Lantus (inzulin toll) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Lantus?

Lantus kezelésére használják 1. típusú vagy 2. típusú cukorbetegség.

Lantus is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Lantus ha vannak egy epizód a hipoglikémia (alacsony vércukorszint), vagy ha az állam a diabéteszes ketoacidózis.

Fontos információ

Soha megosztani Lantus injekciót toll vagy patron egy másik személy. Közösen használt injekciós toll vagy patron lehetővé teszi a betegség, mint a hepatitis vagy HIV át egyik emberről a másikra.

A Lantus csak egy része a teljes program a kezelés, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, lábápolás, szemészeti, fogászati ​​ellátás, és a tesztelés a vércukorszintje. Kövesse a diéta, gyógyszeres kezelés és a testmozgás rutin nagyon szoros. Változó ezeket a tényezőket is befolyásolhatja a vércukorszintet.

Nem szabad használni Lantus ha allergiás a glargin inzulinnal, vagy

ha vannak egy epizód a hipoglikémia (alacsony vércukorszint); vagy

A gyógyszer szedése előtt

ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja az orvost kezelési rövid hatású inzulin).

Annak érdekében, hogy a Lantus biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

máj- vagy vesebetegség; vagy

pangásos szívelégtelenség vagy más szívproblémák.

Tájékoztassa orvosát az összes többi cukorbetegség gyógyszerek használata, különösen a pioglitazon vagy roziglitazon (néha szereplő kombinációk glimepirid vagy metformin). Figyelembe szájon cukorbetegség gyógyszerek használata közben az inzulin fokozhatja a súlyos szívproblémák.

Nem ismert, hogy a Lantus károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Nem ismert, hogy a glargin inzulin átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

A Lantus-t a bőr alá. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja fel a Lantus nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Ha egynél több típusú inzulin: Kerüljük a véletlen keveredés által gondosan ellenőrzi a gyógyszer címkéjén minden alkalommal, amikor használja az inzulin.

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

A Lantus SoloStar-injekció injekciós toll összesen 300 egység inzulin. A toll úgy tervezték, hogy 1-80 egység minden egyes megnyomásakor az injekciós gombot. Ne nyomja meg a gombot több mint egy alkalommal egy injekciót, ha az orvos által felírt adagot 80 egységnél nagyobb.

Ha túl sok a Lantus is okozhat súlyos alacsony vércukorszint (hipoglikémia), ami a rohamokat, vagy halált.

Ha vannak olyan változások a márka, az erő, vagy inzulin fajtáját használja, az adagolást igényeinek változhat. Mindig ellenőrizze a gyógyszert, amikor újratöltik, hogy biztosan megkapták a megfelelő márka és típus az orvos által előírt.

Ha túl sok inzulint glargin okozhat súlyosan alacsony vércukorszint (hipoglikémia), ami a rohamokat, vagy halált.

A Lantus-t a bőr alá naponta egyszer, ugyanabban az időben minden nap. Lehet mutatni, hogyan kell használni injekciók otthon. Ne öninjekciózásba ezt a gyógyszert, ha nem értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket. Ne keverje Lantus más inzulinokkal.

Az ellátást nyújtó megmutatja a legjobb hely a tested, hogy adja Lantus. Használjon minden alkalommal máshová adsz egy injekciót. Ne adja be az injekciót ugyanazon a helyen kétszer egymás után.

Soha ne ossza injekció toll vagy patron egy másik személy. Közösen használt injekciós toll vagy patron lehetővé teszi a betegség, mint a hepatitis vagy HIV át egyik emberről a másikra.

Használjon eldobható tű csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megtörténhet, hogy mindenkinek, aki cukorbeteg. A tünetek közé tartozik a fejfájás, az éhség, izzadás, zavartság, ingerlékenység, szédülés, vagy érzés ingatag. Mindig tartsa forrása cukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet. Cukor források közé gyümölcslé, kemény cukorka, keksz, mazsola, és nem diétás kólát. Fontos, hogy a család és a közeli barátok tudják, hogyan segít vészhelyzetben.

Ha súlyos hipoglikémia és nem tud enni, inni, használjon glukagon injekció. Az orvos írhat a glukagon injekció sürgősségi készletet, és megmondja, hogyan kell használni.

Hogyan kell használni a Lantus?

Is néz jeleit magas vércukorszint (hiperglikémia), mint a fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, és a fogyás.

Ellenőrizze vércukor óvatosan stressz helyzetben, utazás, betegség, műtét vagy orvosi vészhelyzet, intenzív mozgás, vagy ha alkoholt iszik, vagy kihagy étkezéseket. Ezek a dolgok hatással lehet a vércukorszint és az Ön adagját igények is változnak. Ne változtassa meg a Lantus adagot vagy az adagolás rendjét anélkül, hogy orvosa tanácsát.

A Lantus csak része egy kezelési program, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, vércukor vizsgálat, és különleges orvosi ellátást. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Tárolása bontatlan ampullában vagy injekciós toll: Hűtőszekrényben tárolandó, fénytől védve. Ne használja, ha a lejárati idő a gyógyszer címkéjén letelt.

Bontatlan Lantus ampullában vagy injekciós toll tárolható szobahőmérsékleten, de meg kell használni őket 28 napon belül. Védje a gyógyszert hő és fény.

Tárolása fiolák után az első használat: Lehet tartani egy “használat” üveg a hűtőben vagy szobahőmérsékleten, fénytől védve. 28 napon belül felhasználandó.

Tárolása injekciós tollak után az első használat: Tartsa a “használat” injekciós tollat ​​szobahőmérsékleten védve hő és fény. Ne tárolja hűtőszekrényben. Az injekciós tollat ​​annak kupakot.

Lantus SoloStar injekciós tollat ​​kell dobni 28 nap az első használat után.

Nem fagyasztható Lantus – dobja el a gyógyszert, ha ez lett fagyasztva.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot. Nem szabad egynél több adag egy 24 órás időszak alatt, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Tartsuk Lantus viszont minden alkalommal. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

 Az inzulin túladagolása okozhat életveszélyes hipoglikémiát.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Ne változtassa meg a márka a glargin inzulinra vagy fecskendő használata nélkül beszélt orvosával vagy gyógyszerészével.

Mi történik, ha túladagolás?

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez csökkenti a vércukorszintet, és zavarhatják a cukorbetegség kezelésére.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergia Lantus: viszkető bőrkiütés az egész testet; zavartság, nagyfokú álmosság; zihálás, légzési nehézség; gyors szívverés, izzadás; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mit kell elkerülni a Lantus?

Hívjon orvost egyszerre, ha van

légszomj (még az enyhe terhelés), duzzanat, gyors súlygyarapodás

viszketés, duzzanat, bőrpír, megvastagodás, vagy hollowing a bőr injekció beadási Lantus; vagy

Lantus mellékhatások

alacsony kálium – lábikragörcs, székrekedés, szabálytalan szívverés, csapkodott a mellkasában, erős szomjúság, fokozott vizeletürítés, zsibbadás vagy bizsergés, izomgyengeséget vagy petyhüdt érzés.

Gyakori Lantus mellékhatás lehet

alacsony vércukorszint

duzzanat, súlygyarapodás

bőrelváltozások, ahol a gyógyszer beadásának; vagy

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, tüsszögés, torokfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Sok más gyógyszerekkel növelheti vagy csökkentheti a hatását Lantus az csökkenti a vércukorszintet. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

10.02.2016-03-14, 08:35:40

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage Janumet

Cukorbetegség, 1-es típusú inzulin aszpart Levemir, NOVOLOG, Humalog, Toujeo, Tresiba, Lantus SoloStar, Apidra Humulin N, Humulin R

Milyen más kábítószerek hatással lesz a Lantus?

Lantus (inzulin glargin)