levonorgestrel (méhen belüli út) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Ezek a látogatások rendszerint minden 4-12 hétben után, de néhány orvos kötelezi őket gyakrabban.

Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy teherbe esett használata közben ezt a gyógyszert. Lehet, hogy nagyobb a kockázata a méhen kívüli terhesség, ha teherbe esni, míg a méhen belüli eszköz a helyén van. A méhen kívüli terhesség lehet egy súlyos és életveszélyes állapotban. Azt is problémákat okozhat, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben.

A méhen belüli eszköz is csúszik részben vagy egészben a kiutat a méh a tudtán kívül. Ha ez megtörténik, akkor nem véd teherbeesés, illetve előfordulhat, fokozott kockázatot komoly problémákat. Ez nagyobb valószínűséggel az első évben, hogy már a spirált, de megtörténhet bármikor. Rendszeresen ellenőrzi a húr a spirált lehet mondani, ha a méhen belüli eszköz még mindig a helyén van.

Előfordulhat, hogy a vér pecsételő és görcsök az első néhány hét után a méhen belüli eszköz került beillesztésre. Ezek a tünetek elmúlnak néhány hónapon belül. Ritkán a méhen belüli eszköz lehet, hogy egy lyuk a falon a méh, amikor beillesztésre. Ha ez történik, kérdezze meg orvosát azonnal.

A méhen belüli eszköz növeli a kockázata, súlyos fertőzés a női szervek úgynevezett kismedencei gyulladásos betegség (PID). PID súlyosak lehetnek, sőt életveszélyes. Ez a fertőzés okozhat hegesedés a női szervek, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben, és növelheti a kockázatot a méhen kívüli terhesség.

Hívja fel orvosát azonnal, ha influenza-szerű tünetek, láz, hidegrázás, hasi görcsök, fájdalom, vérzés, vagy folyadék szivárog a hüvelybe. Ez jele lehet annak, hogy van egy fertőzés.

Ez a készülék nem védenek a HIV / AIDS, a herpesz, vagy más szexuális úton terjedő betegségek. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy partnere kezd közösülni másokkal, vagy ha Ön vagy partnere tesztek pozitívak egy szexuális úton terjedő betegség. Ha ez problémát jelent az Ön számára, beszéljen orvosával.

Ez a gyógyszer okozhat változásokat a vércukorszintet. Továbbá, ez a gyógyszer is fedezheti jelei alacsony vércukorszint, mint például a gyors pulzus. Kérdezze meg orvosát, ha ezeket a problémákat, vagy ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát arról, hogy ezt a gyógyszert, mielőtt még egy orvosi eljárás, mint például a mágneses rezonancia képalkotó eljárás vagy MRI.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.