térd bursitis

Térd bursitis gyulladása a bursa közelében található a térdízület. A bursa egy kis folyadékkal telt, pad-szerű burok csökkenti a súrlódást és párnák nyomás közötti pontok a csontok és az inak és izmok mellett az ízületek.

Mindegyik térded 11 bursák. Bár ezek közül bármelyik bursák gyulladását, térd bursitis leggyakrabban fordul elő, hogy a térdkalács, vagy a belső oldalon a térd alatti együttes.

Térd bursitis fájdalmat okoz, és korlátozza a mobilitást. A kezelés a térd bursitis gyakran kombinációját tartalmazza öngondoskodás gyakorlatok és orvos beadott kezelések a fájdalom enyhítésére és a gyulladást.

Térd bursitis jelek és tünetek eltérőek lehetnek, attól függően, melyik bursa befolyásolja, és hogy pontosan mi okozza a gyulladást.

Általában az érintett részét a térd felmelegedhet, duzzadt és érzékeny, ha nyomást gyakorolnak rá. Ön is úgy érzi a fájdalmat, ha mozog, vagy nyugalomban is.

Mikor kell orvoshoz

Egy éles ütés, hogy a térd tüneteket okozhatnak megjelenni gyorsan. De a legtöbb esetben a térd bursitis eredmény ismétlődő sérülések – elszenvedett munkahelyek, amelyek megkövetelik a sok térdelő – így a tünetek általában fokozatosan és idővel súlyosbodnak.

Amit megtehetsz

A bursa fekvő át a térdkalács néha megfertőződhetnek. Hívja fel orvosát, ha lázas mellett fájdalom és duzzanat a térd.

Térd bursitis oka lehet

Térd bursitis gyakori panasz, de a következő tényezők növelik a kialakulásának kockázatát a fájdalmas betegség.

Bár lehet, kezdetben forduljon a háziorvos, ő utalja be a reumatológus – egy orvos, aki specializálódott arthritis és egyéb ízületi betegségek – vagy egy ortopéd sebész.

Mit várnak el az orvos

Érdemes lehet írni egy listát, amely tartalmazza

A térd bursitis, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Orvosa fog végezni egy vizsgálatot okának megállapításához térdfájdalom. Ő lehet kezdeni kérdéseket, amelyek segíthetnek megkülönböztetni bursitis egyéb rendellenességek

Az orvosok gyakran lehet, hogy egy diagnózis térd bursitis során a fizikális vizsgálat. Orvosa fogja megvizsgálni a térd

Annak érdekében, hogy zárja ki sérülést okoz jelek és tünetek hasonlóak a bursitis, orvosa elrendelheti egy vagy több alábbi képalkotó vizsgálatok

képalkotó vizsgálatok

Ha az orvos azt gyanítja, hogy van egy fertőzés vagy köszvény a bursa, ő mintát kaphatnak a bursa folyadék vizsgálatára egy tű az érintett területen és ürítési néhány folyadék.

Attól függően, hogy mely részei a térd érintett, az orvos ajánlhat egy vagy több kezelési módszerek.

Ha a fertőzés okozta a térd bursitis, az orvos írja elő a tanfolyam antibiotikus kezelés.

Orvosa utalja be a gyógytornász vagy szakorvos sportorvos, aki segít megtanulni a megfelelő gyakorlatokat, hogy javítsa a rugalmasság és erősíti az izmokat. Ez a terápia enyhítheti a fájdalmat és csökkenti a kockázatot a visszatérő epizódok térd bursitis.

Több invazív kezelések térd bursitis bánásmód magában

Fájdalom enyhítésére és diszkomfort térd bursitis, próbálja meg ezeket a hazai jogorvoslati lehetőségek.

Törekvés

Akkor tegyen lépéseket, hogy elkerüljék a térd bursitis vagy megakadályozzák annak újbóli előfordulását

Gyógyszerek

keresse fel orvosát

Terápia

Sebészeti és egyéb eljárások