vizsgálati asztma gyógyszer hatékony kezelésére krónikus hipereozinofil szindróma

Háttér

Vizsgálat eredményei

Egy multicentrikus csapat, köztük theernment nyomozók, úgy találta, hogy az antitest tesztelése jelenleg az asztma kezelésére egy biztonságos és hatékony, hosszú távú kezelés a ritka krónikus betegség úgynevezett hypereosinophiliás szindróma (HES). A vizsgálat eredményei jelennek meg a 4 október 2012, kérdését a Journal of Allergy and Clinical Immunology.

HES jellemzi megnövekedett számú a véráramban egy típusának immunsejtek úgynevezett eozinofil. Normális esetben, eozinofilek tartalmaznak egy kis része a fehérvérsejt populáció, a fertőzések elleni küzdelemben az élősködők okozta és játszik szerepet az allergiás betegségeket felszabadító vegyi anyagok, mint a hisztamin, hogy allergiás reakciókat okozhat. Azonban a HES, a szignifikánsan emelkedett számú eozinofil károsíthatja a szívet, a csontvelő, és az idegrendszerre, és ha nem kezelik, halált is okozhat.

Jelentőség

Emberek HES gyakran felírt kortikoszteroidok, például prednizolon, hogy alacsonyabb eozinofilszáma. Bár prednizon csökkenti az eozinofil sejtek száma a legtöbb esetben a HES, a hosszú távú használata több káros mellékhatásai, beleértve a csontritkulást, a csonttörés, súlygyarapodás, depresszió, és a cukorbetegség.

Következő lépések

2004 és 2006 között, a nyomozók a theernment és kutatóközpontok világszerte végzett klinikai vizsgálatban, amelyben az emberek és a HES kaptak antitest úgynevezett mepolizumab hogy blokkolja az interleukin-5 (IL-5), egy olyan molekula, amely közvetíti az aktiválási eozinofil sejtek a vér. A következtetés az 36-hetes vizsgálatban a kutatók megállapították, hogy mepolizumab biztonságosan és hatékonyan csökkentette a résztvevők eosinophil sejtszám, valamint a szükség nagy dózisú kortikoszteroidok. De mivel HES egy krónikus állapot, a tanulmány csapat akarta meghatározni a biztonságosságát és hatékonyságát mepolizumab használat hosszabb ideig.

Ebben követéses tanulmány során a kutatók, többek között Amy Klion, MD, vezetője a eozinofil Patológiai Osztály a theernment Laboratórium parazitás megbetegedések, majd 78 a felnőttek, akik vontunk be a korábbi tanulmányi és aki vett mepolizumab akár öt év.

Referenciák

Elején a tanulmány, az átlagos napi adag prednizon 20 mg. Az elegyet 24 héten át végzett kezelés mepolizumab, az átlagos napi adag prednizon csökkent körülbelül 5 mg. Végére az a tanulmány, több mint a fele a résztvevők prednizolon-mentes.

Négy hét után a mepolizumab kezelés, a nyomozók figyelték meg az összes résztvevő csökkenését keringő eozinofilek. A kutatók nem tapasztaltam semmilyen jelét a gyógyszer-rezisztencia, vagy egy nagyobb társuló mellékhatások hosszú távú használata az antitest.

Által érintett emberek krónikus HES, mepolizumab potenciális kezelési lehetőség, amely, úgy tűnik, kevesebb mellékhatása van, mint egész életen át tartó, nagy dózisú prednizon terápia.

Az eozinofilek is szerepet játszhat más körülmények között, például autoimmun betegségek, bizonyos típusú rákos megbetegedések, és a súlyos asztma, így a vizsgálat eredményei azt sugallják, hogy mepolizumab hasznos lehet csökkentve annak szükségességét, kortikoszteroidok, amikor e rendellenességek kezelésére.

A legnagyobb kihívás, hogy így mepolizumab több embert HES, hogy a gyógyszer még mindig értékelik az asztma kezelésére, és még nem hagyta jóvá a széles körű használatra.

Felismerve az ember igényét mepolizumab most nyomozók theernment és a többi részt klinikai helyszínen dolgoznak a gyógyszer gyártója, a GlaxoSmithKline, hogy a betegek a HES hogy továbbra is megkapja a gyógyszert. Jelenleg a gyártó támogatja a előtti kezelési vizsgálatban mepolizumab kezelni az embereket életveszélyes HES akik nem kezelés elérhető terápiák. A vizsgálat célja az, hogy életmentő kezelést az HES.

Roufosse FE, Kahn J, Gleich GJ, Schwartz LB, Singh AD, Rosenwasser LJ, Denburg JA, Ring J, Rothenberg ME, Sheikh J, Haig AE, Mallett SA, Templeton DN, Ortega HG, Klion AD. Hosszú távú biztonságosságát mepolizumab a hipereozinofil szindróma kezelésére. J Allergy Clin Immunol. Október 4, 2012 [online megelőzve nyomtatás].

Együttérző használata mepolizumab alanyoknál Hipereozinofília szindróma (HES)

Dr. Klion laborja