Lioresal intrathecalis

Hirtelen abbahagyása intrathecalis baclofen, függetlenül annak okától, azt eredményezte, hogy olyan állapot, amely magában foglalja a magas láz, megváltozott tudatállapotot, eltúlzott rebound görcsösség, és az izom merevség, és ritka esetekben vezetett rhabdomyolysis, több szerv-rendszer meghibásodása, és a halál . Figyelmet kell fordítani a tervezést és az ellenőrzést az infúziós rendszer, utántöltő ütemezés és eljárások, és a szivattyú riasztások elkerülése érdekében van szükség hirtelen megszakítása a kábítószert. Nevelés a betegeknek és a korai tünetei baclofen visszavonása.

Használja a Lioresal

Terápiás Osztály: vázizom-lazító, centrálisan ható

Kémiai Osztály: Gamma-amino-vajsav (osztály)

Intrathecalis baclofen hat a központi idegrendszer (CNS), hogy annak izomrelaxáns hatást. Az akciók a CNS is okozhat néhány gyógyszer mellékhatásait.

Ez a gyógyszer által szállított gyógyszer szivattyú közvetlenül a gerincvelői folyadékban a hátad. Egy orvos fogja sebészileg helyezze a szivattyút, és nyomon követi a dózis a gyógyszer, amely a szivattyú által. A dózis az intrathecalis baclofen különböző lesz a különböző betegek és függ, hogy milyen típusú izommerevség, hogy van.

Intrathecalis baclofen adják csak, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Lioresal

Ezt a gyógyszert tesztelt gyermekek 4 éves és annál idősebb. A hatásos dózis nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, illetve problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél. Azonban ezt a gyógyszert nem lehet biztonságos fiatalabb gyermekek, mint 4 éves.

Mellékhatások, mint hallucináció, zavartság vagy depresszió, egyéb hangulati vagy mentális változások, valamint a súlyos álmosság lehet nagy valószínűséggel előfordulnak időseknél, akik érzékenyebbek lehetnek, mint a fiatalabb felnőttek hatásainak intrathecalis baclofen.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata a számos termék, amely tartalmaz baclofen. Lehet, hogy nem kifejezetten a Lioresal. Kérjük, olvassa el gondosan.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét kezelés ezt a gyógyszert. Ez idő alatt, a gyógyszer adagját használ esetleg meg kell változtatni gyakran az egyéni igények kielégítésére.

Győződjön meg róla, hogy az összes kinevezések töltse fel a szivattyút. Ha a szivattyú nem újratölteni időben, akkor előfordulhat visszatérését a izomfeszültség és a korai megvonási tünetek, amelyek tartalmazzák

Intrathecalis baclofen növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszert rohamok más izomlazítók és érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő . Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben intrathecalis baclofen.

Intrathecalis baclofen okozhat szédülést, álmosságot, hamis jólét, szédülés, látási problémák, vagy ügyetlenek, vagy bizonytalan a néhány ember. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber, jól koordinált, és látni is.

Intrathecalis baclofen okozhat a szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Ha azonban a szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás fordulhat elő, amikor felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Helyes használata baclofen

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Óvintézkedések használat közben Lioresal

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Izomgörcs cyclobenzaprine, Soma, baklofen, Flexeril, diazepam, tizanidin

Nyaki dystonia baklofen, Botox, Xeomin, onabotulinumtoxinA, Dysport, Myobloc

Izomrángás baclofen

Krónikus görcsösség baklofen, Botox, dantrolen, Dantrium, Gablofen, onabotulinumtoxinA

Lioresal Side Effects

Lioresal (baclofen)