kaolin (hidratált alumínium-szilikát)

Gyakori elnevezések: Nehéz vagy könnyű kaolin, kaolin, bolus alba, porcelán agyag, fehér fatörzs, argilla

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Kaolin egy hidratált alumínium-szilikát. Ez akkor fordul elő a természetben, mint egy agyag, amely elő van készítve a gyógyszerészeti célokra vizes mosással eltávolítani homok és egyéb szennyeződéseket.

Kaolin óta használják a kereskedelemben és a gyógyászatban több száz éve. Ez jelenleg megtalálható a gyártás kerámia, tégla, cement, gipsz anyag, szín Lakes (oldhatatlan festékek), és szigetelők. Mint egy nyersanyag, akkor gyakran megtalálható a papír, műanyag, kozmetikumok, és gyógyszerek, és ez is használják a gyógyszerészeti készítmények egy szűrési segédanyag tisztázása folyadékok.

Kaolin hagyományosan használják belsőleg, hogy ellenőrizzék a hasmenés. Kaolin is használják helyileg, mint egy lágyító és szárítóberendezés. Pontosabban, azt használják a száraz szivárgó és zokogva szömörce, mérges szömörce és méreg szömörce kiütés. Azt is használni, mint egy védőhatást átmeneti enyhítésére anorektális viszketés és pelenka kiütés.

Hasmenés: 12 éves és idősebb: 26,2 g, miután minden laza széklet minden 6 órában, amíg szilárd széklet; nem haladja meg több mint 262 g per 24 óra; ne használjon hosszabb, mint 2 nap. Fiatalabb, mint 12 éves korig: kérjen tanácsot orvos. Pelenka kiütés: 4% 20% kaolin-tartalmú termékek helyileg alkalmazzuk. Sugár- és kemoterápiával indukált mucositis: 15 ml kaolin / pektin és difenhidramin 50:50 arányú keverékében; tartsa a száját 3 percig.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

FDA Terhesség: Kategória C. Kaolin nem jut át ​​a placentán. Nincsenek adatok tekintetében kaolinnal szoptat.

Kaolin pektin csökkentheti a gyógyszerek felszívódását, hogy kelátot alumínium sókat (pl, a digoxin, klindamicin, linkomicin). Amíg több információ áll rendelkezésre, kerülje kaolin gyógyszerekkel kelátkötésbe alumínium. Azt is csökkentheti a felszívódását a trimetoprim és a kinidin.

Belégzése kaolin keresztül foglalkozási expozíciós okozhat pneumoconiosis.

Belélegezve hajlamosít bányászok tüdőbetegségek.

Referenciák