vesekő útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Vesekő kóros, kemény, kémiai betétek, hogy belsejében a veséket. Ez a feltétel is nevezik vesekövesség vagy urolithiasisban .; Vesekő gyakran kisebb, mint a homokszemek. Azok kilépnek a szervezetből vizelet anélkül kellemetlenséget .; Azonban a betétek sokkal nagyobb lehet, akkora, mint egy borsó, márvány vagy még nagyobb. Néhány ilyen nagyobb köveket túl nagy ahhoz, hogy kell öblíteni a vese .; Néhány vesekő kezelése utazni a húgyvezeték. Ez a szűk cső között a vese és a húgyhólyag. A kövek válhat csapdába ureter. Csapdában vesekő okozhat sok különböző tüneteket. Ezek tartalmazzák; Extrém fájdalom; Blokkolt vizelet áramlását; Vérzés a falak a húgyúti

Tünetek

Nagyon kicsi vesekövek át ki a szervezetből a vizelettel anélkül tünetek .; Nagyobb kövek csíphesse a szűk ureter. Ez okozhat; Súlyos fájdalom a hátsó vagy oldalsó; Hányinger és hányás; Vér a vizeletben (vizelet tűnhet rózsaszín, vörös vagy barna)

Diagnózis

Kezelőorvosa meg fogja kérdezni a tünetek. Ő fogja kérdezni bármilyen változás a színét a vizelet. Orvosa fogja tudni akarsz a család történetét a vesekő, és hogy van-e már a köszvény.

Meddig tart?

Amikor egy vesekő csapdába esik a húgyvezeték, akkor ott maradnak, amíg az orvos eltávolítja. Vagy, hogy végül is lefelé mozogni, és adja át a saját. Meg lehet venni órák, napok, hetek egy kő át.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Sok esetben a csapdába vesekő végül kiüríti a húgyutak saját, főleg, ha igyon sok folyadékot. Egy orvos felügyelete, akkor valószínű, hogy akkor otthon maradnak. Tudod venni fájdalomcsillapítót, ha szükséges, amíg a kő elmozdítja és elmossa.

Mikor kell orvoshoz

Hívjon orvost, ha van

Prognózis

A prognózis változik személyenként. Akár a fele az embereket, akik a vesekő nem múlnak a második. Azoknak az embereknek a visszatérő vesekő, a prognózis függ az oka a vesekő és a válasz a megelőző terápiák.