vaspótlás (szájon át, parenterálisan) használata előtt

Allergia

Pediatric

Ha szed egy étrend-kiegészítő nélkül kapható, figyelmesen olvassa el és kövesse óvintézkedéseket a címkén. Mert ezek a kiegészítők, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Problémák gyermekekben nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben. Vaspótló, amikor által előírt egészségügyi szakember, nem várható, hogy a különböző mellékhatások gyermekeknél, mint azok a felnőttek. Azonban fontos, hogy kövesse az utasításokat figyelmesen, mert a vas túladagolás gyermekeknél különösen veszélyes.

Tanulmányok nátrium-glükonát vas kimutatták, hogy ez a kiegészítő használata biztonságos a gyermekek korosztály 6-15 év. A biztonsági nátrium-glükonát vas még nem határozták meg olyan betegeknél, akik fiatalabbak, mint 6 éves.

Problémák az idősebb felnőttek nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben. Idős emberek néha nem vas felszívódását olyan könnyen, mint a fiatal felnőttek, és szükség lehet egy nagyobb adagot. Ha úgy gondolja, meg kell, hogy egy vas-kiegészítő, kérdezze meg az egészségügyi szakember először. Csak az egészségügyi szakember el tudja dönteni, hogy szükség van egy vas-kiegészítő, és mennyit kell szednie.

geriátriai

Különösen fontos, hogy Ön kap elég vitamint és ásványi, ha teherbe esik, és hogy továbbra is megkapja a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag az egész terhesség alatt. Egészséges magzat növekedését és fejlődését attól függ, a folyamatos tápanyagellátás anyáról magzatra. Az első 3 hónap a terhesség, a megfelelő étrend általában biztosít elegendő vas. Azonban az elmúlt 6 hónapban, annak érdekében, hogy megfeleljen a megnövekedett igényeket a fejlődő baba, vasaló kiegészítőt által ajánlott egészségügyi szakember.

Terhesség

Azonban figyelembe nagy mennyiségű táplálék kiegészítőként a terhesség alatt káros lehet az anya és / vagy a magzat, és el kell kerülni.

Szoptatás

Különösen fontos, hogy megkapja a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag, hogy a baba is kap a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek növekszik megfelelően. Vas normálisan jelen van az anyatejben, kis mennyiségben. Amikor által előírt egészségügyi szakember, vaskészítmények nem okoznak problémát a szoptatás ideje alatt. Azonban, a szoptató anyák javasoljuk, hogy ellenőrizzék a saját egészségügyi szakember előtt vaspótló vagy bármilyen más gyógyszert. Figyelembe nagy mennyiségű étrend-kiegészítő szedése szoptatás káros lehet az anya és / vagy csecsemő- és el kell kerülni.

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Egyéb egészségügyi problémák

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezek közül bármelyiket szedi étrend-kiegészítők, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Táplálék-kiegészítők ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát az étrend-kiegészítők ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a