Lítium: a kábítószer-felhasználás, az adagolás és a mellékhatások

Mi lítium?

Lítium kezelésére használják a mániás epizódok mániás depresszió. Mániás tünetek közé tartozik a hiperaktivitás, rohant a beszéd, a rossz ítélet, csökkent alvásigény, az agresszió és a düh. Ez is segít, hogy megakadályozza vagy csökkenti az intenzitását a mániás epizódok.

Lítium is fel lehet használni más célokra nem szerepel.

Ne használjon lítium nélkül hatásos orvosával, ha terhes. Ez kárt okozhat a születendő baba. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló, és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik a kezelés során. Hívjon orvost egyszerre, ha bármilyen korai jelei lítium toxicitás, például hányinger, hányás, hasmenés, álmosság, izomgyengeség, tremor, a koordináció hiánya, homályos látás, vagy cseng a füle. Ne törje össze, ne rágja szét, vagy törés egy kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Nyelje le a tablettát egészben. Drink extra folyadék tartani attól, hogy dehidrált szedésének ezt a gyógyszert. Mondja el orvosának, ha már a túlzott izzadás, vagy ha beteg lázas, hányás vagy hasmenés.

Fontos információ

Ne váljanak a túlhevült vagy dehidratált edzés közben és meleg időben. Kövesse az orvos utasításait, hogy milyen típusú és mennyiségű folyadékot kell inni. Egyes esetekben, iszik túl sok folyadékot is lehet veszélyes, nem iszik elég.

Lítium is okozhat mellékhatásokat, amely károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha a meghajtó, vagy bármit, ami megköveteli, hogy legyen ébren.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás a lítium.

Meghozatala előtt a lítium, tájékoztassa orvosát, ha allergiás bármely kábítószer, vagy ha

A gyógyszer szedése előtt

Ha a fenti feltételek bármelyike, szükség lehet egy adag kiigazítás vagy a különleges vizsgálatok is biztonságosan lítium.

A kormány terhesség kategóriában D. Lithium károsíthatja a magzatot. Ne használja ezt a gyógyszert, ha orvosa beleegyezése, ha terhes. Közölje orvosával, ha teherbe esik a kezelés során. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert. Lítium átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Ne használja ezt a gyógyszert anélkül, hogy orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a hatását a lítium.

Ne adjon lítium a gyermek fiatalabb, mint 12 éves korig.

Vegye lítium pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Ne szedje a gyógyszeres kezelés nagyobb mennyiségű, vagy az, hogy hosszabb ideig, mint a kezelőorvosa által javasolt. Kövesse a vényköteles címkén.

Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt a lítium.

Ne törje össze, ne rágja szét, vagy törés egy kiterjesztett kibocsátás lítium tabletta. Nyelje le a tablettát egészben. Ez speciálisan, hogy kiadja a gyógyszert, lassan a szervezetben. Megtörve a lítium tabletta okozna túl sok a gyógyszer kell szabadítani egy időben.

Mérjük meg a folyékony formában lítium speciális dózis-kanál vagy pohár, nem egy szabályos táblázat kanállal. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

A kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert lehet, hogy könnyebben kiszárad, különösen akkor, ha bármilyen hányás vagy hasmenés, ha a szabadban, a napon, vagy ha gyakorolni erőteljesen vagy izzad, mint máskor. A kiszáradás növelheti az egyes mellékhatásai lítium.

Igyál extra folyadék minden nap tartani attól, hogy dehidrált szedésének lítium. Mondja el orvosának, ha már a túlzott izzadás, vagy ha beteg lázas, hányás, vagy hasmenés több mint egy pár órát.

Az biztos ezt a gyógyszert nem okoz káros hatásokat, a veseműködést kell majd vizsgálni rendszeresen. Ne hagyjon ki egyetlen tervezett látogatások orvosával.

Ha szüksége van bármilyen típusú műtét, mondja az orvos előre, hogy szed-lítium.

Store lítium szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. Ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és a gyógyászatban a következő rendszeresen ütemezett időpontban. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha úgy gondolja, hogy túl sokat használják az ezt a gyógyszert. Túladagolás tünetei lehetnek: émelygés, hányás, hasmenés, álmosság, izomgyengeség, tremor, a koordináció hiánya, homályos látás, vagy cseng a füle.

Lítium is okozhat mellékhatásokat, amely károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha a meghajtó, vagy bármit, ami megköveteli, hogy legyen ébren.

Ne váljanak a túlhevült vagy dehidratált edzés közben és meleg időben. Kövesse az orvos utasításait, hogy milyen típusú és mennyiségű folyadékot kell inni. Egyes esetekben, iszik túl sok folyadékot is lehet veszélyes, nem iszik elég.

Hogyan kell venniük a lítium?

Ne változtassa meg a só mennyiségét, amit fogyasztanak a diéta. Változó a bevitt só is megváltoztathatja az összeget lítium szintjét a vérben.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hagyja abba a lítium és hívja orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások

Kevésbé súlyos mellékhatások a következők lehetnek

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatásokat. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Meghozatala előtt a lítium, értesítse orvosát, ha bármilyen más gyógyszerek, különösen az alábbiak bármelyikét

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet a lítium. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

A lítium receptre kapható általánosan és márkanevek alatt Lithobid, Lithonate, Lithotabs és Eskalith. Más márka vagy generikus készítmények is rendelkezésre állnak. Kérdezze meg gyógyszerészét, bármilyen kérdése van a lítium, különösen, ha ez új neked.

2.15.4 / 12/2009 04:40:30

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Bipoláris zavar Seroquel, clonazepam, Klonopin Abilify Lamictal, kvetiapin Depakote, riszperidon

Mi történik, ha túladagolás?

Szkizoaffektív Seroquel, Prozac, fluoxetin, Abilify, Lamictal, kvetiapin, riszperidon, lamotrigin

Mania Depakote, riszperidon, Risperdal, divalproex-haloperidol, Haldol, klórpromazin, valproinsav

Mit kell elkerülni?

Lítium mellékhatások

Milyen más kábítószerek hatással lesz a lítium?

lítium

Mit jelent a gyógyszert néz ki?