lidokain és prilokain (gingiva útvonal) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy a fogorvos ellenőrizze, hogy szorosan bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Mondd el a fogorvos azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség; baj nyelési vagy duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat egy ritka, de súlyos vér problémát nevezett methaemoglobinaemia. Hívja fogorvos azonnal, ha van is egy kék vagy kékes lila szín az ajkakon, körmök, vagy bőr, vagy a fejfájás, szédülés, ájulás, álmosság, vagy légzési nehézség, miután ezt a gyógyszert.

Abban az időben, hogy az íny érzi zsibbad, súlyos sérülést okozhat. Legyen különösen óvatos a sérülések elkerülése érdekében, amíg a zsibbadás elmúlik, és van normális érzés a területen. Kerüljük élelmiszerek és folyadékok, amelyek nagyon meleg vagy nagyon hideg. Ne rágja szét a gumi vagy élelmiszer, miközben a szája érzi elzsibbadt. Lehet véletlenül harapni a nyelvét, vagy a belső arcod.