rost: mennyi kell?

Ön valószínűleg tudja, hogy a rostok fontos a jó egészséghez, de tudod, ha kap elég?

Igen sok ember a világon nem. Az átlagos felnőtt csak eszik 15 gramm rostot naponta.

Női kell 25 gramm rostot naponta, és embernek szüksége van 38 gramm naponta szerint az Institute of Medicine.

Többet esznek növényi élelmiszerek – zöldségek, bab, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonák, és dió – a legjobb módja, és az egyik ajánlásait amerikai kormányzat által 2015 étrendi útmutató.

Ezek az ételek mind természetesen gazdag tápanyagokban, a rostok, és biztosítja az összes egészségügyi ellátások, hogy együtt haladjon a rostokban gazdag étrend.

Top rostforrásnak következők: bab (mindenféle), borsó, csicseriborsó, fekete szemű borsó, articsóka, teljes kiőrlésű liszt, árpa, bulgur, korpa, málna, szeder, és aszalt szilva.

Jó rostforrásnak tartalmazza: saláta, sötét leveles zöldségek, brokkoli, okra, karfiol, édes burgonya, sárgarépa, sütőtök, burgonya és a bőr, a kukorica, a beépülő bab, spárga, káposzta, teljes kiőrlésű tészta, zab, kukorica, mogyoró, mazsola , körte, eper, narancs, banán, áfonya, mangó, és az alma.

Elkerülve a finomított gabona -, mint a fehér liszt, fehér kenyér, fehér tészta, fehér rizs – és helyettük a teljes kiőrlésű gabonák egy nagyszerű módja annak, hogy növeljék a mennyiségű rost az étrendben. Az étrendi útmutató Javasoljuk, hogy legalább a fele a szemek is a teljes kiőrlésű gabonák, de valamennyi a teljes kiőrlésű lehetőségek kapható, könnyű, hogy még jobban is.

Egész élelmiszerek előnyben részesített módja, hogy rost, mert ők is kapsz tápanyagok a szervezetnek szüksége van.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …