magzati vérvétel (FBS) rh érzékenységet a terhesség alatt

Magzati vérvétel (FBS) a gyűjtő magzati vér közvetlenül a köldökzsinór vagy a magzatra. A magzati vér teszteljük a vérszegénység tüneteit és más vér problémákat. FBS is ismert cordocentesis vagy perkután köldökzsinórvér mintavétel.

Ha Rh-érzékennyé és akkor könyv egy Rh-pozitív magzat, az immunrendszer megtámadhatja a magzat s vörös vérsejtek. FBS használják, hogy nézd meg a magzat s vörösvértestszám és oxigén szintje, és ez is úgy néz ki, a jelek, hogy az immunrendszer elpusztítja a magzati vörösvértesteket.

FBS hajtjuk végre kórház járóbeteg sebészeti osztályon. Akkor valószínűleg kap egy nyugtatót, hogy csökkentse a és a magzati mozgás közben FBS eljárás.

Előfordulhat, hogy a több gyógyszert során FBS, mint az antibiotikumok a fertőzések elkerülése vagy gyógyszert, hogy megakadályozzák a koraszülés (tokolitikus gyógyszerek).

A magzat adható injekció gyógyszer ideiglenesen leállítja mozgását; Egy kis terület a has zsibbadt egy helyi érzéstelenítő injekciót; Ultrahang használjuk irányítani egy tű segítségével a has egy köldökvénában köldökzsinór; Egy kis mennyiségű vért veszünk be a tűt, és összegyűjtjük.

Ha Doppler ultrahang és / vagy magzatvíz vizsgálatok azt mutatják, mérsékelt vagy súlyos vérszegénység, FBS, majd használják. FBS általában számára fenntartott után ezeket a vizsgálatokat, mert a nagyobb kockázatot, legfeljebb 2% -a terhességek célt téveszt után FBS, és akár 50% -os előnyét romlott Rh érzékenységet problémákat. (Ez történik, miután a magzati vér keveredik az anya vérében során vérvételre.) 1

FBS általában használják, amikor a Doppler ultrahang és / vagy egy sor magzatvíz-vizsgálattal már az első látható közepesen súlyos vérszegénység. Magzati vérből kimutatható az oxigén szintje, a vörösvérsejtek állapotát, és a vörös vérsejtek száma. Ez lehetővé teszi orvosa terv a legjobb kezelés az Ön számára a terhesség alatt.

Ha a hatás Rh érzékenységet súlyosak, és a magzat súlyos anémia, a magzat vérátömlesztés végezhető azonnal. Jövő vérátömlesztésre lehet ütemezett, hogy a magzat egészséges, amíg lehet szállítani biztonságosan.

FBS lehet tenni már a 17. terhességi hét, a közepén a második trimeszterben.

Töltse ki az orvosi vizsgálati adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen felkészülni erre a tesztre.

Moise KJ (2009). Hemolitikus betegség a magzat és az újszülött. RK Creasy, R Resnik, szerk., Creasy és Resnik anyai-magzati orvostudomány, 6th ed., Pp. 477-503. Philadelphia: Saunders Elsevier.

Tippek gyomorégés Relie; Egészséges Diapering: A Basic; Fogászati ​​Látogatás a terhes nők

Sarah Marshall, MD – Családi Medicin; William Gilbert, MD – Anyai és magzati orvostudomány

Június 4, 2014

Egészséges Receptek Mínusz a Heartbur; Védje meg családját A Germ; Zavarba inkontinencia?