lakozamiddal

Lacosamide egy anti-epileptikus gyógyszer, más néven egy antikonvulzáns.

Lacosamide együtt alkalmazzák egyéb gyógyszerek kezelésére parciális rohamok epilepsziás embereket, akik legalább 17 éves.

Lacosamide is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Kövesse az utasításokat a gyógyszer címkéjén és csomagolásán. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás a lakozamidra.

Annak érdekében, hogy lakozamiddal biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség

májbetegség

anamnézisében depresszió, öngyilkossági gondolatok vagy cselekvések, vagy alkohol vagy drog visszaélés

idegi problémák által okozott cukorbetegség; vagy

súlyos szív, mint a “sick sinus szindróma” vagy “AV block” (kivéve, ha a pacemaker), szívelégtelenség, vagy más súlyos szívbetegsége.

Vannak, akik öngyilkossági gondolatok szedése lakozamiddal. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Hívja fel orvosát, ha új vagy súlyosbodó depresszió vagy öngyilkossági gondolatok az első néhány hónapos kezelés, vagy amikor a dózis megváltozott.

FDA terhesség kategóriában C. Ne elkezdi vagy abbahagyja lakozamiddal terhesség alatt, hacsak orvosa nem tanácsolja. Miután a roham a terhesség alatt károsíthatja mind az anya és a baba. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha közben teherbe lakozamiddal rohamok.

Ha terhes, a név is szerepel a terhességi regiszterben. Ennek célja, hogy nyomon kövesse a terhesség kimenetele, és értékeli a hatását lakozamiddal a baba.

Nem ismert, hogy a lakozamid átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

A folyékony forma tartalmazhat fenilalanin. Beszéljen orvosával, mielőtt ezt a formáját lakozamiddal ha phenylketonuriában (PKU).

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy a gyermek fiatalabb, mint 17 éves.

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lacosamide lehet venni étellel vagy anélkül.

Mérjük folyékony gyógyszer egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ne hagyja abba a lakozamidra hirtelen, akkor is, ha jól érzi magát. Megállás hirtelen emelkedését okozhatja rohamokat. Kövesse az orvos utasításait, elvékonyodó az adagot.

Forduljon orvosához, ha a rohamok rosszabbodnak, vagy ha azokat gyakrabban szedése lakozamiddal.

Viseljen orvosi figyelmeztetés tag vagy magánál a személyi igazolvány, amely szerint az előírtnál lakozamiddal. Bármely orvosi ellátást nyújtó, aki kezeli, akkor tudnia kell, hogy vegye a lefoglalás gyógyszert.

Használja lakozamiddal rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Ne fagyassza le a folyadék formájában lakozamiddal.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Lakozamidnak a kábítószerrel való visszaélés és akkor tudatában kell lennie, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Lacosamide homályos látást okozhat, vagy károsíthatja a mérleg, gondolkodás, vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen éber, és képes tisztán látni.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés megváltozása, depresszió, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag) , vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Megáll használ ánál és hívja orvosát azonnal, ha van

kettős látás, hallucinációk

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

gyors vagy lüktető szívverés, csapkodott a láda

légszomj

láz, bőrkiütés, duzzadt mirigyek, influenzás tünetek

véraláfutások, súlyos bizsergés, zsibbadás, fájdalom, izomgyengeség

hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

derékfájás, zavaros vagy véres vizelet, duzzanat, gyors súlygyarapodás, vizelés szokásosnál kevesebbet.

Gyakori mellékhatás lehet

enyhe szédülés

egyensúly- vagy koordinációs

fejfájás; vagy

Enyhe bőrkiütés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1 800 FDA 1088.

Szokásos felnőtt dózis görcsrohamok

Lacosamide lehet kezdeményezni orális vagy intravénás beadás .; Kezdő dózis: 50 mg naponta kétszer (napi 100 mg). Lacosamide növelhető hetente 100 mg / nap, két egyenlő részre elosztva fel a javasolt fenntartó adag 200-400 mg / nap, amely a beteg egyéni reakciójától és toleranciát. A klinikai vizsgálatokban a 600 mg-os napi dózis nem volt hatásosabb, mint a 400 mg-os napi dózis volt, és társult lényegesen nagyobb sebességgel a mellékhatások .; Orális lakozamiddal lehet venni étellel vagy anélkül.

Szokásos Pediatric dózis görcsrohamok

17 éves és idősebb; Lacosamide lehet kezdeményezni orális vagy intravénás beadás .; Kezdő dózis: 50 mg naponta kétszer (napi 100 mg). Lacosamide növelhető hetente 100 mg / nap, két egyenlő részre elosztva fel a javasolt fenntartó adag 200-400 mg / nap, amely a beteg egyéni reakciójától és toleranciát. A klinikai vizsgálatokban a 600 mg-os napi dózis nem volt hatásosabb, mint a 400 mg-os napi dózis volt, és társult lényegesen nagyobb sebességgel a mellékhatások .; Orális lakozamiddal lehet venni étellel vagy anélkül.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek lakozamidra, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

 Cerner multum, Inc. Verzió: 3.01. Felülvizsgálat dátuma: 2013/03/20, 08:41:34.