levetiracetám intravénás

Terápiás Osztály: Anticonvulsant

Használja a levetiracetám

levetiracetám kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Levetiracetámnak, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a levetiracetám vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát levetiracetám injekciós kezelésére parciális rohamok gyermekeknél 1 hónapos és 16 éves kor vagy a mioklónusos görcsrohamok kezelésére szolgál gyermekeknél 12 éves korig és az idősebb juvenilis myoclonusos epilepszia, vagy a kezelés elsődleges generalizált tónusos-klónusos görcsrohamok gyermekek 6 éves és idősebb idiopátiás generalizált epilepsziában.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát levetiracetám injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság vagy kiigazítást az adagot kapó betegek levetiracetám injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapta a levetiracetám, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használat előtt a levetiracetám

Használata levetiracetám bármely következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata levetiracetám bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát levetiracetám. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének a levetiracetám egy kórházban. A levetiracetám adott egy tűn keresztül, hogy kerül az egyik vénájába. A gyógyszert kell beadni, lassan, így a IV cső kell a helyén maradjon 15 percig.

Orvosa tájékoztatni fogja Önt vagy gyermekét néhány adag levetiracetám amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan amíg Ön vagy gyermeke olyan levetiracetám. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A levetiracetám változásokat okozhat hangulat vagy viselkedés, problémák koordinációt, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke kezdi érezni depressziós, szorongó, vagy mérges, felizgassanak könnyen, nyugtalan, vagy ha gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj Ön vagy gyermeke, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodik gyorsan.

levetiracetám okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, fáradt, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a levetiracetám Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő levetiracetám. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, vörös bőrelváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben levetiracetám.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy Ön vagy gyermeke olyan levetiracetám. levetiracetám befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne szakítsa meg vagy ne kapjon levetiracetám ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

levetiracetám növelheti a vérnyomást gyermekeknél 1 hónapostól 4 éves korig. Ha bármilyen változást észlel a gyermek normális vérnyomás, értesítse gyermeke orvosát azonnal.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata levetiracetám

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Lefoglalások diazepam, Valium, Topamax, Keppra, topiramát, levetiracetám, Dilantin, fenitoin, fenobarbitál, Trileptal, primidon, oxkarbazepin

Epilepszia gabapentin, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra, lamotrigin, levetiracetám, Dilantin, karbamazepin, Tegretol, divalproex nátrium

Óvintézkedések használat közben a levetiracetám

levetiracetám Side Effects

levetiracetám