Klinefelter-szindróma kezelések és gyógyszerek

Ha Ön vagy fia diagnosztizáltak Klinefelter-szindróma, a korai kezelés segíthet problémák minimalizálása. Lehet, hogy működjön együtt a csapat az egészségügyi szolgáltatók, köztük egy orvos, aki specializálódott diagnosztizálásában és kezelésében járó betegség a test mirigyek és hormonok (endokrinológus), logopédus, gyermekorvos, gyógytornász, genetikus, a reprodukciós orvostudomány vagy meddőség specialista és egy tanácsadó vagy pszichológus.

Bár nincs módja annak, hogy javítsa a nemi kromoszóma miatt megváltozik Klinefelter-szindróma, kezelések segíthetnek minimalizálni annak hatásait. A korábban a diagnózis és a kezelés megkezdése, annál nagyobb az előnyöket. De ez soha nem késő, hogy segítséget kapjon.

A kezelés a Klinefelter-szindróma lehetnek

A tesztoszteron helyettesítő terápia. A hímek a Klinefelter-szindróma nem termelnek elegendő a férfi hormon, a tesztoszteron, és ez lehet az élethosszig tartó hatást. Kezdve idején a szokásos pubertás, tesztoszteron pótló segítségével kezelésére vagy megelőzésére, számos problémát.

A tesztoszteron adható injekcióként vagy gél vagy tapasz a bőrön.

A tesztoszteron pótló terápia lehetővé teszi a fiút, hogy mennek a szervezetben változások rendszerint bekövetkezik a pubertás, például a fejlődő mélyebb hangon, egyre arc- és testszőrzet, és növeli az izomtömeget és a pénisz méretét.

A tesztoszteron terápia is javítja a csontsűrűséget, és csökkenti a csonttörések kockázatát. Nem fog eredményezni here megnagyobbodása, illetve javítja meddőség.

Termékenységi kezelés. A legtöbb férfi a Klinefelter-szindróma képtelenek nemzőképességét, mert nem spermiumok termelődnek a herék. Egyes férfiak Klinefelter szindróma egy minimális spermiumok termelése.

Az egyik lehetőség az, hogy előnyös lehet a férfiak minimális spermium termelés egy eljárást, úgynevezett intracitoplazmatikus spermium injekció (ICSI). Alatt ICSI, sperma eltávolítjuk a here egy biopsziás tűt, és közvetlenül beadni a tojást.

Más alternatívák gyermekvállalás közé örökbefogadás és a mesterséges termékenyítés, donor sperma.