levonorgestrel

Használja a levonorgestrel

Terápiás Osztály: Fogamzásgátló, progesztin

Farmakológiai Osztály: progesztin

Nem fogamzásgátló módszer 100 százalékos a hatékony. Fogamzásgátló módszerek, például a műtétre veszti vagy nem szex hatékonyabbak. levonorgesztrel nem alkalmazható, mint a rendszeres fogamzásgátló módszert. Megvitassák a lehetőségeket fogamzásgátló orvosával.

Plan B® kapható egy over-the-counter gyógyszer a nők 17 éves és idősebb, és csak az orvos által felírt nők fiatalabb, mint 17 éves. Plan B® alatt érhetők el speciális eloszlása ​​nevű programot a kényelmes hozzáférést, Felelős Education (CARE) program. Plan B One–Step® kapható egy over-the-counter gyógyszer bármely fogamzóképes nő.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert levonorgestrel, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a levonorgesztrel vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát levonorgesztrelt tizenéves lányok. levonorgesztrel lehet használni fogamzásgátló tizenéves nőstény, de nem ajánlott megkezdése előtt a menstruáció.

Használata előtt levonorgestrel

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival levonorgesztrel nem végeztek az idős populációban. levonorgesztrelt nem javallt az idős nőknél.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed levonorgesztrel, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata levonorgestrel bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata levonorgestrel bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata levonorgestrel bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata levonorgestrel és az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja levonorgesztrel, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Használja levonorgestrel pontosan az orvos utasítása szerint, vagy kövesse az utasításokat a csomagot. levonorgesztrel alkalomszerű használatra a sürgősségi fogamzásgátló. Ez nem helyettesítheti a rendszeres fogamzásgátló módszert. Lehet használni levonorgestrel során bármikor a havi időszakban.

levonorgestrel jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Plan B® kapható egy over-the-counter gyógyszer a nők 17 éves és idősebb, és csak az orvos által felírt nők fiatalabb, mint 17 éves. Plan B One–Step® kapható egy over-the-counter gyógyszer bármely fogamzóképes nő.

Ha hányni 2 órán belül bevétele után levonorgesztrel, forduljon orvoshoz azonnal. Az orvosa egy másik tablettát az Ön számára.

Az adagot a levonorgesztrel különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú levonorgesztrel. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata levonorgestrel

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy szorosan ellenőrizze levonorgesztrel megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat.

Használata ellenére levonorgestrel a terhesség megelőzésére, tudnia kell, hogy a levonorgestrel közben terhes lehetett károsíthatja a magzatot. Orvosa egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdené alkalmazni levonorgestrel hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos alhasi vagy hasi fájdalom 3-5 hét után figyelembe levonorgesztrel. Lehet, hogy egy kívüli terhesség a méh (anyaméh), amely az úgynevezett méhen kívüli terhesség. A méhen kívüli terhesség lehet egy súlyos és életveszélyes állapotban. Azt is problémákat okozhat, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben.

Előfordulhat, hogy a vér pecsételés után néhány nappal figyelembe levonorgesztrel. Ha a vérzés folytatódik, több mint 1 hét, kérdezze meg orvosát azonnal.

levonorgestrel tehetik a következő havi időszakban a vártnál később egy pár napig. Ha a következő időszakban bevétele után levonorgesztrel több mint 1 héttel később, kérdezze meg orvosát azonnal egy terhességi tesztet.

levonorgestrel nem védenek a HIV / AIDS és más szexuális úton terjedő fertőzések. Ha ez problémát jelent az Ön számára, beszéljen orvosával.

A rendszeres fogamzásgátló módszert, például a fogamzásgátló tabletták vagy a patch nem működik olyan jól, amikor használja levonorgesztrel. Használata után levonorgesztrel, akkor kell használni a két formája fogamzásgátló. Használja a fogamzásgátló tabletták vagy tapasz másik fogamzásgátló, például óvszert, membrán, vagy a fogamzásgátló habbal vagy géllel, közben minden más alkalommal, hogy a szex az azonos havi időszakban használt levonorgesztrel.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Óvintézkedések használat közben levonorgestrel

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

levonorgestrel Side Effects

levonorgestrel

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Kóros méhvérzés Mirena, Premarin Megace, Depo-Provera, megestrol, medroxiprogeszteron, Provera, noretindron

Sürgősségi fogamzásgátlás Plan B, a Plan B One-Step, etinilösztradiol / levonorgesztrel, ella, ulipristal, következő választás

Fogamzásgátló Mirena, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing, Yaz, noretindron