medúza csípése

Medúza csípések viszonylag gyakori probléma az emberek úszás, mocsári vagy a búvárkodás seawaters. A hosszú csápok záró a medúza teste is beadhatják Önnek mérge több ezer mikroszkopikus szögesdrót Stingers.

Medúza csípések nagyban súlyosságát. Leggyakrabban eredményez azonnali fájdalmat és vörös, irritált foltok a bőrön. Néhány medúza csípése okozhat több egésztest-(szisztémás) betegség. És ritka esetekben medúza csípése életveszélyes.

A legtöbb medúza csípése egyre jobb otthoni kezelés. Súlyos reakciók esetén sürgősségi orvosi ellátást.

Közös jelek és tünetek a medúza csípése közé

Súlyos medúza csípése hatással lehet több szervrendszert. Ezek a reakciók jelenhetnek meg gyorsan vagy több óra után a csípések. Jelek és tünetek súlyos medúza csípése közé

Mikor kell orvoshoz

A súlyossága a reakció függ

Típusai medúza

Keressétek sürgősségi osztályt, ha

Medúza csápjai mikroszkopikus szögesdrót Stingers. Minden stinger egy apró izzó, hogy tartja a méreg és a tekercselt, éles hegyű csőbe. A medúza használja a méreg, hogy megvédje magát és megöli áldozatát.

Ha veszed a csáp, apró kiváltó felületén engedje el a Stingers. A cső behatol a bőrbe, és felszabadítja a méreg. Ez hatással van a közvetlen érintkezési felület nagysága és bekerül a véráramba.

Medúza, hogy mosott ki a strandon még kiadja mérges Stingers ha hozzáérnek.

Egyéb gyógyászati ​​kezelések

Bár sokféle medúza viszonylag ártalmatlan az emberre, néhány okozhat súlyos fájdalmat és nagyobb valószínűséggel okoznak szisztémás reakció. Ezek medúza okoz több súlyos problémákat az emberek

Feltételek, amelyek növelik a kockázata, hogy megcsípte a medúza közé

Lehetséges szövődmények egy medúza csípése közé

A legtöbb medúza csípése lehet kezelni öblítéssel terület sós vízzel, alkalmazása ecet vagy szódabikarbóna pasztát, és vesz egy fájdalomcsillapítót.

Valaki, amely súlyos reakció egy medúza csípése szüksége sürgősségi ellátás, amely magában

Gyógyszerek, hogy elkerüljék

Más körülmények között is előírhatja az orvos-felügyelet kezelés

A legjobb kezelés az Ön számára is függhet, hogy milyen típusú medúza csípte hogy te. De a legtöbb csípések lehet kezelni ezeket az egyszerű jogorvoslati

Ezek a jogorvoslatok haszontalan vagy nem bizonyítottak

Az alábbi tippek segíthetnek elkerülni medúza csípése

keresse fel orvosát