LF műtét Gerd: komplikációk, a hasznosítás, valamint több

Alatt fundoplicatio műtét, a felső görbe a gyomor (a fundus) köré a nyelőcső és varrt a helyére úgy, hogy az alsó része a nyelőcső áthalad egy kis alagút a gyomor izom. Ez a műtét erősíti a szelepet a nyelőcső és gyomor (alsó nyelőcső-záróizom), amely leállítja a sav mentéséről a nyelőcsőbe olyan könnyen. Ez lehetővé teszi, hogy a nyelőcső gyógyítani.

Ez az eljárás lehet tenni a has vagy a mellkas. A mellkas megközelítés gyakran használják, ha valaki túlsúlyos, vagy egy rövid nyelőcső; Ez az eljárás gyakran történik egy laparoszkópos sebészeti technikával. Eredmények A laparoszkópos technika a legjobban, ha a műtét történik egy sebész tapasztalata ezzel az eljárással.

Ha a nyitott műtét (amely megköveteli a nagy metszést) történik, akkor valószínűleg több napot a kórházban. Egy általános érzéstelenítést alkalmazunk, ami azt jelenti, átalussza a műveletet. Miután a nyitott műtét, akkor szükség lehet 4-6 hét, hogy újra munkába álljanak, vagy a szokásos rutin.

Ha a laparoszkópos módszer alkalmazása, akkor valószínűleg a kórházban csak 2-3 napig. Egy általános érzéstelenítést alkalmaznak. Lesz kevesebb fájdalmat a műtét után, mert nincs nagy metszést gyógyítani. Miután laparoszkópos műtét, a legtöbb ember mehet vissza dolgozni, vagy a szokásos rutin körülbelül 2-3 hét, attól függően, hogy a munkájukat.

Miután sem a műtét, akkor lehet, hogy megváltoztatja a enni. Lehet, hogy enni csak puha ételek, amíg a műtétet gyógyul. És meg kell rágni az élelmiszer alaposan és enni lassabban, hogy az élelmiszer-időt, hogy menjen le a nyelőcsőbe.

LF műtét leggyakrabban használt kezelésére GERD tünetek, amelyeket valószínűleg az okozta, részben a hiatus hernia és hogy nem megfelelően szabályozza a gyógyszerek. A műtét is fel lehet használni az egyes emberek, akik nem rendelkeznek a hiatus hernia. Műtét is lehet egy lehetőség, ha

Kockázatok vagy szövődményei LF műtét közé

Egyes emberek, a mellékhatások műtét puffadás okozta gáz építmény, nyelési problémák, fájdalom a műtét helyén, ugyanolyan zavaróak, mint a GERD tüneteit. Az LF eljárás nem lehet fordítani, és bizonyos esetekben lehet, hogy nem lehetséges, hogy enyhíti a tüneteket, ezen komplikációk, még egy második műtét.

GERD bosszantó lehet, sőt fájdalmas. De ez nem egy veszélyes betegség. Bármely GERD kezelést érdemes kipróbálni, azt kell, hogy nagyon biztonságos. Sok ember számára, különösen azok, akik kevés problémát gyógyszert szed, a műtét nem egy jó választás.

De amikor fundoplicatio műtét sikeres, akkor a végén, hogy szükség van a hosszú távú kezelés gyógyszer. Ha a döntés közötti műtét és kezelés orvostudomány, mérjük a költségek, kockázatok és a lehetséges szövődmények a műtét ellen költségek és kényelmetlenségek gyógyszert szed.

A műtét előtt további vizsgálatokat általában úgy történik, hogy biztos, hogy a műtét segíthet az gyógymód GERD tünetek és problémák diagnosztizálásához, hogy súlyosbíthatja a műtét.

Második műtétek nehezebb csinálni, kevésbé sikeres, és sokkal kockázatosabb. Ezért rendkívül fontos, hogy az első eljárás gondosan mérlegelni kell, és tenni egy tapasztalt sebész, aki nagyobb valószínűséggel lesz sikeres az első alkalommal.

Műtéttel GERD ritkán történik az emberek, akik

Különleges esetekben más műtétek, mint a részleges fundoplicatio vagy gastropexy végezhető helyett fundoplicatio műtét.

Töltse ki a műtét adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen felkészülni a műtétet.

Lundell L, et al. (2007). Hét éves utánkövetés egy randomizált klinikai vizsgálat, amely proton-pumpa gátlása sebészeti kezelés reflux oesophagitis. British Journal of Surgery, 94 (2): 198-203.

Galmiche J-P, et al. (2011). Laparoszkópos antirefluxmûtét vs ezomeprazol kezelés krónikus GERD. JAMA, 305 (19): 1969-1977.

Adam Husney, MD – Családi Medicin; Peter J. Kahrilas, MD – Gasztroenterológia

November 14, 2014

Gyógyszeres kezelés nem teljesen enyhíti a tüneteket, és a fennmaradó tünetek bizonyult okozta reflux gyomor gyümölcslevek; Nem akarsz, vagy azért, mert a mellékhatások, akkor nem tudják a gyógyszert hosszabb ideig, hogy ellenőrizzék a GERD tüneteit, és akkor hajlandó elfogadni a kockázatok a műtét; Azt, hogy a tünetek nem megfelelően növekszik, ha a gyógyszerekkel kezelték. Példák Ezek a tünetek az asztma, rekedtség, vagy köhögés együtt reflux.

A legtöbb ember, aki a laparoszkópos műtét GERD, a műtét enyhíti a tüneteket, és gyógyítja a károkat a nyelőcsőbe. ; Idővel, egyesek tünetei visszatérnek, van oesophagitis jöjjön vissza, kell venni a gyógyszert a tünetek, vagy szükség van egy másik művelet. ; Műtét okozhat az új és kellemetlen tüneteket. Idővel, egyesek nyelési növelték felfúvódás (gáz), és / vagy nehezen böfögés. 1

Nyelési nehézség, mert a gyomor becsomagolt túl magas a nyelőcső vagy a becsomagolt túl szorosan; A nyelőcső kicsúszását a tekercselt része a gyomor, így a szelep (alsó nyelőcső záróizom) már nem támogatott; Gyomorégés, hogy jön vissza; Puffadás és kellemetlen gázok felhalmozódását, mert a személy nem képes böfög; A felesleges gázt; Kockázatok érzéstelenítés Kockázatok nagy műtét (fertőzés vagy vérzés).

Idősebb felnőttek, különösen akkor, ha van más egészségügyi problémák mellett GERD; Gyenge szorította mozgások (perisztaltika) a nyelőcsőbe. Ezek a mozgások fontosak mozgatni ételt a nyelőcső a gyomorba. A sebészeti beavatkozás lehet, hogy ez a probléma még rosszabb, ami az élelmiszer-elakad a nyelőcsőben; Szokatlan tünetek, amelyek még tovább romolhat a műtét.