ketorolakhoz képest (szájon át, az injekció beadásának módja) óvintézkedések

Bizonyos más gyógyszereket szedő együtt a ketorolakkal fokozhatja a nemkívánatos hatások. A kockázat attól függ, hogy mennyi minden gyógyszer szedése minden nap, és hogy mennyi ideig tart a gyógyszert együtt. Ezért ne vegye paracetamol (például Tylenol) együtt a ketorolakkal több, mint egy pár nap, hacsak más utasítást az orvos vagy a fogorvos. Továbbá, nem vállal semmilyen a következő gyógyszerek együtt a ketorolakkal, kivéve, ha a orvoshoz vagy fogorvoshoz utasította, hogy erre, és nem követi a haladás

Ketorolak okozhat néhány ember, szédülést vagy álmosságot. Ha ezek közül bármelyik mellékhatás lép fel, ne vezessen, ne használjon gépeket, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Súlyos mellékhatások léphetnek fel a kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert. Néha súlyos mellékhatások léphetnek fel minden figyelmeztetés nélkül. Azonban lehetséges figyelmeztető jelek gyakran fordulnak elő, beleértve az arc, az ujjak, a lábak, és / vagy az alsó lábszár, súlyos hasi fájdalom, fekete, kátrányos széklet, és / vagy vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc, szokatlan súlygyarapodás , és / vagy bőrkiütés. Emellett jeleit súlyos szív problémák fordulhatnak elő, mint a mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, vagy szokatlan kipirulás vagy melege bőrt. Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.