laktulóz

(LAK tyoo veszít)

Segédanyag bemutatott információkat, ha rendelkezésre áll (korlátozott, különösen a generikus); kikéri adott termék címkéjén. [DSC] = Megszűnt termék

Packet, szóbeli

Kristalose: 10 g (30 ea); 20 g (30 ea)

Megoldás, szóbeli

Constulose: 10 g / 15 ml (946 ml [DSC])

Constulose: 10 g / 15 ml (237 ml, 946 ml) [unflavored íz]

Enulose: 10 g / 15 ml (473 ml [DSC])

Enulose: 10 g / 15 ml (473 ml) [unflavored íz]

Generlac: 10 g / 15 ml (473 ml, 1892 ml) [unflavored íz]

Generikus: 10 g / 15 ml (15 ml, 30 ml, 236 ml, 237 ml, 473 ml, 500 ml, 946 ml, 1892 ml); 20 g / 30 ml (30 ml)

A bakteriális lebontás laktulóz ami egy savas pH gátolja a diffúzió az NH 3 a vérbe okozva az átalakítás az NH 3 NH 4 +; is növeli a diffúziós NH 3 a vérből a bélben, ahol az átalakítás NH 4 + fordul elő; termel ozmotikus hatása a vastagbél kapott puffadás elősegítése perisztaltika; csökkenti a vér ammónia koncentrációja, hogy csökkentsék a mértékét szisztémás encephalopathia portalis

nem érzékelhető

Via vastagbél flóra tejsavvá és ecetsav; megköveteli vastagbél flóra kábítószer aktiválás

Elsősorban széklet; vizelet (≤3%)

Székrekedés: Akár 24-48 órát, hogy készítsen egy normális bélmozgás

Encephalopathia: Legalább 24 és 48 óra

Megelőzése és kezelése porto-szisztémás encephalopathia (beleértve a máj precoma és kóma); székrekedés kezelésére

Használja igénylő betegek alacsony galaktóz diéta

Székrekedés: Orális: 10-20 g (15-30 ml) naponta; növelheti az 40 g (60 ml) szükség esetén naponta

Megelőzése szisztémás encephalopathia portalis (PSE): Orális: 20-30 g (30-45 ml) 3-4-szor / nap; állítsa dózis minden 1-2 napon át, 2-3 lágy széklet / nap

Akut PSE

Orális: 20-30 g (30-45 ml) minden 1 óra indukál gyors székletürítési; csökkentsék 20-30 g (30-45 ml) 3-4-szor / nap után székletürítési érjük titráljuk, hogy készítsen 2-3 lágy széklet / nap

Rektális beadás (retenciós beöntés): 200 g (300 ml) hígítjuk, 700 ml vízben vagy NS rektális beadási ballon katéter; megtartják 30 és 60 perc; megismételheti minden 4-6 óra; átmenet szájápolási előtt megszűnő rektális adagolás

Kezelése nyílt hepatikus encephalopathia (OHE) epizód: Útvonal nincs megadva: 16,7 g (25 ml) minden 1-2 órában, amíg legalább 2 puha vagy laza székletürítés gyártanak naponta; titráljuk fenntartani 2-3 székletürítés naponta (AASLD [Vilstrup 2014]).

Lásd a felnőtt adagolást.

Megelőzése szisztémás encephalopathia portalis (PSE): Orális

Csecsemők: 1,7-6,7 g / nap (2,5-10 ml / nap) osztott adagokban; dózis módosítása termelni 2-3 széklet / nap

Gyermekek: 26,7-60 g / nap (40-90 ml / nap) osztott adagokban; dózis módosítása termelni 2-3 széklet / nap

Székrekedés (off-label alkalmazás): Orális: 0,7-2 g / kg / nap (1-3 ml / kg / nap) osztott dózisokban, maximum: 40 g / nap (60 ml / nap) (NASPGHAN, 2006)

Nincsenek adagolási módosításokat nyújtott a gyártó címkézés.

Nincsenek adagolási módosításokat nyújtott a gyártó címkézés.

Orális oldat: Május keverhetjük gyümölcslével, vízzel vagy tejjel.

Kristályok orális oldat: oldjunk fel tartalmát csomag 120 ml vízben.

Végbél: Keverjük össze vízzel vagy fiziológiás sóoldatban, kezeli a megőrzési beöntés használ rektális ballon katéter megőrizni 30-60 percig. Átmenet a szóbeli laktulóz adott esetben (tudja, hogy az orális gyógyszert, és már nem a kockázata az aspirációs) előtt megszűnő rektális adagolás

Ellenjavallt olyan betegeknél, galaktóz-diétával.

Tárolja szobahőmérsékleten; Nem fagyasztható. Fénytől védve. Elvetése megoldás, ha zavaros vagy nagyon sötét. A hosszabb ideig tartó hideg hőmérséklet okoz megvastagodása, ami visszatér a normál után szobahőmérsékletre melegítjük.

Glutamin: csökkentheti a terápiás hatása laktulóz. Pontosabban, a glutamin csökkenti az ammónia-csökkentő hatása laktulóz. monitor terápia

A gyakoriság nem definiált.

Endokrin és anyagcsere: Kiszáradás, hypernatraemiához, hypokalaemia

Emésztőrendszeri: hasi diszkomfort, hasi puffadás, böfögés, görcs, hasmenés (túlzott adag), puffadás, hányinger, hányás

Kapcsolatos aggodalmak káros hatások

• Az elektrolit zavar: Monitor időnként az elektrolit egyensúly, amikor laktulóz használunk> 6 hónap vagy hajlamos betegeknél az elektrolit rendellenességek (pl idősek). Májbetegség hajlamossá teheti a beteget az elektrolit egyensúly. Kapó csecsemők laktulóz hyponatraemia alakulhat ki, és a kiszáradás.

Betegséggel kapcsolatos aggodalmak

• Diabetes: Használja óvatosan diabetes mellitusban szenvedő betegek; oldat galaktóz és laktóz.

Egyidejű gyógyszeres terápia kérdések

• A fertőzés elleni szerek (orális): kapó betegek laktulóz és szóbeli fertőzés elleni szerek ellenőrizni kell az esetleges nem megfelelő válasz a laktulóz.

Egyéb figyelmeztetések / óvintézkedések

• elektrokautert eljárások: közben proctoscopy vagy kolonoszkópia eljárásokat elektrokautert, elméleti kockázata közötti reakciót H 2 gáz felhalmozódás és elektromos szikra is létezik; alapos bél tisztító egy fermentálható megoldást javasolt.

Vérnyomás, álló / hanyatt; szérum elektrolitokat, szérum ammónia székletürítés minták, folyékony állapot

B

Mellékhatásokat nem észleltek reprodukciós állatkísérletek. A laktulóz rosszul orális adagolását követően. Felhasználása élelmi rost vagy ömlesztett hashajtók együtt fokozott folyadékbevitel általában úgy első vonalbeli terápiás kezelésére székrekedés terhes nők esetében. Rövid távú alkalmazása laktulóz is biztonságosnak tekinthető / alacsony kockázatot kezelés szükséges; Azonban a mellékhatások korlátozzák a használatát (Cullen, 2007; Mahadevan, 2006; Prather, 2004; Wald, 2003).

• Beszéljétek egyedi használatát a kábítószer és a mellékhatások a beteg, mivel kapcsolódik a kezelésre. (HCAHPS: Ebben a kórházi tartózkodás, arra akkor bármilyen gyógyszer, amit nem tett előtt? Mielőtt így semmilyen új gyógyszert, milyen gyakran tette a kórházi személyzet megmondja, hogy mi a gyógyszer volt? Milyen gyakran kórházi személyzet leírni lehetséges mellékhatások módon tudna érteni?)

• A beteg tapasztalhatja böfögés, hasi görcsök, puffadás, hányás vagy hányinger. Kérje meg a beteget haladéktalanul jelentsék gyógyszert felíró jelei a magas vércukorszint (zavartság, álmosság, több szomjúság, éhség, vizeletürítés gyakrabban, kipirulás, gyors légzés, vagy lélegzet hogy a szaga, mint a gyümölcs), hasmenés, súlyos szédülés, ájulás, vagy súlyos hasi fájdalom (HCAHPS).

• Tanítsa beteget jelei jelentős reakciók (pl, zihálás, mellkasi szorító érzés, láz, viszketés, rossz köhögés; a bőr kékes elszíneződése, görcsrohamok, vagy duzzanat arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok). Megjegyzés: Ez nem egy átfogó listát az összes mellékhatást. Beteg konzultálnia kell a beutaló orvos további kérdéseket.

Rendeltetésszerű használat és a felelősség kizárása: Nem lehet nyomtatni, és beadni a betegeknek. Ez az információ a célja, hogy egy tömör kezdeti referencia az egészségügyi szakemberek használni, amikor beszélünk gyógyszereket a beteg. Meg kell végül támaszkodnak a saját belátása szerint, a tapasztalatok és ítéletet diagnosztizálására, kezelésére és tanácsadás a betegek.