latuda használ, adagolás és mellékhatásai

Mi Latuda?

Latuda kezelésére használják skizofrénia felnőtteknél.

Latuda is használják kezelésére depressziós epizódok az emberek a bipoláris zavar (mániás depresszió).

Latuda nem engedélyezett felhasználásra pszichotikus állapotok kapcsolatos demencia. Lurasidone növelheti a halálozás kockázatát idősebb felnőttek demenciával összefüggő feltételek.

Fontos információ

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor az első gyógyszert szed depresszió kezelésére. Legyen óvatos, hogy változások a hangulat vagy a tünetek. Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával.

Mielőtt elkezdi szedni Latuda, közölje orvosával, ha májbetegsége van, vesebetegség, szívbetegség, magas vérnyomás, szívritmuszavar, a korábbi szívroham vagy szélütés, magas koleszterin vagy triglicerid, alacsony fehérvérsejtszám (FVS), görcsrohamok, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, nyelési vagy emlőrákon vagy öngyilkossági gondolatok.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet lurasidone és nem alkalmazható egyidejűleg. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerről, amit használni most, és bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Amíg szedi Latuda, akkor lehet sokkal érzékenyebbek a hőmérséklet szélsőséges, például a nagyon meleg vagy hideg körülmények között. Ne kerüljön túl hideg, vagy túlmelegedését vagy kiszáradt. Igyál sok folyadékot, különösen meleg időjárás és az edzés alatt. Könnyebb lesz veszélyesen túlhevített és dehidratált szedésének Latuda.

A gyógyszer szedése előtt

Latuda károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos. Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Az alkoholfogyasztás növelheti bizonyos mellékhatásai Latuda. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha nagyon kemény (merev) izmok, magas láz, izzadás, zavartság, szapora vagy nagyon erős szívverés, érzés, mint te talán elájulsz, remegés vagy izomrángás vagy akaratlan mozgásai a szemét, ajkak, a nyelv, az arc, a karok vagy a lábak.

Nem szabad használni Latuda ha allergiás lurasidone.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet lurasidone és nem alkalmazható egyidejűleg. Orvosa változtatni a kezelési tervet, ha használja bizonyos egyéb gyógyszereket, beleértve a

gombaellenes gyógyszer, mint a ketokonazol vagy vorikonazol

egy antibiotikum, mint például a klaritromicin vagy rifampin

antivirális, mint a ritonavir

Orbáncfű; vagy

lefoglalás gyógyszert, mint a karbamazepin vagy fenitoin.

Latuda nem engedélyezett felhasználásra pszichotikus állapotok kapcsolatos demencia. Latuda növelheti a halálozás kockázatát idősebb felnőttek demenciával összefüggő feltételek.

Annak érdekében, hogy Latuda biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

szívbetegség, magas vérnyomás

magas koleszterin vagy triglicerid (egyfajta vérzsír)

görcsroham vagy epilepszia

májbetegség

vesebetegség

alacsony fehérvérsejtszám (FVS)

személyes vagy a családjában előfordult cukorbetegség (Latuda emelheti a vércukorszintet)

kórtörténetében kóros hormon funkcionális tesztek (pajzsmirigy, agyalapi mirigy)

Hogyan kell Latuda?

kórelőzményében emlőrák

kórelőzményében depresszió vagy bipoláris betegség (hacsak nem szed Latuda kezelésére depressziós epizódok)

kórtörténetében öngyilkossági gondolatok vagy cselekvések; vagy

Ha valaha is volt egy stroke.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor az első gyógyszert szed depresszió kezelésére. Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Ez a gyógyszer várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Tekintettel azonban arra, antipszichotikumok az elmúlt 3 hónapban a terhesség okozhat problémákat az újszülött, mint a megvonási tünetek, légzési problémák, táplálási problémák, nyugtalanság, remegés, és ernyedt vagy merev izmokat. Azonban előfordulhat, hogy az elvonási tünetek, vagy más problémák, ha abba a gyógyszer szedését a terhesség alatt. Ha teherbe esik, miközben Latuda, ne hagyja abba a szedését anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Nem ismert, hogy lurasidone átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Latuda nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 18 éves.

Vegye Latuda pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Latuda kell bevenni (legalább 350 kalória).

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

Ez eltarthat néhány héttel a tünetek javulnak. Tartsa a gyógyszert, mint irányított. Hívja fel orvosát, ha tünetei nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak használata közben Latuda.

Ne hagyja abba a lurasidone hirtelen. Megállás hirtelen egyéb problémákat is okozhat.

Latuda adagolási információt

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Szokásos adag skizofrénia

Kezdő dózis: 40 mg szájon át, naponta egyszer. Kezdeti dózistitrálás nem szükséges .; Maximális dózis: 160 mg naponta egyszer .; Megjegyzés: Kell bevenni (legalább 350 kalória). Étellel jelentősen megnöveli a hatóanyag felszívódását .; Jóváhagyott javallat: Skizofrénia

Mi történik, ha túladagolás?

Szokásos adag bipoláris zavar

Kezdő dózis: 20 mg naponta egyszer szájon monoterápiaként vagy kiegészítő terápiát lítium vagy valproát. Kezdeti dózistitrálás nem szükséges .; Maximális dózis: 120 mg naponta egyszer, monoterápiaként vagy kiegészítő terápiaként a lítium vagy valproát .; Megjegyzés: Kell bevenni (legalább 350 kalória). Étellel jelentősen megnöveli a hatóanyag felszívódását .; Jóváhagyott javallat: depresszív epizódok bipoláris affektív zavar I

Mit kell elkerülni véve Latuda?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Amíg szedi Latuda, akkor lehet sokkal érzékenyebbek a hőmérséklet szélsőséges, például a nagyon meleg vagy hideg körülmények között. Ne kerüljön túl hideg, vagy túlmelegedését vagy kiszáradt. Igyál sok folyadékot, különösen meleg időjárás és az edzés alatt. Könnyebb lesz veszélyesen túlhevített és dehidratált szedésének Latuda.

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet lurasidone és vezet nem kívánt mellékhatásokat. Kerüljük a grapefruit termékek szedése Latuda.

Latuda károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos. Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez növelheti bizonyos mellékhatásai lurasidone.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Latuda: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Nagy dózisú vagy hosszú távú használata Latuda okozhat súlyos mozgászavar, hogy nem lehet visszafordítható. Tünetei a betegség közé akaratlan izommozgások az ajkak, a nyelv, szem, arc, kar vagy láb. Minél tovább tart lurasidone, annál valószínűbb, hogy dolgozzon ki egy súlyos mozgási rendellenesség. Annak a kockázata, ez a mellékhatás magasabb a nők és az idősebb felnőttek.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

mell duzzanat vagy érzékenység, bimbóváladék, változások a menstruációs vérzés, hüvelyi szárazság

szédülés, ájulás, gyors, vagy lassú szívverés

nyelési

lefoglalás (görcsök), ellenőrizetlen izommozgások

vérsejtek zavarok – hirtelen gyengeség vagy rossz közérzet, láz, hidegrázás, torokfájás, szájüregi fekélyek, duzzadt íny, fájdalmas nyelés, bőr sebek, megfázás vagy influenza tünetei, köhögés, légzési nehézség

magas vércukorszint – fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, fogyás; vagy

Súlyos idegrendszeri reakció – nagyon merev (merev) izmok, magas láz, izzadás, zavartság, gyors vagy egyenetlen szívverés, remegés, érzés, mint te múljék el.

Gyakori Latuda mellékhatás lehet

álmosság

hányinger

nyugtalanság vagy nem tudnak egy helyben ülni; vagy

remegés, izommerevség, problémák izom mozgását.

Latuda mellékhatások

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Latuda?

Latuda (lurasidone)

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, amelyek álmosságot ronthatja ezt a hatást. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Latuda egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy egyéb gyógyszerek a mentális betegségek kezelésében.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet lurasidone. Nem minden lehetséges kölcsönhatást listáját. Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

szív, vagy a vérnyomás gyógyszert

duzzanat vagy gyulladás

görcsök; vagy

Parkinson kór.

Ez a lista nem teljes, és sok más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet lurasidone. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Adj egy listát az összes gyógyszer minden olyan egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

5.01.2015-05-14, 04:52:57

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Bipoláris zavar Seroquel, lítium, clonazepam, Klonopin Abilify Lamictal, kvetiapin Depakote, riszperidon, lamotrigin, olanzapinnal Zyprexa

Skizofrénia Seroquel, Abilify, kvetiapin, riszperidon, olanzapinnal Zyprexa, Risperdal, aripiprazol, Geodon, klozapin, Rexulti Chlorpromazinum