lexapro

Az antidepresszánsok fokozott kockázata az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek súlyos depresszióban (MDD) és egyéb pszichiátriai betegségek rövid távú vizsgálatok. A rövid távú vizsgálatok nem mutatnak a kockázatok növekedéséhez szuicidalitás antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőttek túl 24 éves, és ott volt a kockázat csökkentéséhez antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőtteknél 65 éves vagy idősebb. Ez a kockázat egyensúlyban kell lennie a klinikai igény. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás, az öngyilkossági hajlam, vagy szokatlan magatartásbeli változások. A családok és a gondozók figyelmét fel kell hívni, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. Nem engedélyezett gyermekkorú betegek kevesebb, mint 12 éves.

Használja a Lexapro

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Farmakológiai Osztály: szerotonin visszavétel gátló

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát escitalopram gyermekek és a tizenévesek 12 éves és annál idősebb depresszió. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyermekek kevesebb, mint 12 éves. Az escitalopram testsúlycsökkenést okozhat, vagy egy az étvágy csökkenése. Tizenéves, aki vesz majd, hogy hosszú ideig kell a súlyukat és a növekedés mérhető rendszeresen.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását escitalopram gyermekek generalizált szorongásos zavar. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Lexapro

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát escitalopram az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben) és a korral járó májbetegségben, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél escitalopram.

Tanulmányok a nők szoptatás bizonyították káros csecsemő hatásokat. Egy másik, hogy ezt a gyógyszert kell felírni, vagy abba kell hagynia a szoptatást használata közben ezt a gyógyszert.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Escitalopram lehet venni étellel vagy anélkül. Ha orvosa azt, hogy azt egy adott időpontban, kövesse orvosa utasításait.

Ha használja a szóbeli folyadék, a palackot jól rázza a mérés előtt minden egyes adag. Használjon megjelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze mérni minden egyes adag. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Lehet, hogy escitalopram egy hónapig vagy tovább, mielőtt jobban érzi magát.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata lexapro

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik a változásokat a dózis és segít csökkenteni a mellékhatásokat. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne vegyen eszcitaloprám és egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], linezolid (Zyvox®), metilén-kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni escitalopram alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás escitalopram, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Ne szedje escitalopram pimoziddal (Orap®). Ezen gyógyszerek együttesen okozhat nagyon komoly szívproblémák.

Escitalopram okozhatja egyes tinédzserek és fiatal felnőttek is izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Vannak, akik esetleg alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Ha Ön vagy gondozója ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Escitalopram okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon escitalopram a buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert eszcitaloprámmal.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ez csökkenti az esélyét a megvonási tünetek, mint a fokozott szorongás, égő vagy bizsergő érzések, zavartság, szédülés, fejfájás, ingerlékenység, hányinger, alvászavar, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Óvintézkedések használat közben Lexapro

Ez a gyógyszer fokozhatja a vérzés problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha egyéb gyógyszert is, hogy vékony a vér, mint az aszpirin, nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, más néven NSAID-ok (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) vagy warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Ez a gyógyszer okozhat hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben). Ez gyakori az idős betegek, akik szed vizelethajtó gyógyszereket a magas vérnyomás, vagy azok, akik csökkent mennyiségű folyadékot a szervezetben miatt súlyos hasmenés vagy hányás. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, fejfájás, memória problémák, koncentrálási nehézségek, gyengeség, vagy bizonytalan.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, hogy gond van a gondolkodás, vagy problémája van a mozgás. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a escitalopram, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem figyelmeztetés, vagy jól koordinált.

Az alkohol nem javasolt olyan betegeknek, akik escitalopram.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Lexapro mellékhatások

Lexapro (escitalopram)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Generalizált szorongásos zavar Cymbalta, escitalopram, venlafaxin, duloxetin, paroxetin, Paxil

Szorongás Xanax, Cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepam, hidroxizin

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Cymbalta