Listeria fertőzés (listeriosist) tünetei

Láz, Izomfájdalmak, hányinger, hasmenés

Tünetek a terhesség alatt és az újszülöttek

Mikor kell orvoshoz

Ha valamilyen Listeria fertőzés előfordulhat

A tünetek néhány nap múlva, ha ettél szennyezett étel, de lehet, hogy mindaddig, amíg két hónappal az első jelek és tünetek a fertőzés kezdődik.

Ha a Listeria fertőzés átterjed az idegrendszert, jelek és tünetek közé tartozhatnak

A terhesség alatt, a Listeria fertőzés okozhat csak enyhe jelei és tünetei az anya. A következmények a baba, de lehet pusztító. A baba meghalhat váratlanul a születés előtt vagy tapasztal életveszélyes fertőzést követő első néhány nappal a születés után.

A felnőttekhez hasonlóan a jelek és tünetek a Listeria fertőzés újszülött is finom, de lehet

Ha ettél olyan élelmiszer, amely a már vissza, mert a Listeria kitörés, fokozott figyelmet szentel az esetleges jelei vagy tünetei a betegség. Ha azt tapasztalja, láz, izomfájdalom, hányinger vagy hasmenés, forduljon orvosához. Ugyanez a helyzet a betegség elfogyasztása után a potenciálisan szennyezett terméket, például élelmiszerek készült nyers tej vagy rosszul fűtött hot dog vagy felvágottak.

Ha azt tapasztalja, a magas láz, súlyos fejfájás, merev nyak, zavartság vagy fényérzékenység, vegye igénybe a sürgősségi ellátást. Ezek a jelek és tünetek arra utalhatnak, bakteriális agyhártyagyulladás, életveszélyes szövődménye a Listeria fertőzés.

Fejfájás, merev nyak, zavartság vagy változtatásokat az éberség, egyensúly elvesztése; Convulsiók

Kevés érdeklődést etetés, ingerlékenység, láz, hányás