ledipasvir és sofosbuvir

Terápiás Osztály: vírusellenes

Használja a ledipasvir és sofosbuvir

ledipasvir és sofosbuvir csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ledipasvir és sofosbuvir, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ledipasvir és sofosbuvir vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának ledipasvir és sofosbuvir kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ledipasvir és sofosbuvir kombináció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed ledipasvir és sofosbuvir, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata előtt ledipasvir és sofosbuvir

Segítségével ledipasvir és sofosbuvir bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát ledipasvir és sofosbuvir. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye ledipasvir és sofosbuvir pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen ledipasvir és sofosbuvir kombinációt kell venni a teljes idejű kezelés, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Szintén fontos, hogy a gyógyszer adagját a szervezetben egyenletes szinten. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ledipasvir és sofosbuvir kell használni, menetrend.

ledipasvir és sofosbuvir jöjjön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse a tájékoztatót. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Lehet venni ledipasvir és sofosbuvir étellel vagy anélkül.

Ha szed tartalmazó savkötők alumínium vagy magnézium-hidroxid, vegye 4 óra előtt, vagy miután ledipasvir és sofosbuvir pályára.

Az adagot a ledipasvir és sofosbuvir különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú ledipasvir és sofosbuvir. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag ledipasvir és sofosbuvir, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ne vegyen be több, mint napi 1 tabletta.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tartsa a gyógyszert az eredeti palackban, amit kaptak a gyógyszertárban.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez annak biztosítására, hogy ledipasvir és sofosbuvir megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata ledipasvir és sofosbuvir

Ne szedje ledipasvir és sofosbuvir más termékekkel együtt tartalmazó sofosbuvir (pl Sovaldi®).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben ledipasvir és sofosbuvir

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hepatitis C Harvoni, ribavirin, Sovaldi, sofosbuvir, Zepatier, Daklinza, Pegasys daclatasvir, ledipasvir / sofosbuvir, Viekira Pak, simeprevir, interferon alfa-2b, PegIntronban Ribasphere peginterferon alfa-2a, Olysio Rebetol, Copegus, Technivie, intron A, boceprevir, Incivek, Roferon-A, Infergen

ledipasvir és sofosbuvir Side Effects

ledipasvir / sofosbuvir