L-arginin: vajon csökkentik a vérnyomást?

L-arginin (el-Ahr-jih-Nene) olyan anyag, ami megtalálható a dió, hal, vörös hús, szója, teljes kiőrlésű gabonák, a bab és a tejtermékek. Ez is kapható kiegészítőket.

Néhány ember veszi L-arginin, mert úgy gondolta, hogy pihenjen és megnyitja az artériák, ami segít csökkenteni a vérnyomást.

Tanulmányok L-arginin igen vegyes eredményeket. A legújabb kutatások arra utalnak, hogy az L-arginin csökkentheti a vérnyomást. Azonban nagyobb tanulmányokat kell végezni annak igazolására, hogy az L-arginin-kiegészítők csökkenthetik a vérnyomást, mielőtt a szakértők ajánlani mindennapi használatra ezek a kiegészítők.

A tested általában teszi az összes L-arginin szükséges. A kezelés ideje alatt egy kiegészítő ritkán van szükség, és hasznosak lehetnek csak az emberek, akik egy hiányosságot vagy egy mögöttes egészségi állapota, mint például a cukorbetegség.

L-arginin-kiegészítők kölcsönhatásba léphet egyes gyógyszerek, köztük a nitroglicerin, néhány magas vérnyomás gyógyszeres kezelés és a merevedési zavar gyógyszerek. Ne szedje az L-arginin-kiegészítőket, ha már volt herpesz vagy genitális herpesz. Túl sok az L-arginin a rendszer kiválthatja a vírus okozza ezeket a feltételeket.

Ha azt szeretnénk, hogy csökkenti a vérnyomást, beszéljen orvosával a kezelési lehetőségek, beleértve az egészséges életmód megváltoztatásával. Ha magas a vérnyomása, beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen új növényi táplálék-kiegészítőket.

Val vel