lexapro: gyógyszer felhasználása, adagolás, és mellékhatások

Mi Lexapro?

Lexapro kezelésére használják szorongás felnőtteknél. Lexapro is használják kezelésére súlyos depressziós zavar felnőtteknél és serdülőknél, akik legalább 12 éves.

Lexapro is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Lexapro ha is figyelembe pimozid, vagy ha kezelik metilénkék injekciót.

Fontos információ

Ne használja Lexapro ha szedett MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. MAO-gátlók közé izokarboxazid, linezolidnál, fenelzin razagilinnel szelegilin és tranilcipromin.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor először egy antidepresszánst szedett. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatók használata közben Lexapro. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Ne adja ezt a gyógyszert 12 évnél.

Ez veszélyes, hogy megpróbálja megvásárolni Lexapro az interneten vagy forgalmazóktól származó kívül az Egyesült Államokban. Gyógyszerek szét internetes értékesítés tartalmazhat veszélyes összetevőket, vagy nem osztható egy engedéllyel rendelkező gyógyszertár. A mintákat a escitalopram az interneten vásárolt úgy találták, hogy tartalmaznak haloperidol (Haldol), egy hatásos antipszichotikus gyógyszer veszélyes mellékhatásokkal. További információkért forduljon a US Food and Drug Administration (a kormány), illetve látogasson www.the government.gov/buyonlineguide.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni Lexaproif allergiás a escitalopram vagy citalopram (Celexa), vagy ha

akkor is figyelembe pimozid; vagy

Ön kezelik metilénkék injekciót.

Ne használja Lexapro ha szedett MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. MAO-gátlók közé izokarboxazid, linezolidnál, fenelzin razagilinnel szelegilin és tranilcipromin. Miután abbahagyja a Lexapro, meg kell várni legalább 14 napig, mielőtt elkezdi szedni MAOI.

Annak érdekében, hogy Lexapro biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

máj- vagy vesebetegség

görcsroham vagy epilepszia

cukorbetegség

szűk zugú glaukóma

szívbetegség

bipoláris zavar (mániás depresszió); vagy

egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy öngyilkossági gondolatok.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor először egy antidepresszánst szedett. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatók használata közben Lexapro. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Figyelembe SSRI antidepresszáns a terhesség alatt okozhat súlyos tüdő problémák, vagy más szövődmények a baba. Előfordulhat azonban, hogy a visszaesés a depresszió, ha idő előtt abbahagyja az antidepresszáns. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha közben teherbe Lexapro. Ne hagyja abba vagy kezdje szedni ezt a gyógyszert a terhesség alatt, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Az escitalopram átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Lexapro nem kell a gyermeknek adni fiatalabb, mint 12 éves korig.

Vegye Lexapro pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Próbálja meg, hogy Lexapro ugyanabban az időben minden nap. Kövesse a vényköteles címkén.

Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Hogyan kell Lexapro?

Ez eltarthat akár 4 hétig vagy tovább, mielőtt a tünetek javulnak. Tartsa a gyógyszert, ahogy irányította, és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak.

Ne hagyja abba a Lexapro hirtelen, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kövesse az orvos utasításait, elvékonyodó az adagot.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kerülje a triptofán szedésének Lexapro.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) a fájdalom, ízületi gyulladás, láz, vagy duzzanat. Ez magában foglalja az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib (Celebrex), diclofenac, indometacin, a meloxicam, és mások. Segítségével egy NSAID eszcitaloprámmal előfordulhat, hogy zúzódás vagy könnyen vérzik.

Az alkoholfogyasztás növelheti bizonyos mellékhatásai lexapro.

Lexapro károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció lexapro: bőrkiütés, csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

homályos látás, alagút látás, szemfájdalom vagy duzzanat, vagy látta fényudvar fényforrások körül

Mi történik, ha túladagolás?

hányinger, hányás, hasmenés, étvágytalanság, rossz bizonytalan, koordináció elvesztése

száguldó gondolatok, szokatlan kockázatvállaló magatartás, érzelmek rendkívüli boldogság és szomorúság

Mit kell elkerülni?

alacsony nátrium szint a szervezetben – fejfájás, zavartság, elkent beszéd, súlyos gyengeség, hányás, koordináció elvesztése, érzés bizonytalan; vagy

Súlyos idegrendszeri reakció – nagyon merev (merev) izmok, magas láz, izzadás, zavartság, gyors vagy egyenetlen szívverés, remegés, érzés, mint te múljék el.

Gyakori Lexapro mellékhatások lehetnek

Lexapro mellékhatások

álmosság, fáradtságérzés

alvászavar (inszomnia)

látászavarok

enyhe hányinger, gáz, gyomorégés, émelygés, székrekedés

testsúlyváltozások

csökkent nemi vágy, impotencia, vagy nehézség, amelynek orgazmus; vagy

fokozott izzadás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Figyelembe Lexapro más gyógyszerek álmosságot vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Lexapro, különösen

bármely más antidepresszáns

buspiron

lítium

Orbáncfű

triptofán (néha L-triptofán)

egy vérhígító, mint a warfarin, Coumadin

migrénes fejfájás gyógyszert – szumatriptán, rizatriptán és mások; vagy

narkotikus fájdalomcsillapítót – fentanil vagy tramadol.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Lexapro, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

15.04.2015-09-24, 04:25:57

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Lexapro?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Lexapro (escitalopram)

Jóváhagyás előzményei 10 évig a kormány jóváhagyta 2002

Generalizált szorongásos zavar Cymbalta, escitalopram, venlafaxin, duloxetin, paroxetin, Paxil

Szorongás Xanax, Cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepam, hidroxizin

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Cymbalta