viszkető bőr kezelések és gyógyszerek

Viszkető bőr kellemetlen, irritáló érzés, ami szeretne a semmiből. Más néven a viszketés (proo-RIE-tus), bőrviszketés lehet a következménye, hogy kiütés vagy más állapot, mint például a pikkelysömör vagy bőrgyulladást. Vagy viszkető bőr tünete lehet egy betegség, mint például a máj betegség vagy veseelégtelenség.

Attól függően, hogy az oka a viszkető bőr, úgy tűnhet normális. Vagy lehet, hogy piros, vagy durva, vagy dudorok vagy hólyagok.

Hosszú távú enyhítésére van szükség felismerése és kezelése okozza a viszkető bőr. Viszkető bőr kezelések közé gyógyszerek, kötszerek, nedves és fényterápia. Öngondoskodás intézkedések, többek között a viszketés elleni termékek és figyelembe hűvös fürdő is segíthet.

Lehet, viszkető bőr alatt bizonyos kis területeken, például a kar vagy láb, vagy akár az egész szervezet viszket. Viszkető bőr nélkül előfordulhatnak más észrevehető változások a bőrön. Vagy lehet társítva

Néha viszketés hosszú ideig tart, és heves lehet. Ahogy dörzsölje vagy karcolja meg a területet, ez lesz itchier. És annál inkább viszket, annál több a semmiből. Törés ez viszket scratch ciklus nehéz lehet, de továbbra is karcolás károsíthatja a bőrt, vagy fertőzést okozhatnak.

Mikor kell orvoshoz

Keresse fel orvosát vagy bőrbetegség szakember (bőrgyógyász) ha a viszketés

Amit megtehetsz

Lehetséges okai viszkető bőr közé

Viszketés bőr minőségét befolyásolja az életed. Hosszan tartó viszketés és a karcolás növelheti az intenzitást a viszketés, ami esetleg

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy az elsődleges orvos. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy utalják a szakember a bőrbetegségek (bőrgyógyász).

Itt az információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és tudni, hogy mit várnak el az orvos.

Mit várnak el az orvos

Írja le a jelek és tünetek, mikor történt, és mennyi ideig álltak fenn. Is, hogy egy listát az összes gyógyszerről, beleértve vitaminokat, gyógynövényeket és over-the-counter gyógyszereket, szedi. Vagy vegyük az eredeti palackok és egy írásos listát a dózisok és irányban.

Írd le a kérdéseket kérdezze meg orvosát. Viszkető bőr, kérdéseket érdemes feltenni a

Ne habozzon feltenni bármilyen további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kezdeni a kórtörténet és feltenni néhány kérdést, például

Nyomon követni az oka a viszketés is időt vesz igénybe, és magában foglalja a fizikális vizsgálat és a gondos történetét. Ha az orvos azt gyanítja a viszkető bőr az eredménye kóros állapotok, ő is végzi el a vizsgálatokat, beleértve a

Gyógyszerek

Egyszer egy okot nem kezelések viszkető bőr tartalmazhat

Ha belső betegséget találnak – legyen szó akár a vesebetegség, vashiány vagy pajzsmirigy probléma – kezelésére, hogy a betegség gyakran enyhíti a viszketést. Egyéb viszketés enyhítésére módszerek is ajánlhatók.

Fényterápia való kitételét a bőr bizonyos hullámhosszú ultraibolya fény. Több munkamenet általában menetrendszerű amíg a viszketés ellenőrzés alatt.

Ideiglenes enyhítésére viszketés, próbálja meg ezeket öngondoskodás intézkedések

Alkalmazzon viszketés elleni krémet vagy testápolót az érintett területen. Rövid távú alkalmazása nélkül kapható hidrokortizon krém, amely legalább 1 százalék hidrokortizon átmenetileg enyhíti a viszketést. Így lehet mentol, kámfor vagy kalamint.

Helyi érzéstelenítők, mint például lidokain vagy benzokain, hasznos lehet. Azonban, benzokain összefüggésbe hozták a ritka, de súlyos, néha halálos ismert állapot methaemoglobinaemia, ami csökkenti az oxigén mennyiségét, hogy a vér képes szállítani. Ne használja benzocaine évnél fiatalabb gyermekekben 2 éves kor felügyelet nélkül egy egészségügyi szakember. Ha egy felnőtt, soha ne használja többet, mint az ajánlott adag benzocaine, és úgy beszélt orvosával.

Kezelése az alapbetegség

keresse fel orvosát

Fényterápia (fototerápia)