máj haemangioma

Máj hemangioma (he-man-Jee-O-muh) egy jóindulatú (benignus) tömeg, amely a májban. A máj haemangioma alkotja a kusza erek. Máj hemangioma néha máj- hemangioma vagy üreges hemangioma.

A legtöbb esetben a máj haemangioma felfedezett egy teszt során, vagy eljárást más feltétel. A legtöbb ember, aki májbetegségben haemangioma soha nem tapasztal jeleit és tüneteit, és nem igényel kezelést.

Lehet nyugtalanító tudja, hogy van egy tömege a máj, akkor is, ha ez egy jóindulatú tömeget. Nincs bizonyíték arra, hogy a kezeletlen máj haemangioma vezethet májrák.

A legtöbb esetben, a máj haemangioma nem okoz jeleket vagy tüneteket.

Amikor egy máj haemangioma okoz jeleit és tüneteit, ezek közé

Mikor kell orvoshoz

Azonban ezek a tünetek nem specifikusak, és oka lehet, hogy valami más, akkor is, ha a máj haemangioma.

Szövődmények fordulnak elő a terhesség alatt

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen tartós jelek és tünetek aggasztja Önt.

Ez nem világos, hogy mi okozza a máj haemangioma alkotnak. Az orvosok úgy vélik máj haemangioma veleszületett – azt jelenti, hogy te született vele.

Máj hemangioma általában akkor fordul elő, mint egy abnormális gyűjteménye erek, amely kevesebb, mint körülbelül 1,5 hüvelyk (körülbelül 4 cm) széles. Esetenként a máj hemangiomas nagyobb is lehet, vagy előfordulhat többszörösei.

A legtöbb ember, máj haemangioma soha nem nő, és soha nem okoz panaszokat és tüneteket. De egy kis számú ember, a máj haemangioma növekedni fog okozni szövődmények és kezelést igényel. Ez nem világos, hogy ez miért történik.

Kapcsolatos komplikációk hormonterápia

Tényezők, amelyek növelik annak kockázatát, hogy a máj haemangioma okoz jelei és tünetei közé

A nők, akik már diagnosztizált máj haemangioma szembenézniük a szövődmények kialakulásának kockázata, ha teherbe esnek. A női hormon, az ösztrogén, ami növeli a terhesség alatt, úgy vélik, hogy bizonyos mértékben a máj hemangiomas hogy nagyobbra nőnek. A növekvő hemangioma okozhatnak panaszokat és tüneteket, és kezelést igényelhetnek.

Miután a máj haemangioma nem jelenti azt, hogy nem terhes. Azonban megvitatása esetleges szövődmények orvosával segíthet, hogy egy megalapozott választás.

Gyógyszerek, amelyek befolyásolják a hormon szintje a szervezetben, mint például a fogamzásgátló tabletták, okozhat szövődményeket, ha már diagnosztizált máj haemangioma. De ez ellentmondásos. Ha úgy ezt a fajta gyógyszert, beszélje előnyeit és kockázatait kezelőorvosával.

A legtöbb máj hemangiomas felfedezett egy teszt során, vagy eljárást valami mást. Ha úgy gondolták, hogy van egy máj tömege, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott az emésztőrendszerben (gasztroenterológus), vagy az, aki specializálódott a májban (Hepatológiai).

Amit megtehetsz

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és tudni, hogy mit várnak el az orvos.

Máj haemangioma, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon feltenni bármilyen további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt máj haemangioma közé

Más vizsgálatok és eljárások használhatók a helyzettől függően.

Mit várnak el az orvos

Ha a máj haemangioma kicsi, és nem okoz panaszokat vagy tüneteket, akkor nem kell a kezelést. Bár lehet, hogy aggódik hagyva máj tömege a kezeletlen esetek többségében a máj haemangioma soha nem nő, és soha nem okoz problémát.

Lehet, hogy orvosa menetrend nyomon követése vizsgákat, hogy ellenőrizze a máj haemangioma időközönként növekedés, ha a hemangioma nagy.

A legtöbb ember nem igényel kezelést

Ha a máj haemangioma nő elég nagy ahhoz, hogy álljon a közeli struktúrák a has, ez okozhat panaszokat és tüneteket és azt jelezheti, hogy kezelésre van szüksége. Máj hemangioma kezelés attól a helyzettől, mint például a helyét és méretét a hemangioma, hogy van-e egynél több hemangioma, az általános egészség és a p.

A kezelési lehetőségek lehetnek

Eljárások megállítani a vér áramlását a hemangioma. Anélkül, hogy a vérellátás, a hemangioma leállhat növekvő, vagy csökken. Két módon lehet megállítani a vér áramlását az elkötés a fő verőér (arteria hepatica lekötés) vagy intravénás gyógyszert az artériába, hogy blokkolja azt (artériás embolizáció).

Az egészséges májszövet sértetlen, mert a vért a közelben lévő más hajók.

Tanulás, hogy van egy máj haemangioma – még egy kis, alvó ember – lehet zavaró az elején. Lehet, hogy aggódik, hogy a máj haemangioma növekszik-e, vagy ez komplikációkat okozhat a jövőben. Idővel, akkor alkalmazkodni élő máj haemangioma. Amíg meg nem találja a saját megküzdési módok, úgy próbálta

A kezelés a máj haemangioma okozó jelek és tünetek

keresse fel orvosát