lonsurf betegtájékoztatás

Mi Lonsurf?

Lonsurf kezelésére alkalmazzák kolorektális rák, amely más részeire is átterjedt a test (metasztatikus).

Lonsurf általában adott, miután egyéb daganatellenes gyógyszerek már próbáltam sikertelenül.

Kövesse az utasításokat a gyógyszer címkéjén és csomagolásán. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Fontos információ

Nem szabad használni Lonsurf ha allergiás tipiracil vagy trifluridine.

Annak érdekében, hogy Lonsurf biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség; vagy

ha terhes vagy terhességet.

A gyógyszer szedése előtt

Ez a gyógyszer káros lehet a magzat vagy születési rendellenességeket okoz. Ne használja, ha terhes. Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megakadályozására használata közben ezt a gyógyszert.

Ha egy ember apák a gyermek használata közben Lonsurf, a baba lehet születési rendellenességeket okoz. Használjon óvszert, hogy megakadályozza a terhességet a kezelés során. Továbbra is használja óvszert legalább 3 hónapig abba ezt a gyógyszert.

Nem ismert, hogy a tipiracil és trifluridine átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat használata Lonsurf, és legalább 24 óra után az utolsó adag.

Vegye Lonsurf pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Előtt és a kezelés ideje alatt a Lonsurf, akkor kell a vérképet. Az időzítés E vizsgálatok nagyon fontos. Ne mulassza ütemezett találkozók.

Lonsurf működik a legjobban, ha netán mégis követő 1 órán belül a reggeli és az esti étkezés.

Lonsurf kap a 28 napos kezelési ciklust. Lehet, hogy a gyógyszer alkalmazási csak bizonyos napokon minden ciklusban. Orvosa fogja meghatározni, hogy mennyi ideig kell kezelni Önt ezzel a gyógyszerrel.

Mosson kezet kezelése után Lonsurf tablettát.

A gondozók, akik érintse vagy kezelje a tablettákat viseljen gumikesztyűt.

Ahhoz, hogy a megfelelő adagot, akkor lehet, hogy 2 vagy több tablettát, amely különböző erősségeket és a színeket. Kövesse az orvos utasításait adagolási nagyon óvatosan.

Lonsurf csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket, és segít a véralvadást. Vérvizsgálatot kell vizsgálni gyakran. A daganatellenes szerek késhet alapján ezeket a vizsgálati eredményeket.

Store tabletta az eredeti tartályban, szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Ne tegye Lonsurf tablettákat naponta tabletta dobozban. Ha nem tárolja a gyógyszert az eredeti tartályban, akkor kell, hogy dobja el a fel nem használt tablettákat 30 nap után.

Szokásos adagja felnőtteknek a Lonsurf a colorectalis rák

-Initial Dózis: 35 mg / m2 per os naponta kétszer Napok 1-től 5 és napok 8-től 12-minden 28 napos ciklus (a trifluridine komponens); -A Maximális dózis: 80 mg adagonként (alapján trifluridine komponens); -Duration Terápia: a betegség progressziója vagy elfogadhatatlan toxicitás; Hozzászólások; -Dose Belül kell bevenni 1 órával a befejezés a reggeli és esti étkezés .; -A Adagot kell kerekíteni 5 mg növekmény .; -Ne Kezdeményezi a ciklus ez a gyógyszer, amíg az abszolút neutrofil szám (ANC) 1500 / mm3 vagy nagyobb vagy lázas neutropenia megoldódott, a vérlemezkék 75.000 / mm3 vagy ennél nagyobb, és 3-as vagy 4, nem hematológiai mellékhatások megoldani Grade 0 vagy 1 .; Felhasználás: A betegek kezelése metasztatikus colorectalis rák, akiket korábban már kezeltek oxaliplatin- és irinotekán alapú kemoterápiával, egy anti-VEGF biológiai terápia, és egy anti-EGFR terápia (ha RAS vad típus).

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek a fertőzés.

Hogyan kell Lonsurf?

Trifluridine és tipiracil átkerülhet testnedvek (vizelet, széklet, hányadék). Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosson kezet és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Lonsurf: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

láz, hidegrázás, influenza-szerű tünetek, duzzadt íny, fájdalmas szájüregi fekélyek

sápadt bőr, kábultság vagy légszomj, szapora szívverés, koncentrálási nehézségek; vagy

bőrbevérzéssel, szokatlan vérzés (orr, száj, vagina, vagy a végbél), lila vagy piros, tűhegynyi pontok a bőr alatt.

Súlyos mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősebb felnőttek.

Gyakori Lonsurf mellékhatás lehet

hasi fájdalom, étvágytalanság

hányinger, hányás, hasmenés

láz; vagy

gyengeség vagy fáradtság.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Lonsurf adagolási információt

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek tipiracil és trifluridine, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

1.02.2015-12-16, 06:16:25

Mi történik, ha túladagolás?

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Mit kell elkerülni véve Lonsurf?

Végbélrák Avastin, Xeloda, fluorouracil, kapecitabin, leucovorin bevacizumab, oxaliplatin, Erbitux, irinotekán, Betaseron, cetuximab, Stivarga, levamisole Cyramza, eioxatin, regorafenib, ramucirumab, Vectibix Camptosar, Fusilev, interferon béta-1b, panitumumabot levoleucovorin kalcium, Adrucil, Zaltrap

Lonsurf mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Lonsurf?

Lonsurf (tipiracil / trifluridine)