szívinfarktust és az instabil angina-kezelés a szövődmények

Szívinfarktus, hogy károsítja a kritikus vagy nagy területen a szív általában több problémát okoz (szövődmények) később. Ha csak egy kis mennyiségű szívizom meghal, a szív is mûködik a szívroham után.

Szívritmuszavar, az aritmiás. Ezek közé tartozik a szív-blokk, pitvarfibrilláció, és esetleg halálos ventricularis tachycardia vagy kamrafibrilláció; Szívelégtelenség, ami lehet rövid távú vagy válhat egy életen át tartó állapot. Hegszövet végül felváltja a területek szívizom hogy megsérültek egy szívroham. Hegszövet befolyásolja a szív pumpáló képességét, valamint azt kellene. Kár, hogy a bal kamra szívelégtelenséghez vezethet; Szívbillentyű-betegség; Pericarditis, amely egy gyulladás körül kívül a szív.

Körülbelül fele emberek, akik a szívroham lesz komoly szövődmény. A fajta szövődmények előfordulhat elhelyezkedésétől függ és mértékét a szívizom károsodását. A leggyakoribb szövődmények

Ha a szívroham okozta ritmuszavar, akkor olyan gyógyszert szed, vagy szükség lehet a szív-eszköz, például egy pacemaker.

Ha a pulzusszám túl lassú (bradikardia), orvosa javasolhatja a pacemaker.

Ha szívritmuszavar, vagy ha veszélyben vannak a szívritmuszavar, amely halálos lehet, az orvos ajánlhat beültethető cardioverter-defibrillátor (ICD).

További információ a különböző típusú szívritmuszavarok, lásd

Pitvarfibrilláció; Bradycardia (lassú szívverés); Ventricularis tachycardia.