klonopin felhasználása, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Klonopin?

Klonopin kezelésére használják bizonyos roham rendellenességek (beleértve a hiányos roham vagy Lennox-Gastaut szindróma) felnőttek és gyerekek.

Klonopin kezelésére is használják pánik rendellenesség (beleértve a tériszony) felnőtteknél.

Nem szabad használni Klonopin ha szűk zugú glaucoma vagy súlyos májbetegsége van, vagy ha allergiás a Valium, vagy hasonló gyógyszert.

Fontos információ

Hívja fel orvosát, ha bármilyen új vagy súlyosbodó depresszió tünetei, szokatlan magatartásbeli változások, vagy az öngyilkosság gondolata vagy fáj magad.

Ne igyon alkoholt a gyógyszer szedése. Clonazepam lehet szokásformáló. Soha ne ossza Klonopin egy másik személy. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Nem szedhet Klonopin ha

szűk zugú glaukóma

A gyógyszer szedése előtt

súlyos májbetegség; vagy

kórtörténetében allergiás reakció bármely benzodiazepin, például a diazepam (Valium), alprazolam (Xanax), lorazepam (Ativan), klórdiazepoxid, flurazepám, és mások.

Annak érdekében, hogy Klonopin biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vese- vagy májbetegségben szenved

glaukóma

asztma, emphysema, hörghurut, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), vagy más légzési problémák

porfíria (a genetikai rendellenesség, amely enzim tüneteket okoz a bőrt érintő vagy idegrendszeri)

kórelőzményében depresszió vagy öngyilkossági gondolatok vagy magatartás; vagy

kórtörténetében mentális betegség, pszichózis, vagy függőség kábítószer vagy alkohol.

Vannak, akik öngyilkossági gondolatok, ha figyelembe Klonopin. Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Kövesse az orvos utasításait figyelembe roham a gyógyszert, ha terhes. Ne kezdje vagy abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosa tanácsát, és tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik. Clonazepam károsíthatja a magzatot, és okozhat légzési vagy táplálkozási problémák egy újszülött. De mivel görcsök terhesség alatt károsíthatja mind az anya és a baba.

Ha terhes, a név is szerepel a terhességi regiszterben. Ennek célja, hogy nyomon kövesse a terhesség kimenetele, és értékeli a hatást clonazepam a baba.

Clonazepam átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy a gyermek az orvos utasítása nélkül. Klonopin nem jóváhagyott kezelésére pánikbetegség bárki fiatalabb, mint 18 éves.

A nyugtató hatását Klonopin tovább is tarthat az idősebb felnőttek. Véletlen elesések gyakori idős betegeknél, akik benzodiazepinek. Legyen óvatos, hogy ne essen, vagy baleseti sérülés szedésének Klonopin.

Vegye Klonopin pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Klonopin lehet szokásformáló. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

A helytelen viselkedést befolyásoló gyógyszer is okozhat függőséget, túladagolás, vagy halál. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Klonopin kell használni csak egy rövid időre. Ne szedje ezt a gyógyszert hosszabb 9 hét anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Hogyan kell Klonopin?

A tablettát egészben, egy pohár vízzel.

Ha használja ezt a gyógyszert hosszú távú, szükség lehet gyakoribb orvosi vizsgálatok.

Ne hagyja abba hirtelen Klonopin vagy ha volna kellemetlen elvonási tünetek, beleértve a lefoglalás (görcsök). Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan hagyja abba a gyógyszer.

Hívja fel orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint a kezelése a rohamok vagy szorongásos tünetek.

A rohamok gyakran kezelik kombinációja gyógyszerek. Használja minden gyógyszer utasítása szerint az orvos. Olvassa el a gyógyszeres kezelés útmutatóban vagy a beteg utasítást minden gyógyszert. Ne változtassa meg az adagokban vagy gyógyszeres menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Klonopin a kábítószerrel való visszaélés és akkor tudatában kell lennie, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, zavartság, izomgyengeség, ájulás, vagy kóma.

Ne igyon alkoholt szedése Klonopin.

Klonopin károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Gépjárművet vezetnie vagy gépeket, amíg tudod, hogy ez a gyógyszer milyen hatással lesz rád. Szédülés vagy súlyos álmosság okozhat esések vagy egyéb balesetek.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Klonopin: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha túladagolás?

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Mit kell elkerülni véve Klonopin?

új, vagy súlyosbodó görcsök

súlyos álmosság

szokatlan változások a hangulat vagy viselkedés

Klonopin mellékhatások

zavar, agresszió, hallucináció

öngyilkossági gondolatok, vagy fáj magad

gyenge vagy felületes légzés

lüktető szívverés vagy csapkodott a mellkasban; vagy

szokatlan vagy akaratlan szemmozgások.

Gyakori Klonopin mellékhatás lehet

fáradtságérzet vagy depressziós

álmosság, szédülés

memória problémák; vagy

problémák egyensúly vagy a koordinációt.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos adagja felnőtteknek a Klonopin görcsrohamok megelőzésére

1,5 mg orálisan naponta osztva 3 adag, ez növelhető növekedése 0,5 mg-1 mg minden 3 nap, amíg a görcsök megfelelően ellenőrzött, vagy amíg a mellékhatások zár ki semmilyen további növekedését .; Maximális dózis: 20 mg szájon át naponta; Hozzászólások; -A Használata több antikonvulzív vezethet növekedését depresszáns káros hatások .; Használat; -Alone Vagy kiegészítéseként a kezelés a Lennox-Gastaut szindróma (petit mal variáns), akinetikus és myoclonusos rohamok

Szokásos adagja felnőtteknek a Klonopin Pánikbetegségben

Kezdő dózis: 0,25 mg szájon át 2-szer naponta; Fenntartó adag: 1 mg orálisan naponta; Maximális adag: 4 mg orálisan naponta; Hozzászólások; -Egy Növelése a cél adag a legtöbb beteg esetében 1 mg / nap lehet 3 nap múlva .; -A Adag emelhető lépésekben 0,125 mg 0,25 mg 2-szer naponta 3 naponta, amíg a pánikbetegség vezérli, vagy amíg a mellékhatások, hogy tovább növeli a nem kívánt .; -Administration Egy adag lefekvéskor kívánatos lehet, hogy csökkentsék a kényelmetlenséget aluszékonyság .; KEZELÉS fokozatosan kell felfüggeszteni, a csökkenés 0,125 mg 2-szer naponta, minden 3. napon, amíg a gyógyszer teljesen kihúzzuk .; Használat; KEZELÉS pánikbetegség, agorafóbiával vagy anélkül

Szokásos Pediatric dózis Klonopin görcsrohamok megelőzésére

Akár 10 éves vagy 30 kg testtömeg; 0,01 mg / kg / nap és 0,05 mg / kg / nap orálisan 2 vagy 3 osztott dózisban; 10 éves vagy idősebb, illetve 30 kg felett; Lásd felnőtt adagolási; Hozzászólások; -Dosage Kell növelni legfeljebb 0,25 mg és 0,5 mg minden harmadik napon, amíg a napi fenntartó adag elérése után, hacsak a görcsök kontrollált, illetve a mellékhatások zárja további növelése .; -Whenever Lehetséges, a napi adagot kell osztani három egyenlő dózisban .; -Ha Dózisok nem egyenlően oszlanak el, a legnagyobb adagot kell adni, mielőtt visszavonul .; Használat; -Alone Vagy kiegészítéseként a kezelés a Lennox-Gastaut szindróma (petit mal variáns), akinetikus és myoclonusos rohamok

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, amelyek álmosságot ronthatja ezt a hatást. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Klonopin egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek clonazepam, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

6.02.2016-04-18, 09:31:38.

Klonopin adagolási információt

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA 4. melléklet Néhány potenciális visszaélési

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Klonopin?

Klonopin (clonazepam)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Bipoláris zavar Seroquel, lítium, clonazepam, Abilify, Lamictal, a kvetiapin

Pánikbetegség Xanax, szertralin, Zoloft, Prozac, alprazolam, clonazepam

Időszakos Limb Movement Disorder clonazepam, baklofen, ropinirol, pramipexol, Requip, Mirapex

Lefoglalás Megelőzés clonazepam, diazepam, Valium, Topamax, Lamictal, topiramát