kleptománia

Kleptománia (klep-orr-May-nee-uh) a visszatérő hiba, hogy ellenálljon késztetést ellopni a tárgyakat, melyekre általában nem igazán van szükség, és hogy általában kevés értéket. Kleptománia egy súlyos mentális rendellenesség okozhat sok érzelmi fájdalmat, hogy Ön és szerettei, ha nem kezelik.

Kleptománia egy olyan típusú impulzuskontroll zavar – egy olyan rendellenesség, ami jellemzi problémák érzelmi vagy viselkedési önkontroll. Ha van egy impulzuskontroll zavar, ha nehezen ellenállt a kísértésnek, vagy a meghajtó elvégzésére cselekmény, ami a túlzott vagy káros az Ön számára, vagy valaki mást.

Sokan kleptomania életét éljük a titkos szégyen, mert félnek, hogy törekedjen a mentális egészségügyi kezelés. Bár nincs gyógymód a mánia, gyógyszeres kezelés vagy pszichoterápiával lehet, hogy segít véget vetni a ciklus kényszeres lopás.

Kleptománia tünetek lehetnek

Emberek kleptomania jellemzően mutatnak ezek a jellemzők vagy tulajdonságok

Jellemzők

Ha nem tudja megállítani lopás vagy lopás, orvoshoz kell fordulni. Sok ember, aki lehet, hogy lopási nem akarja, hogy kérnek kezelést, mert félnek akkor letartóztatták, vagy bebörtönözték. Azonban a mentális egészségügyi szolgáltató általában nem jelenti a lopások a hatóságoknak.

Mikor kell orvoshoz

Egyesek orvosi segítséget kérni, mert félnek akkor elkapnak, és jogi következményekkel jár. Vagy ők már letartóztatták, és ők a törvény szerint kötelező kérnek kezelést.

Első kezelés segíthet átveheti az irányítást felette a kleptománia.

Ha úgy gondolja, egy közeli barát vagy családtag lehet mánia, óvatosan emelje fel aggályokat a szeretett egy. Tartsuk szem előtt, hogy a kleptománia egy mentális egészségi állapot, nem egy karakter hiba, és közelítsd meg kedvesét egy feddhetetlenek vagy vád.

Hasznos lehet kiemelni ezeket a pontokat

Ha egy szeretett van kleptomania

Ha segítségre van szüksége készül ez a beszélgetés, beszéljen orvosával. Ő lehet hivatkozni, hogy a mentális egészségügyi szolgáltató, aki segít megtervezni a módja a figyelem az aggodalmait, anélkül, hogy a szeretett egy érezni védekező vagy veszélyeztetett.

Az ok a kleptománia nem ismert. Számos elmélet, amelyek azt sugallják, hogy a változások az agyban lehet a gyökere kleptomania. További kutatásokra van szükség, hogy jobban megértsük ezeket a lehetséges okokat, de kleptománia lehet

Kleptománia tekinthető ritka. Azonban mivel sok ember kleptomania soha nem kér kezelést, vagy ők egyszerűen börtönbe ismételt lopások, sok esetben a lopási soha nem lehet diagnosztizálni. Kleptománia gyakran kezdődik a tizenéveseken vagy fiatal felnőttkorban, de ritka esetekben kezdődik később felnőttkorban.

Kleptománia kockázati tényezők magukban foglalhatják

Nem kezelik, kleptomania is súlyos érzelmi, családi, jogi, szakmai és pénzügyi problémákat. Például, ha tudja, hogy lopni rossz, de úgy érzi, tehetetlen ellenállni a késztetésnek, így lehet, wracked bűntudat, szégyen, önutálat és megaláztatás. Lehet egyébként vezethet erkölcsi, derék élet és szabad összekeverni, és ideges kényszeres lopás.

Amit megtehetsz

Példák komplikációk kleptomania okozhat, vagy társulhat közé

Ha harc, ellenállhatatlan vágyat, hogy lopni, forduljon orvoshoz. Így, hogy a hívás kétségtelenül ijesztő, de bízom benne, hogy az orvos is érdekelt a gondozó az egészségre, nem ítélve te. Orvosa utalhat, hogy a mentális egészségügyi szolgáltatóhoz, mint például egy pszichiáter, tapasztalattal diagnosztizálása és kezelése a kleptománia.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos vagy a mentális egészségügyi szolgáltató.

Ahhoz, hogy felkészüljenek a találkozó, hogy egy listát a

Vegyünk egy megbízható családtag vagy barát mellett, ha lehetséges, hogy segítsen emlékezni a részletekre. Ezen kívül, aki már ismert, hogy sokáig képes lehet kérdéseket feltenni, vagy megosztani az információkat a mentális egészségügyi szolgáltató, hogy nem emlékszik, hogy ki.

Mert mánia, néhány kérdést feltenni a mentális egészség szolgáltató közé

Mit várnak el a mentális egészségügyi szolgáltatóval

Hogy jobban megértsük a tüneteket, és hogyan ők befolyásolják az életedet, a mentális egészség szolgáltató kérheti

Ha úgy dönt, hogy kérnek kezelést a tünetek lehetséges mánia, akkor lehet, hogy mind a fizikai, mind a pszichológiai értékelés. A fizikális vizsgálat meg tudja határozni, ha lehet, minden orvosi okok idézik elő a tüneteket.

Gyógyszerek

Kleptománia diagnosztizálnak alapján a tünetek. Mert ez egy olyan típusú impulzuskontroll zavar, hogy segítsen pontosan a diagnózis, az orvosa

Sok szakértő a feltételeket használják a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders DSM-5, megjelent az American Psychiatric Association, diagnosztizálására mentális betegségek. Ez a kézikönyv is használják a biztosítók megtéríteni kezelésre.

DSM-5 kritériumok kleptomania tartalmazza ezeket a funkciókat

Bár a félelem, megaláztatás vagy kínos lehet, hogy nehéz, hogy keresik kezelés kleptomania, ezért fontos, hogy segítséget kapjon. Kleptománia nagyon nehéz legyőzni a saját. Kezelés nélkül kleptománia lehet egy folyamatos, hosszú távú állapotban.

Kezelése kleptomania általában magában gyógyszerek és a pszichoterápia, néha együtt önsegítő csoportok. Azonban nincs szabványos kleptomania kezelés, és a kutatók még mindig próbálják megérteni, mi lehet a legjobb eredményt. Lehet, hogy próbálja meg többféle kezelést találni valamit, ami jól működik az Ön számára.

Kevés tudományos kutatás körülbelül a pszichiátriai gyógyszerek kezelésére kleptomania. És nincs az FDA által jóváhagyott gyógyszert kleptomania. Azonban bizonyos gyógyszerek segíthetnek, a helyzettől függően és hogy van-e egyéb mentális betegségek, mint a depresszió vagy rögeszmés-kényszeres betegség.

Pszichoterápia

Orvosa fontolóra írt fel antidepresszánst, kifejezetten a szelektív szerotonin visszavétel gátló (SSRI). Egy függőség gyógyszeres úgynevezett opioid antagonista csökkentheti az sürgeti kapcsolatos élvezet és lopás. Egyéb gyógyszereket lehet venni.

Ha gyógyszert írják, kérdezze meg orvosát, a mentális egészség vagy gyógyszerészét a lehetséges mellékhatások, illetve lehetséges kölcsönhatások más gyógyszerekkel.

A forma pszichoterápia úgynevezett kognitív viselkedési terápia segít azonosítani egészségtelen, negatív hiedelmek és viselkedés, és helyettük az egészséges, pozitív. Kognitív viselkedésterápia tartalmazhatja ezeket a technikákat, hogy segítsen leküzdeni kleptomania késztetések

Ez nem szokatlan, hogy a visszaesések kleptomania. Annak érdekében, hogy elkerülje visszaesések, mindenképpen ragaszkodni a kezelési tervet. Ha úgy érzi, arra ösztönzi, hogy lopni, vegye fel a kapcsolatot a mentális egészségügyi szolgáltató vagy eljussanak egy megbízható személy vagy támogató csoport.

elkerülve visszaesések

Támogatás szeretteit

Akkor tegyen lépéseket gondozása magát egészséges megküzdési készségek, miközben egyre professzionális kezelés

Önsegítő csoportok

Ha a szeretett ember miatt kezelik mánia, győződjön meg a részleteket az ő kezelési tervet és aktívan támogatja a siker. Hasznos lehet, hogy részt vegyen egy vagy több terápiás ülés kedvesével, így ismeri a tényezők, amelyek úgy tűnik, hogy elindítják a késztetés, hogy ellopják, és a leghatékonyabb módja, hogy megbirkózzon.

Ön is részesülhet beszélgetett egy terapeuta magad. Lábadozik impulzuskontroll zavar egy kihívást jelentő, hosszú távú vállalkozás – mind az érintett személy és a hozzá legközelebb állók, vagy neki. Győződjön meg róla, hogy vigyázzon a saját igényeit a stresszcsökkentő üzletek működnek a legjobban az Ön számára, mint például a testmozgás, a meditáció vagy időt a barátokkal.

Emberek kleptomania előnyös lehet részt önsegítő csoportok alapján 12 lépéses programok. Még ha nem talál egy csoportja kifejezetten mánia, akkor előnyös lehet járni az Anonim Alkoholisták vagy egyéb függőség ülésein. Ezek a csoportok nem megfeleljen minden ízlésnek, ezért kérje a mentális egészség szolgáltató alternatívákra.

Mivel az oka kleptomania nem világos, ez még nem ismert, hogyan lehet megakadályozni bizonyossággal. Első kezelés amint kényszeres lopás kezdődik segíthet megelőzni kleptomania váljon rosszabb és megakadályozza néhány negatív következményeket.

keresse fel orvosát