szerzés a petevezeték kötve: petevezeték lekötése fogamzásgátlás

Petevezeték lekötése műtét nők kaphat “tie” a petevezető. Ez egyfajta női sterilizálás.

Plan B One-Step egyfajta sürgősségi fogamzásgátlás. Ez fogamzásgátló, amely megakadályozza a terhességet követően a védekezés nélküli szex. Az emberek néha hívják, hogy a “reggeli utáni tabletta”. De nem kell várni, amíg a reggeli szex után, hogy vegye. Sőt, a Plan B sokkal hatásosabb, minél előbb vegye be. Ez egy adag: veszel egy tablettát. A tabletta tartalmaz 1,5 milligramm levonorgesztrel, amelyet használnak a kisebb dózisok sok fogamzásgátló tabletták.

Tudod kap petevezeték lekötése történt a kórházban, vagy egy ambuláns sebészeti klinikán. Kapsz érzéstelenítés, így nem érez semmit.

A sebész teszi egy vagy két kis vágás a hasán, és egy eszköz hasonlít egy kisebb teleszkóppal (úgynevezett laparoszkópos) vágni, tömítés, vagy kösse meg a petevezetők zárva. Az orvos ezután öltéssel fel a vágások, és mehetsz haza néhány órával később.

Mint minden eljárás, van esély a fertőzés, fájdalom vagy vérzés.

Petevezeték lekötése és a petevezeték implantátumok szinte – de nem egészen – 100% -os hatékonysággal. Van némi kockázata a teherbeesés utáni petevezeték lekötése. Ami történhet, ha a csövek nőnek vissza együtt, ami nagyon ritka.

Egyes esetekben lehetséges, hogy a fordított petevezeték lekötése. De ez egy nagy műtét, amely előírja, egy pár napig a kórházban.

Van egy jó esély arra, hogy lehet, hogy nem tudja, hogy ez megfordult. Attól függ, hogy milyen módszert petevezeték lekötése megvan, hogy milyen régen volt, és hogy a csövek túl sérült visszavonni.

Ha nem kap meg fordítva, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy egy “méhen kívüli” terhesség, ahol a megtermékenyített petesejt a petevezetékben, ahelyett, hogy a méh. Ez egy életveszélyes állapot.

Nem Az eljárás csak a terhesség megelőzésére. Férfi óvszer a legjobb védelmet a legtöbb nemi úton terjedő betegségek (STD), beleértve a HIV.

FORRÁS

Az US Department of Health and Human Services: “Nő sterilizációs Fact Sheet”.

University of Wisconsin Egészségügyi: “petevezeték lekötése visszafordítása.”