levaquin intravénás

Fluorokinolonok, beleértve a levofloxacint, amelyek kapcsolatban vannak fokozott kockázata íngyulladás és az ínszakadás minden korosztály számára. Kockázat tovább növekszik 60 év feletti életkor, egyidejű szteroid kezelés, és a vese, szív, tüdő vagy transzplantáció. Fluorokinolonok, beleértve a levofloxacin súlyosbíthatja izomgyengeségének személyek myasthenia gravis. Kerüljük betegeknél ismert történetét myasthenia gravis.

Használja a Levaquin

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Kémiai Osztály: Fluorokinolon

A levofloxacin osztályába tartozik a gyógyszerek úgynevezett kinolon antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban ez a gyógyszer nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Alkalmazása nem javasolt csecsemők, gyermekek, vagy a tizenévesek. Azonban levofloxacin injekció alkalmazható gyermekek 6 hónapos vagy annál idősebb kezelésére, a pestis és megakadályozni, hogy a lépfene fertőzés után lehetséges expozíció.

Használata előtt Levaquin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát levofloxacin injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő ín rendellenességek (beleértve ínszakadás) és a vese, máj, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél levofloxacin injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. A gyógyszert kell beadni, lassan, így a tű kell maradni a helyén, legalább 1 órán keresztül.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Orvosa ad egy pár adag ilyen gyógyszer szedését, amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Számos további pohár vizet kell inni minden nap, miközben kezelik levofloxacin, ha másképp az orvos utasítása szerint. Ivóvíz extra víz segít megakadályozni, hogy néhány nem kívánt hatásait levofloxacin.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, miközben Ön ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A levofloxacin ritkán okoznak gyulladást (íngyulladás) vagy könnyezés ín (a zsinór tartja az izmokat a csontokhoz). Ez akkor fordulhat elő, miközben kapja a gyógyszert vagy befejezése után használja. Annak kockázatát, hogy ínproblémák növelhető, ha több mint 60 éves, a használt szteroid gyógyszereket (pl dexametazon, prednizolon, prednizolon, vagy Medrol®), súlyos vesebetegségben szenved, az anamnézisében ín problémák (pl reumatoid artritisz), vagy kaptak új szervet (például szív, vese, tüdő vagy) transzplantáció. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen fájdalom vagy ín edzés után (pl boka, hátul a térd vagy a láb, váll, könyök, vagy csukló), véraláfutásokat sérülés után, vagy nem tud elviselni súly vagy mozgassa az érintett területet. Tartózkodjunk a gyakorlat addig, amíg orvosa mást mond.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van egy kiütés, viszketés, csalánkiütés, rekedtség, szédülés vagy ájulás, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy miután kap az injekciót.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, vörös bőrelváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás közben ezt a gyógyszert.

A levofloxacin okozhat súlyos májbetegség, beleértve a hepatitisz. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás hányinger vagy hányás, sötét vizelet, világos színű széklet, hasi fájdalom, vagy sárga szemek vagy a bőr használata közben ezt a gyógyszert.

A levofloxacin hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a gyógyszer. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha bármilyen kérdése van ezzel, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Helyes használata Levaquin

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás zsibbadás, bizsergés vagy égő fájdalom a kéz, a kar, láb, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Ha a vér alacsony káliumszintje vagy rendellenesen lassú szívverés, levofloxacin növelheti a kockázatát, hogy a gyors, lassú vagy szabálytalan szívverés, eszméletvesztés, ájulás. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ha Ön cukorbetegek az inzulin vagy a cukorbetegség gyógyszert szájon: levofloxacin okozhat hipoglikémiát (alacsony vércukorszintet) egyes betegeknél. Tünetek Az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek úgy érzik, a különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Ha olyan tüneteket tapasztal az alacsony vércukorszint, hagyja abba a levofloxacin és kérdezze orvosát

Vannak emberek, akik használják a levofloxacin érzékenyebbé válhat a napfényre, mint általában. Napfényt, akár rövid ideig is súlyos napégés vagy bőrkiütés, bőrpír, viszketés, vagy elszíneződés. Amikor elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

A levofloxacin okozhat néhány ember, szédülést, feledékenység, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Óvintézkedések használat közben Levaquin

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Levaquin Side Effects

Levaquin (levofloxacin)

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Epididymitis, a szexuális úton ciprofloxacin, doxiciklin, levofloxacin, ceftriaxon, Rocephin

Húgyhólyag fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, cefalexin, levofloxacin, Macrobid

Bronchitis ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, Augmentin