gyógyszerek

Ha a genitális területen nem érinti, akkor nem kell kezelés lichen sclerosus, különösen, ha éppen nincs a tünetek. Zuzmó sclerosus lehet, hogy jobb a saját.

Ha zuzmó sclerosus vagy annak környékén a nemi szervek vagy a végbélnyílás vagy egy fejlettebb esetben más testrészén, orvosa javasolni fogja a kezelés. Kezeléssel is csökkenthető a viszketést, javítja a bőr megjelenését és tovább csökken a hegesedés.

kortikoszteroidok

A kortikoszteroid kenőcsök vagy krémek gyakran felírt lichen sclerosus. Kezdetben, akkor általában használni kortizon krémek vagy kenőcsök az érintett bőrt naponta. Néhány hét után, orvosa valószínűleg javasoljuk, hogy csak akkor használja ezeket a gyógyszereket hetente kétszer megismétlődésének megakadályozása érdekében.

Egyéb kezelési lehetőségek

Orvosa ellenőrizni fogja járó mellékhatások hosszan tartó használata lokális kortikoszteroidok, például további a bőr elvékonyodása.

Ha a kortikoszteroid kezelés nem működik, vagy ha hónapon kortikoszteroid terápia szükséges, más kezelést orvosa közé

Aktuális nemi hormonok alkalmaztak a múltban, hogy a kezelésére lichen sclerosus, de a legújabb kutatások azt mutatják, hogy ezek a gyógyszerek nem hatásosak.

Eltávolítása a fityma (körülmetélés) a férfiak gyakori elbírálás rezisztens más terápiák vagy több előrehaladott esetekben. Műtét a nemi szervek vagy a végbél környékén általában nem ajánlott nők zuzmó sclerosus mert az a feltétel is most jött vissza a műtét után.

Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, hogy milyen gyakran ő ajánlja nyomon követési látogatások keresni változások a bőrt. Nyomon követése vizsgákat általában ajánlott minden hat és 12 hónap.