kantrex

Terápiához kapcsolódó potenciális neurotoxikus, ototoxicitást és nefrotoxicitástól. Beszűkült vesefunkciójú idős kor, a kiszáradás, és azok, akiknél a nagy dózis vagy hosszan tartó kezelést kapnak, fokozott a toxicitás. Monitor vese- és hallási funkciók terápia alatt, és függessze fel a kezelést, vagy állítsa adagolást, ha van bizonyíték ototoxicitás és a vesére. Aminoglikozid okozta halláskárosodást általában visszafordíthatatlan. Szérumkoncentrációja aminoglikozidok ellenőrizni kell, ha lehetséges, hogy biztosítsa a megfelelő szintet, és elkerüljük a potenciálisan toxikus szintet. A neuromuszkuláris blokád és légzésbénulás is jelentettek a beadást követően. Egyidejű alkalmazása esetén a potenciálisan neurotoxikus vagy vesekárosító szerek vagy potens diuretikumokat el kell kerülni.

Használja a Kantrex

Terápiás Osztály: antitubercuiaris

Kémiai Osztály: Aminoglikozid

A kanamicin osztályába tartozik a gyógyszerek úgynevezett aminoglikozid antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban ez a gyógyszer nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Kanamicin injekciót általában használt súlyos bakteriális fertőzések, melyek más gyógyszerekkel nem működik. Ugyanakkor az is okozhat komoly mellékhatásokat, beleértve a halláskárosodást, az egyensúly és a vesékben. Ezek a mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél és az újszülöttek. Ön és orvosa kell beszélni az előnye ennek a gyógyszert, mint a kockázatokat.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Kantrex

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát kanamicin injekció gyerekek. Azonban ezt a gyógyszert kell használni óvatosan koraszülött és újszülött csecsemők.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását kanamicin injekció geriátriai betegekben. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vesebetegsége van, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél kanamicint injekció.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer, mint egy lövés az izomba vagy vénába.

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, ne használja ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Továbbá, ez a gyógyszer működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, meg kell kapnia ezt a gyógyszert, rendszeres időközönként.

Annak érdekében, hogy a veséje jól működik, és segít megelőzni a veseproblémák, inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése közben vagy gyermeke ezt a gyógyszert.

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást szorosan amíg Ön vagy gyermeke kapja ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy Ön vagy gyermeke továbbra is kapja meg. Vér, vizelet, hallás, és az ideg vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés csalánkiütés, rekedtség, nehézlégzés, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy után kapja ezt a gyógyszert.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke hirtelen csökkenése hallás vagy halláskárosodás, amely kísérheti szédülés és fülcsengés. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke szédülés vagy szédülés, érzés folyamatos mozgása önálló vagy környékén, vagy érzés spinning. Ezek lehetnek tünetei halláskárosodást vagy az egyensúlyérzéket.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha baj használja az izmokat vagy légzési nehézség, míg ezt a gyógyszert.

Helyes használata Kantrex

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van vér a vizeletben, a változás a vizelés gyakoriságának vagy a vizelet mennyiségét, légzési nehézség, álmosság, fokozott szomjúság, étvágytalanság, hányinger vagy hányás, láb- vagy lábszára vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos vese probléma.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Kantrex

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A tuberkulózis, aktív ciprofloxacin, Levaquin, levofloxacin, Avelox, rifampicin, izoniazid

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin, klindamicin

Hashártyagyulladás ciprofloxacin, metronidazol, klindamicin, Flagyl, vancomycin, ceftriaxon, cefuroxim

Kantrex Side Effects

Kantrex (kanamicinnel)

 vagy csatlakozz a Kantrex támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.