leukoplakia

A leukoplakia (loo-koh-PLAY-key-uh), megvastagodott, fehér foltok képződhetnek az íny, a belsejét az arcod, az alján a száj és néha, a nyelved. Ezek a foltok nem lehet lekaparni.

Az orvosok nem tudják, mi okozza leukoplakiával de úgy dohány – akár füstölt, mártott vagy szétrágni – a fő bűnös a fejlődését.

Leukoplakia általában nem veszélyes, de néha súlyosak lehetnek. Bár a legtöbb leukoplakiát tapaszok jóindulatú (benignus), néhány mutatják korai jelei a rák. Számos rák a földön a száj – a nyelv alatti – következhetnek területekre leukoplakia. Ebből az okból, akkor a legjobb, hogy a fogorvos ha szokatlan, tartós változásokat a szájban.

Leukoplakia lehet különböző látszat. Változások általában akkor jelentkeznek az íny, a belsejét az arcod, az alján a száj és néha, a nyelved.

Leukoplakia tűnhet

Mikor kell orvoshoz

A típus az úgynevezett leukoplakia leukoplakia elsődlegesen érinti az embereket, akiknek az immunrendszere már meggyengült gyógyszerek vagy betegségek, különösen a HIV / AIDS. Leukoplakia okoz bolyhos, fehér foltok, melyek hasonlítanak a ráncok és barázdák oldalán a nyelv. Ez gyakran összetévesztik szájpenész – fertőzés jelölt krémes fehér foltok, ami letörölte, a terület, amely a hátán a torkát, hogy a tetején a nyelőcső (garat) és a belsejét az arcán. Szájpenész is gyakori a HIV / AIDS.

leukoplakia

Néha szájüregi fekélyek bosszantó lehet, vagy fájdalmas, anélkül, hogy káros. De más esetekben, a száj problémák komolyabb állapotban.

Lásd a fogorvos, ha az alábbiak közül bármelyik

Az ok, hogy a leukoplakia attól függ, hogy a standard, vagy a szőrös fajta.

Bár az oka leukoplakia ismeretlen, a dohányzás, beleértve a dohányzás és a rágás, úgy tűnik, hogy felelősek a legtöbb esetben. Gyakran előfordul, hogy a normál felhasználók a füstmentes dohánytermékek végül fejleszteni leukoplakiával ahol tart a dohány ellen arcán. Hosszú távú alkoholfogyasztás és más krónikus irritáló is hozzájárulhat leukoplakiát.

leukoplakia

Leukoplakia, néha orális leukoplakia, fertőzés eredménye az Epstein-Barr-vírus (EBV). Ha már fertőzött EBV vírus a szervezetben marad az élet. Normális esetben a vírus szunnyadó, de ha az immunrendszer legyengül, akár betegség vagy bizonyos gyógyszerek, a vírus válhat aktiválni, ami a körülményeket, mint például leukoplakia.

HIV / AIDS különösen valószínűséggel alakul leukoplakia. Bár a antiretrovirális gyógyszerek csökkent az esetek száma, leukoplakia még mindig hatással van számos HIV-pozitív embert, és ez lehet az egyik első jele a HIV-fertőzés. A megjelenése orális leukoplakia is lehet a jele, hogy az antiretrovirális terápia hiányában.

A dohányzás hozza meg a magas kockázatú leukoplakia és a szájüregi rák. Az alkoholfogyasztás együtt dohányzó tovább növeli a kockázatot.

Leukoplakia általában nem okoz maradandó károsodást a szövetekben a szájában. Azonban a szájüregi rák potenciálisan súlyos szövődménye a leukoplakia. A szájüregi rákok gyakran alkotnak közelében leukoplakia tapaszok és foltok maguk mutatnak a rákos elváltozások. Még azután is, leukoplakia foltok eltávolítása, a szájüregi rák kockázata is.

Leukoplakia, a másik viszont nem fájdalmas, és nem valószínű, hogy rák kialakulásához vezethet. De ez azt jelezheti, HIV-fertőzés és az AIDS.

Amit megtehetsz

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy látta a fogorvos vagy a háziorvos. Azonban akkor is továbbítani kell a szájsebész vagy egy fül-orr-gégészeti (ENT) szakorvos diagnózis és kezelés.

Ahhoz, hogy kész a kinevezése, hogy egy listát a

Mert leukoplakia, alapvető kérdést, hogy kérdezze meg fogorvosát közé

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó, főleg, ha van valami, amit nem értek.

A fogorvos valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Kilépés a dohányzás bármilyen csökkentheti vagy megszüntetheti a leukoplakiát.

Mit várnak a fogorvos

Leggyakrabban, a fogorvos diagnosztizálja leukoplakiával megvizsgálva foltok a szájban, és zárva ki az egyéb lehetséges okokat. Tesztelni korai jelei rák, fogorvosa

Ha a biopszia pozitív és a fogorvos végeztek excisional biopszia, hogy ki a teljes leukoplakiával folt, akkor nem kell további kezelést. Ha a tapasz nagy, a fogorvos utalhat, hogy egy szájsebész vagy ENT szakember kezelésre.

Mit lehet tenni az időközben

A legtöbb ember számára, megállás dohányzás vagy az alkohol használata törli az állapotot. Ha ez nem eredményes, vagy ha a sérülések azt mutatják korai jelei a rák, a fogorvos utalja be kezelésre, amely magában foglalja

Leukoplakia kezelés a legsikeresebb, ha a lézió található, és kezelik a korai, ha ez kicsi. Rendszeres szűrések fontosak, amint azt rutinszerűen ellenőrzésre a száját területeken, amelyek nem néz normális.

Általában nincs szükség kezelésre leukoplakia. Az az állapot gyakran nem okoz tüneteket, és nem valószínű, hogy vezet a száj rák.

Ha az orvos vagy a fogorvos ajánlja a kezelés, akkor lehet, hogy egy pirulát, amely befolyásolja az egész rendszer (szisztémás gyógyszerek), mint például a vírusellenes gyógyszer aciklovir (Zovirax) vagy antiretrovirális gyógyszert zidovudin (Retrovir). Vagy lehet használni a gyógyszert megoldás, amit alkalmazni közvetlenül az elváltozások a szájban (lokális gyógyszeres), mint például Podophyllum.

Ha abbahagyja a kezelést, a fehér foltok a leukoplakia visszatérhet. Az orvos vagy a fogorvos ajánlhatja nyomon követő látogatások háromhavonta a változások nyomon követése a száj vagy folyamatos kezelés megelőzése leukoplakiával foltok kiújulását.

Akkor lehet, hogy megakadályozza leukoplakiát ha

Kezelése leukoplakia

keresse fel orvosát