lisinopril

Abba kell hagyni a lisinopril a lehető leghamarabb, ha a terhesség észlelésekor a gyógyszerek, amelyek közvetlenül a renin-angiotenzin rendszer okozhat sérülést és halált a fejlődő magzatra.

Használja a lisinopril

Terápiás Osztály: Vérnyomáscsökkentő

Farmakológiai Osztály: ACE-gátló

Lizinopril gátlása révén fejti ki a szervezetben előforduló anyag, ami miatt az erek szűkületét váltja ki. Ennek eredményeként, a lizinopril ellazítja az ereket. Ez csökkenti a vérnyomást és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív.

Lizinopril is használják, hogy segítsen a szívelégtelenség kezelésére. Azt is használják néhány betegnél a szívroham után. Szívroham után, néhány a szívizom sérült és legyengült. A szívizom továbbra is gyengül az idő múlásával. Ez megnehezíti a szív pumpálni a vért. Lizinopril lehet kezdeni után 24 órán belül a szívinfarktus, hogy növelje a túlélési arány.

lisinopril csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert lizinopril, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a Lizinoprillel vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt lisinopril

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát lisinopril magas vérnyomás kezelésére gyermekeknél 6-16 éves korig. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éves.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát lizinopril az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél lizinoprillel.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed lisinopril, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata lisinopril bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata lisinopril bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata lisinopril bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát lisinopril. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Amellett, hogy a használata a lizinopril, a kezelés a magas vérnyomás tartalmazhat súlykontroll és változások a típusú élelmiszerek eszik, különösen élelmiszerek magas nátrium (só). Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy lizinopril nem gyógyítja meg a magas vérnyomást, de ez nem segít irányítani. Ezért továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Ha a gyermek nem tudja lenyelni a tablettákat, orális folyadék adható. Rázza a szóbeli folyadék is csak minden használat előtt. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét erről.

Az adagot a lizinopril különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat lizinopril. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag lisinopril, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata lisinopril

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tároljuk a vegyes orális folyékony szobahőmérsékleten vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten, legfeljebb 4 hétig.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról lizinopril megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével lisinopril közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a lisinopril, értesítse orvosát.

lizinopril okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy torok használata közben lizinoprillel.

Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos hasi fájdalom (vagy anélkül hányinger vagy hányás). Ez lehet egy tünete intesztinális angioödéma.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás szintén előfordulhat, különösen akkor, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből, vagy ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál a gyógyszerre, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Óvintézkedések használat közben lizinoprillel

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek szedése lizinopril, különösen súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet vagy sót és ahhoz vezethet, hogy az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

Kérdezze meg orvosát, ha van egy láz, hidegrázás, vagy torokfájás. Ezek lehetnek fertőzés tünetei eredő alacsony fehérvérsejtszám.

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben lizinoprillel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Ne használjon kiegészítőket vagy kálium-tartalmú sópótlók ellenőrzése nélkül orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a felső hasi fájdalom, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

lizinopril befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt lizinoprillel. Lehet, hogy hagyja abba a lizinopril néhány napig, amíg a műtétre.

lizinopril kevésbé hatékonyak lehetnek, fekete bőrű betegekben. A fekete bőrű betegek is fokozott az angioödéma (duzzanat a kezek, karok, arc, száj vagy torok).

lisinopril Side Effects

lisinopril

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel ezek növelik a vérnyomást.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas vérnyomás amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol

Diabetikus Kidney Disease losartan, enalapril, ramipril, Cozaar benazepril irbezartán

Alport-szindróma enalapril, quinapril, fozinopril

Heart Attack Plavix, aszpirin, metoprolol, atenolol, warfarin, clopidogrel