laktóz intolerancia

Laktóz érzékenyeknek nem képesek teljes mértékben megemészteni a tejcukor (laktóz) a tejben. Ennek eredményeként, ezek a hasmenés, a gáz és puffadás után evés vagy ivás tejterméket. A feltétel, amely más néven laktóz felszívódási zavar, általában ártalmatlan, de a tünetek kellemetlen lehet.

A hiányosság a laktáz – termelt enzim a vékonybélben – általában felelős a laktóz-intolerancia. Sokan alacsony a laktáz, de képesek megemészteni a tejtermékek gond nélkül. Ha valóban laktóz érzékeny, mégis, a laktáz-hiányban tünetekhez vezet, étkezés után a tejtermékek.

A legtöbb ember a laktóz intolerancia kezelhetik a feltétellel, anélkül, hogy az összes tejtermékek.

A jelek és tünetek a laktóz intolerancia általában kezdődik 30 perc után két órával evés vagy ivás élelmiszerek, laktózt tartalmaz. Közös jelei és szimptómái közé tartoznak

Készíts egy találkozót az orvos, ha gyakran tünetei a laktóz intolerancia evés után tejtermékek, különösen, ha aggódsz kap elég kalciumot.

Mikor kell orvoshoz

Laktóz intolerancia akkor történik, amikor a vékonybélben nem termel elegendő egy enzim (laktáz) megemészteni tejcukor (laktóz).

Elsődleges laktóz intolerancia

Normális esetben a laktáz fordul tejcukor két egyszerű cukrok – glükóz és galaktóz – amely felszívódik a véráramba a bélfalat.

Ha laktáz hiányos, laktóz az étel beköltözik a vastagbél, ahelyett, hogy a feldolgozott és felszívódott. A vastagbél normál baktérium kölcsönhatásba emésztetlen laktóz, ami a jelek és tünetek a laktóz intolerancia.

Három típusú laktóz intolerancia. Különböző tényezők okozzák a laktáz-hiányban szolgáló egyes típusokban.

Ez a leggyakoribb típusú laktóz intolerancia. Emberek, akiknél elsődleges laktóz intolerancia kezdeni életet termelő bő laktáz – elengedhetetlenné csecsemők, akik kap minden táplálkozási tejből. Ahogy a gyerekek cserélje tej egyéb élelmiszerek, a laktáz termelést általában csökken, de továbbra is elég magas ahhoz, hogy megemészteni összegét tejtermékek egy tipikus felnőtt étrend.

Másodlagos laktóz intolerancia

Az elsődleges laktóz intolerancia, laktáz termelés leesik élesen, hogy a tejtermékek nehezen emészthető felnőttkorra. Elsődleges laktóz intolerancia genetikailag meghatározott, előforduló nagy aránya, akik az afrikai, ázsiai vagy latin-amerikai származású. A feltétel az is gyakori azok között a Földközi-tenger, vagy dél-európai származású.

Ez a forma a laktóz intolerancia lép fel, amikor a vékonybélben csökken laktáz termelés után betegség, sérülés vagy műtét magában a vékonybélben. Között a kapcsolódó betegségek másodlagos laktóz intolerancia coeliakia, baktériumok elszaporodását és az Crohn-betegség. A kezelés a kiváltó rendellenesség lehet visszaállítani laktáz szintet és javítja jelek és tünetek, bár időbe telhet.

Ez lehetséges, de ritka, csecsemők születnek laktóz intolerancia okozta teljes hiánya laktáz aktivitás. Ez a betegség nemzedékről nemzedékre a örökloydésmenetet nevezett autoszomális recesszív, vagyis mind az anya, mind az apa meg kell felelnie az ugyanazon gén variáns egy gyermek számára is érinti. Koraszülöttek is lehetnek laktóz intolerancia miatt elégtelen laktáz szinten.

Tényezők, amelyek lehet, hogy Ön vagy gyermeke hajlamosabb laktóz intolerancia közé

Kezdjük azzal, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos, ha jelek vagy tünetek arra utalnak, akkor lehet, hogy laktóz-intolerancia. Mivel a kinevezések lehet rövid, ez egy jó ötlet, hogy készüljön fel a találkozót. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Veleszületett vagy fejlődési laktóz intolerancia

Kérdések érdemes kérdezze meg kezelőorvosát, laktóz intolerancia közé

Kísérje figyelemmel a napi adag a különböző tejtermékek, valamint a tej, fagylalt, joghurt és a túró, valamint ha van, és hogy mit eszik velük. Szintén tudassa orvosával, amely a tejtermékek, milyen mennyiségben, valószínűleg kapsz tüneteket. Ez az információ segíthet az orvos a diagnózis felállításához.

Ha úgy gondolja, lehet, hogy laktóz-intolerancia, próbálja vágás tejtermékek a diéta néhány napig, hogy ha a tünetek enyhítésére. Tudassa orvosával, ha a tünetei jobban lett a napokban, hogy nem rendelkezik a tejtermékek.

Orvosa feltételezheti, laktóz intolerancia alapján a tüneteket, és a választ, hogy így csökkenthető a tejtermékek a diéta. Az orvos a diagnózis felállításához az egy vagy több szempontból az alábbi vizsgálatok

Jelenleg nincs módja annak, hogy növeljék a szervezet termelésének a laktáz, de általában elkerülhető, ha a kellemetlen laktóz intolerancia által

Némi próbálgatás akkor lehet megjósolni a szervezet válasza a különböző élelmiszerek laktózt tartalmazó, és kitalálni, hogy mennyit tud enni, inni kényelmetlenség nélkül. Kevés ember olyan súlyos laktóz-intolerancia, hogy kell kivágni az összes tejtermék, és óvakodjon a nondairy élelmiszerek vagy gyógyszerek, amelyek laktózt tartalmaz.

Amit megtehetsz

Csökkentve a tejtermékek nem jelenti azt, hogy nem kap elég kalciumot. A kalcium megtalálható sok más élelmiszerek, mint például a

Győződj meg arról, hogy elegendő D-vitamint, amelyet általában szállított dúsított tej. Tojás, a máj és a joghurt is tartalmaznak D-vitamint, és a test teszi a D-vitamin, ha hosszabb időt tölt a napon. Még nem korlátozza a tejtermékek, bár sok felnőtt nem kap elég D-vitamin Beszéljen orvosával arról szól, D-vitamin és a kalcium-kiegészítők a biztos.

Mit lehet tenni az időközben

A legtöbb ember a laktóz intolerancia élvezhetik néhány tejtermék tünetek nélkül. Elképzelhető, hogy növelje a toleranciát tejtermékek fokozatos bevezetésével őket a diéta. Néhány ember úgy, hogy azok képesek tolerálni teljes zsírtartalmú tejtermékek, mint például a teljes tej és sajt, könnyebben, mint a tejtermékek, amelyek nem vagy csökkentett zsírtartalmú.

Módon megváltoztatni a diéta minimalizálása tünetei a laktóz intolerancia közé

A probiotikumok élő szervezetek jelen a belekben, amely segít fenntartani az egészséges emésztőrendszer. A probiotikumok is rendelkezésre állnak, mint az aktív vagy “élő” kultúrák egyes joghurtok és kiegészítők kapszula formájában. Ezeket néha használják gasztrointesztinális állapotok, mint például a hasmenés és az irritábilis bél szindróma. Ők is segít a szervezet megemészteni a laktózt. A probiotikumok általában biztonságosnak tekinthető, és lehet, hogy megér egy próbát, ha más módszerek nem segítenek.

keresse fel orvosát

Fenntartani a helyes táplálkozás

Limit tejtermékek