lakozamiddal (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik, vagy terhességet tervez. Orvosa, hogy csatlakozzon az észak-amerikai antiepileptikumok Terhesség Registry. Ez a regisztrációs használják terhes betegek ezt a gyógyszert szedi.

Ha bármilyen szokatlan vagy furcsa gondolatok és viselkedés, miközben lakozamidra, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyes változások történtek az emberek abba a gyógyszer szedését, mint amilyeneket az emberek, akik isznak túl sok alkoholt. Egyéb változások a összekeverhető, a romló depresszió, hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Ez a gyógyszer okozhat homályos látás, kettőslátás, ügyetlenség, bizonytalanság, szédülés, álmosság, aluszékonyság, vagy baj gondolkodás. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber, jól koordinált, vagy képes gondolkodni, vagy látni is. Ha ezek a mellékhatások különösen zavaró, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer is okozhat változásokat szívritmus, mint a nevezett állapot PR-megnyúlás. Ez megváltoztathatja a szíved ver, ami szédülés, ájulás, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha olyan tünetek szívritmus problémák, mint például a gyors, lassú vagy szabálytalan szívverés.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Megállás a gyógyszer hirtelen okozhat a görcsök, hogy visszatérjen, vagy gyakrabban fordul elő. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Lacosamide okozhat súlyos allergiás reakciókat befolyásoló több szerveket (pl, máj vagy vese). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: láz, sötét vizelet, fejfájás, bőrkiütés, hasi fájdalom, duzzadt, fájdalmas, vagy a pályázati nyirokcsomó a nyakon, a hónaljban, vagy lágyéki, szokatlan fáradtság vagy sárga szemek vagy a bőr .

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.