szaruhártya

Szaruhártya gyulladása a szaruhártya – a tiszta, kupola alakú szövet az első a szem, amely magában foglalja a tanuló és a szivárványhártya. Keratitist néha által okozott fertőzés magában foglaló baktériumok, vírusok, gombák vagy paraziták. Nem fertőző szaruhártya oka lehet kisebb sérülést, rajta a kontaktlencse túl hosszú, vagy más nem-fertőző betegségek.

Ha a szem kivörösödése vagy egyéb tünetek szaruhártya, hogy egy találkozót, hogy keresse fel orvosát. Azonnali figyelmet, enyhe vagy közepesen súlyos esetekben szaruhártya általában hatékonyan lehet kezelni anélkül, látásvesztés. Ha nem kezelik, vagy ha egy fertőzés súlyos, szaruhártya-gyulladás vezethet súlyos szövődmények, amelyek tartósan károsíthatja a látást.

Jelek és tünetek a szaruhártya közé

Ha bármilyen, a jelek vagy tünetek keratitis, hogy egy találkozót, hogy keresse fel orvosát azonnal. Késések a diagnózis és a kezelés szaruhártya vezethet súlyos szövődmények, beleértve a látás elvesztése.

Okai szaruhártya közé

Mikor kell orvoshoz

Szennyezett víz. A vízben lévő kémiai, mint amilyeneket az uszodákban irritálhatja a szaruhártyát, és gyengíti az érzékeny felszíni szövetek a szaruhártya (cornea epithelium), ami egy kémiai szaruhártya. Ez általában rövid életű, és csak az utolsó percek és órák.

Amit megtehetsz

A baktériumok, gombák és paraziták a víz – különösen az óceánok, folyók, tavak és pezsgőfürdő – bekerülhet a szemét, amikor úszás vagy fürdés és az eredmény a szaruhártya. Ha ki vannak téve ezeknek a mikroorganizmusok, egészséges szaruhártya nem valószínű, hogy megfertőződhetnek. De ha már tapasztalt néhány korábbi bontásban a szaruhártya epithelium, mint például a viselése kontaktlencse túl hosszú, a szaruhártya lehet fogékony a fertőzésre.

Tényező, amely növeli a kockázatát, szaruhártya közé

Kontaktlencse. Kontaktlencse viselése növeli a kockázata, mind a fertőző és nem fertőző szaruhártya. A kockázat általában abból ered, nem fertőtlenítő lencsék megfelelően, a kontaktlencse viselése úszás közben, viselése, a javasoltnál hosszabb ideig, vagy a víz, vagy a házi megoldások tárolására és tiszta lencse.

Keratitis sokkal gyakoribb azoknál az embereknél, akik hosszú időn keresztül viselhető kapcsolatok, vagy viseljen kapcsolatok folyamatosan, mint azok, akik napi viselet kapcsolatok és vegye ki őket éjszaka.

Mit várnak el az orvos

Lehetséges szövődményeit szaruhártya közé

Lehet kezdeni a látás vagy hívja a háziorvos, ha a szemmel kapcsolatos jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Attól függően, hogy milyen típusú és súlyossága a tünetek, ő is utalnak, hogy a szemész szakorvos (szemész) a kezdeti vizsgára. Vagy lehet, hogy közvetlenül a szemész.

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert gyakran sok beszélni, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült.

Mert szaruhártya, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

nem fertőző szaruhártya

Orvosa áttekinti a kórtörténet és a tünetek, végezzen szemvizsgálat, és végzi el a vizsgálatokat diagnosztizálni szaruhártya.

Diagnosztizálása szaruhártya általában magában foglalja a következő

A kezelés nem fertőző szaruhártya függően változik az oka. Ha a szaruhártya okozta karcolás vagy bővített kontaktlencse viselés, akkor nem kell semmilyen kezelést. Ha jelentős könnyezés és fájdalom, akkor szükség lehet alkalmazni vényköteles gyógyszer a szemnek és a kopás szemkendő amíg az Ön állapota javul.

Fertőzéses keratitis változik, attól függően, az oka a fertőzés.

Ha szaruhártya hogy nem reagál a gyógyszeres kezelés, vagy ha ez nem okoz maradandó károsodást a szaruhártya, amely jelentősen rontja a látást, orvosa javasolhatja a szaruhártya átültetést.

Ha kontaktlencsét visel, a megfelelő használat, tisztítás és fertőtlenítés segíthet megelőzni szaruhártya. Kövesse az alábbi tippeket

fertőző szaruhártya

Bizonyos formái vírusos keratitis, mint például a szaruhártya-gyulladás által okozott a herpesz vírus, nem lehet teljesen kiküszöbölni. De a következő lépések ellenőrzésére vírusos szaruhártya kiújulás

Gondozó a kontaktlencsék

keresse fel orvosát

Megakadályozni a vírus kitörése