korlátozott scleroderma (címer szindróma) életmód és a hazai jogorvoslati

Melegen tartani

Ne dohányozzon

Csökkentésére Raynaud tünetek, viseljen kesztyűt, vagy ujjatlan szabadban, amikor az időjárás hűvös és beltérben, ha eléri a mélyhűtőbe. Fenntartani a belső testhőmérséklet, ha ez jó, ruha rétegek és viseljen kalapot, vagy sál, termikus zokni, és jól illeszkedő csizma vagy cipő, hogy ne vágja ki a forgalomból.

Rendszeres testmozgás

Ha dohányzik, beszéljen orvosával a legjobb módja, hogy kilép. A nikotin összehúzza az ereket, így a Raynaud-jelenség rosszabb. A dohányzás is rontja a gyomorégés.

Változás az étkezési szokások

A rendszeres testmozgás segít fenntartani a rugalmasság és a szilárdság. Kérdezze meg orvosát vagy fizikai vagy foglalkozási terapeuta, hogy mely tevékenységek az Ön számára.

Ha nyelési nehézség, válasszon puha, nedves élelmiszerek és rágni őket is. Hogy csökkentse a savas reflux

A felesleges kollagén elpusztítja verejték és faggyúmirigyek, így bőre kemény és száraz. Annak érdekében, hogy puhítja a bőrt

Ügyeljen arra, hogy a rendszeres szűrések és használjon különleges öblítés vagy fogkrémek a fogorvos ajánlja. Ha a száj krónikusan száraz, próbálja ivóvíz több vizet és szopás jégen chips vagy kemény, cukormentes cukorkát. Amikor ezek az intézkedések nem a fogorvos felírhat gyógyszert, hogy ösztönözze a nyál.

Védi a bőrt

Gyakorlat jó szájhigiénia