térdfájdalom: tünet, amikor, hogy egy orvos

Térd fájdalom oka lehet a problémát a térdízület maga, vagy oka lehet befolyásoló körülmények lágyrészek – szalagok, inak vagy bursák – mely körülveszi a térd.

A súlyossága térdfájdalom széles határok között változhat. Egyesek úgy érzik, csak enyhe szúró fájdalom, míg mások előfordulhat gyengítő térdfájdalom, hogy zavarja a napról-napra tevékenységeket. A legtöbb esetben, öngondoskodás intézkedések segítségével megbirkózni térdfájdalom.

Pihenés. Kerüljük több-megerőltető és fájdalmas, ám folyamatosan aktív. Próbálja alternatív tevékenységek kevésbé okoz kényelmetlenséget – úszás helyett kocogás, kerékpározás helyett tenisz. Az akut sérülések, akkor lehet, hogy marad ki a lábát, amennyire csak lehetséges, vagy akár használja mankó egy rövid ideig.; Ice. Tedd jeget a térd 15-től 20 percig néhány alkalommal naponta. Használja jégkocka vagy egy zacskó fagyasztott zöldség csomagolva egy törülközőt.; Tömörítés. Wrap rugalmas pólya körül a térd, hogy segítsék a duzzanat. Tedd a kötést szorosan illeszkedjen körül a térd, de nem elég erős ahhoz, hogy fájdalmat okoz, vagy a lábfej duzzanata.; Magasság. Fekve a térd feltámasztva párnák segíthet a fájdalom és a duzzanat.; NSAID-ok. Over-the-counter nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok) segíthet enyhíteni fájdalom, duzzanat és gyulladás. Ezek közé tartozik az ibuprofén (Advil, Motrin IB, egyéb) és a naproxen-nátrium (Aleve). Az ilyen típusú gyógyszerek okozhatnak gyomorpanaszokat. Ha veseproblémái baj, vagy a magas vérnyomás, vagy ha egy idősebb felnőtt, akkor használja paracetamol (Tylenol) helyett.

Ütemezése orvos látogatása

Térdfájdalom okok közé

Azonnal forduljon orvoshoz

Térdfájdalom, hogy jön lassan, vagy annak eredményeként a tevékenység, amely több megerőltető, mint máskor, lehet kezelni otthon. Térdfájdalom fordul elő, hogy egy viszonylag kisebb sérülést gyakran biztonságosan tartani egy-két nap, hogy ha öngondoskodás intézkedések hasznos lesz.

Hosszú távú térdfájdalom arthritisben gyakran segített fogyás és gyakorlatok erősítése az izmok ízület körül. Egyéb öngondoskodás lehetőségek közé

Készíts egy találkozót az orvos, ha a térdfájdalom okozta egy különösen erőteljes hatást, vagy ha ez kíséri

Ha már volt kisebb térdfájdalom egy ideje, hogy egy találkozót az orvos, ha a fájdalom rontja a lényeg, hogy ez zavarja a szokásos tevékenységeket vagy az alvás.

Kérjen meg valakit, hogy elvinni a sürgősségi ellátás, vagy a mentők, ha a térd fájdalom okozta sérülés, és kíséri

keresse fel orvosát

Jelentős duzzanat, bőrpír, gyengédség és melegség ízület körül, jelentős fájdalom, láz

A közös megjelenő deformálódik; pukkanó zajt idején a térde megsérült, képtelenség terhelhető, erős fájdalom, hirtelen duzzanata