livalo: felhasználás, adagolás, mellékhatások

Mi Livalo?

Livalo kezelésére használják a magas koleszterinszint felnőtteknél. Csökkentve a koleszterin segíthet megelőzni a szívbetegségeket és a verőerek, feltételek, hogy vezethet szívroham, stroke és érbetegségek.

Livalo is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szedhet Livalo ha májbetegségben szenved (beleértve a kóros májenzim vizsgálatok), vagy ha is figyelembe ciklosporin.

Fontos információ

Ne szedje Livalo ha terhes.

Ne szoptasson szed Livalo.

Nem szabad használni Livalo ha allergiás a pitavastatin, vagy ha

májbetegségben (beleértve a kóros májenzim-tesztek)

A gyógyszer szedése előtt

ha terhes vagy szoptat; vagy

ha szed ciklosporin.

A kormány terhesség kategóriában X. Ez a gyógyszer káros lehet a magzat vagy születési rendellenességeket okoz. Ne használja Livalo ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer szedését és azonnal tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik. Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megakadályozására szedésének Livalo.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Pitavastatin átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Ne szoptasson szed Livalo.

Annak érdekében, hogy Livalo biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség

májbetegsége

a pajzsmirigy rendellenesség; vagy

ha iszik több mint 2 alkoholtartalmú italok naponta.

Livalo állapotot okozhat, amelynek eredménye a bontást a vázizom szövet, ami a veseelégtelenség. Ez az állapot lehet nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősebb felnőttek és az emberek, akik vesebetegségben szenved vagy rosszul kontrollált hypothyreosis (pajzsmirigy).

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy bárki 18 év alatti orvos utasítása nélkül.

Vegye Livalo pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet venni Livalo étellel vagy anélkül.

Míg a Livalo, akkor a gyakori vérvizsgálatot, hogy ellenőrizze a máj működését.

Lehet, hogy hagyja abba a Livalo rövid ideig, ha

ellenőrizetlen rohamok

elektrolit-egyensúly zavara (mint például a magas vagy alacsony a káliumszint a vérben)

súlyosan alacsony vérnyomás

Hogyan kell Livalo?

Súlyos fertőzés vagy betegség

kiszáradás; vagy

műtét vagy egy orvosi vészhelyzet.

Livalo csak egy része a teljes program a kezelés, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, és a súlykontroll. Kövesse a diéta, gyógyszeres kezelés és a testmozgás rutin nagyon szoros.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Szokásos felnőtt dózis Hyperlipidaemia

A kezdő adag 2 mg naponta egyszer szájon át étellel vagy anélkül; Fenntartó adag: 1-4 mg naponta egyszer, étkezés közben vagy étkezéstől; Maximális adag: 4 mg naponta egyszer, étkezés közben vagy étkezéstől

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kerüljük ételek, amelyek magas zsír és koleszterin. Livalo nem lesz olyan hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet, ha nem követi a koleszterincsökkentő diéta tervet.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez növelheti a trigliceridszintet és fokozhatja a májkárosodás.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Livalo: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Livalo adagolási információt

Ritkán, Livalo állapotot okozhat, amelynek eredménye a bontást a vázizom szövet, ami a veseelégtelenség. Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget észlel, különösen, ha te is a láz, szokatlan fáradtság és sötét színű vizelet.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Felhívjuk továbbá az orvost, ha van

zavartság, memória problémák

Mi történik, ha túladagolás?

veseproblémák – hányás, fájdalom az oldalára vagy a hát alsó részén, alig vagy egyáltalán nem vizelés, duzzanat, gyors súlygyarapodás; vagy

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Gyakori Livalo mellékhatás lehet

Mit kell elkerülni véve Livalo?

enyhe izomfájdalom

fájdalom a kar vagy a láb

hátfájás; vagy

hasmenés, székrekedés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszerről, amit használ. Bizonyos más gyógyszerekkel növelheti a kockázata a súlyos izom problémák, és ez nagyon fontos, hogy orvosa tudja, ha használ ezek közül bármelyik

kolchicin

gemfibrozil

fenofibrinsav

fenofibrátot; vagy

gyógyszerekkel, melyek a niacin (Advicor, Niaspan, Niacor, Simcor, Slo-Niacin, és mások).

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek pitavastatin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

3.01.2014-02-13, 10:42:59

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Magas koleszterin atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, szimvasztatin, Zetia, lovasztatin, niacin, Vytorin, rozuvasztatin, Welchol ezetimib, Niaspan, Mevacor, koleszevelám, Lescol, fluvastatin, pitavastatin, Simcor, Advicor ezetimib / simvastatin, niacin / simvastatin, Slo-Niacin, Lescol XL

Livalo mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Livalo?

Livalo (pitavastatin)