összpontosítani egészséges ételek a szív egészségének

Steven Reinberg

HealthDay Reporter

Hétfő, április 25, 2016 (HealthDay News) – hangsúlyozva az egészséges élelmiszerek a diéta, nem csak száműzve “rossz” ételek, lehet a kulcs, hogy elkerüljék a szívroham és a stroke, állítja egy új tanulmány.

A kutatók elemezték az étkezési szokások több ezer idősebb felnőttek világszerte szívbetegség, és megállapította, az eredmények, amelyek lepni.

“Az egészséges táplálkozás úgy tűnik, védő hatású, hanem az egészségtelen ételek nem tűnik okoz kárt”, mondta a vezető kutató, Dr. Ralph Stewart, a kardiológus Auckland City Hospital Új-Zélandon.

Táplálkozási nem értett egyet az utóbbi fogalom azonban, hangsúlyozva, hogy több kutatásra van feltétlenül szükség.

Az új tanulmány megállapította, hogy minden 100 ember eszik a egészséges, mediterrán stílusú étrend, hárommal kevesebb szívinfarktus, az agyvérzés vagy haláleset, mint az azonos számú felnőtt eszik az úgynevezett nyugati étrend, a tanulmány megállapította.

A mediterrán étrend gazdag gyümölcsök, zöldségek, halak és finomítatlan élelmiszereket. A nyugati étrend édesség, a hús és a sült ételek – minden az úgynevezett “rossz” ételek, mondta Stewart.

Hagyományosan, táplálkozási tanácsadás összpontosított elkerülve egészségtelen ételek, de tekintve a kockázat csökkentésére, ez valószínűleg egyre több egészséges élelmiszerek helyett elkerülve egészségtelen ételek, “mondta.” Ez hiányzik az egészséges ételek sok ember étrendjében ez a probléma, nem annyira eszik egészségtelen ételeket.

Azonban az egészségtelen ételek nem növelik a kockázatot az elhízás, különösen a fiatalok, és az elhízás az egyik fő oka az egészségügyi problémák, mondta Stewart.

“Ha megvan a szívbetegségek, többek fontosabb lehet, mint a diéta,” mondta Stewart.

A jelentést tettek közzé április 25-én az Európai Heart Journal.

A tanulmány során Stewart és munkatársai kérték több mint 15.000 ember 39 országból, hogy töltsenek ki egy kérdőívet életmód, amikor beiratkozott egy próba értékelése kezelés az anti-koleszterin gyógyszer darapladib. Minden stabil volt a szívbetegség, és átlagéletkoruk 67 GlaxoSmithKline, a gyógyszer gyártója, segített finanszírozni a vizsgálatot.

A résztvevőket megkérték, hogy hányszor egy héten ettek ételek, mint a hús, hal, tejtermékek, teljes kiőrlésű gabona vagy finomított gabona, zöldség, gyümölcs, desszert, édesség, cukros italokat, olajban sült ételek és az alkohol.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …