linagliptin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amíg ezt a gyógyszert szedi. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, étvágytalanság, láz, vagy szédülés.

Ez a gyógyszer okozhat hipoglikémiát (alacsony vércukorszintet). Alacsony vércukorszint is előfordulhat, ha késleltetik vagy kihagyott egy étkezést vagy uzsonna, a szokásosnál több testmozgást, alkoholt fogyaszt, nem tud enni, mert a hányinger vagy hányás, szedjenek bizonyos gyógyszereket, vagy vegye linagliptin más diabétesz gyógyszert (pl glimepirid, glipizid, gliburid). A tünetek az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell az általuk okozott, hogy elájulsz (eszméletvesztés). Az emberek úgy érzik különböző tünetek az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek általában már így kezelni gyorsan.

Tünetek Az alacsony vércukorszint tartalmazza: szorongás, viselkedés megváltozik hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, nehézség gondolkodás, álmosság, rendkívül erős éhség, a gyors szívverés, fejfájás, hogy folytassa, hányinger, idegesség, rémálmok, nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nem diétás üdítők, vagy cukros vízben feloldjuk. Azt is ellenőrizze a vércukorszintjét. A glukagon gyógyszer, amelyet vészhelyzetben, ha súlyos tünetek, mint például a rohamok (görcsök), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendővel és tűvel, és tudja, hogyan kell használni. A családtagjait is tudja, hogyan kell használni a glukagon.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a gyógyszerből, sokat eszik, vagy nem követi a diéta, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor.

Tünetei magas vércukorszint tartalmazza: homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szájszag, fokozott vizeletürítés (gyakorisága és mennyisége), étvágytalanság, aluszékonyság, hasfájás, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzési (gyors és mély), eszméletlenség (elájult), vagy szokatlan szomjúság.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Lehet, hogy egy idő, amikor szükség van a sürgősségi segítség a probléma okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy viseljen egy orvosi azonosító (ID) karkötő vagy nyaklánc minden alkalommal. Továbbá, maguknál igazolvány a pénztárca, vagy pénztárca, hogy azt mondja, cukorbeteg egy listát az összes gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos és bénító ízületi fájdalom. Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos ízületi fájdalom használata közben ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.