Kadian: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Kadian?

Kadian kezelésére használják mérsékelt vagy súlyos fájdalom.

Extended-Release Kadian kapszulákat használnak, amikor éjjel-nappal fájdalom enyhítésére van szükség. Ez a forma a morfin nem használható egy szükség-bázison a fájdalom.

Kadian is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Nem szedhet Kadian ha súlyos asztmában vagy légzési problémák, a blokkolás a gyomorban és a belekben, vagy bélelzáródás nevű paralitikus ileus.

Morfium lelassítja a légzést, különösen, ha elkezd szedni ezt a gyógyszert, vagy amikor az adagot megváltozik. Soha ne vegye Kadian nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Ne törje össze vagy eltörik egy kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Lenyeli egészben, hogy kerüljék a potenciálisan halálos adagot.

A morfin lehet szokás-alakítás, még a rendszeres adag. Vegye Kadian pontosan az orvos által felírt. Soha nem osztjuk a gyógyszer egy másik személy. VISSZAÉLÉSRE narkotikus fájdalomcsillapítót VÁLTHAT ADDICTION, túladagolás, vagy a halál, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül.

Közölje orvosával, ha terhes. Kadian okozhat életveszélyes elvonási tünetek egy újszülött.

Használata előtt Kadian

Ne igyon alkoholt. Veszélyes mellékhatások vagy halál léphet fel, ha alkoholt együtt morfiumot.

Nem szedhet Kadian ha valaha is allergiás reakciója volt a morfin vagy más bódító hatású gyógyszer, vagy ha

Súlyos asztma vagy légzési problémák

elzáródást a gyomorban vagy a belekben; vagy

bélelzáródás nevű paralitikus ileus.

Ne használja Kadian ha használt egy MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

Lehet, hogy nem tudja, hogy Kadian ha még nem kezelik hasonló opioid (narkotikum) fájdalom gyógyszer és toleráns hozzá. Beszéljen orvosával, ha nem biztos benne, akkor opioidtoleráns.

Kadian lehet szokásformáló. Soha ne ossza morfin egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítés vagy kidobnak Kadian bármely más személy ellen a törvény.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet a morfin és okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma. Mindenképpen közölje orvosával, ha úgy is, hogy a gyógyszert a depresszió, a mentális betegségek, a Parkinson-kór, migrénes fejfájás, súlyos fertőzések, vagy megelőzésére hányinger és hányás. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen változás, hogy hogyan és mikor vegye be a gyógyszereket.

Annak érdekében, hogy Kadian biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

bármilyen típusú légzési problémák vagy tüdőbetegség

kórtörténetében fejsérülés, agydaganat, vagy görcsrohamok

a történelem a kábítószerrel való visszaélés, alkoholfüggőség, vagy mentális betegség

vizelési problémák

máj- vagy vesebetegség; vagy

problémákat az epehólyag, hasnyálmirigy, vagy a pajzsmirigy.

Nem ismert, hogy Kadian károsíthatja a magzatot. Ha a morfium, míg terhes, a baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

A morfin átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Kadian lehet szokás-alakítás, még a rendszeres adag. Vegye Kadian pontosan az orvos által felírt. VISSZAÉLÉSRE narkotikus fájdalomcsillapítót VÁLTHAT ADDICTION, a túladagolás vagy halál.

Hogyan kell használni Kadian?

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Morfium lelassítja a légzést, különösen, ha elkezd szedni ezt a gyógyszert, vagy amikor az adagot megváltozik. Soha ne vegye Kadian nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fájdalmat.

Mindig ellenőrizze a palackot, hogy győződjön meg arról, hogy kapott megfelelő tablettát (azonos márka és típus) gyógyszer az orvos által felírt. Kérdezze meg a gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van a gyógyszer kap a gyógyszertárban.

Hagyja abba az összes többi éjjel-nappal kábító fájdalomcsillapítók, amikor elkezdi az Kadian.

Ne törje vagy rágja szét a pelletet belsejében található egy Kadian kapszula.

Ahhoz, hogy a nyelési könnyebb, akkor nyissa meg a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula Kadian és megszórjuk a pelleteket egy kanál almaszósz. Lenyelni minden a keverék azonnal rágás nélkül. Ne mentse későbbi használatra.

Vedd be a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap.

Ne hagyja abba a Kadian hirtelen, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan abba a morfiumot.

Ne törje össze a pellett egy Kadian kapszula belélegzi a port ne keverje a folyékony beadni a gyógyszert a vénába. Ez a gyakorlat azt eredményezte, hogy a halál.

Tárolja Kadian szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és a fény.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. A morfin a kábítószerrel való visszaélés és akkor tudatában kell lennie, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Ne tartsa a megmaradt Kadian kapszula. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol keresse a kábítószer visszavételi ártalmatlanítás programot. Ha nincs visszavételi programjának öblítsük fel nem használt kapszulákat a vécén. Gyógyszerek megsemmisítését öblítéssel ajánlott veszélyének csökkentésére véletlen túladagolás okozza a halált. Ez a tanács vonatkozik a nagyon kis számú gyógyszer csak. Az a kormány, együttműködve a gyártó meghatározta ezt a módszert a megfelelő útvonal ártalmatlanítási és a legkisebb a kockázata, hogy az emberi biztonságot.

Kadian venni egyszer vagy kétszer naponta. Mivel morfint használnak a fájdalom, akkor nem valószínű, hogy kihagyjon egy adagot. Amennyiben kihagyott egy adagot, vegye be a gyógyszert, amint eszébe jut. Ezután vegye be a következő adagot a következőképpen

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Ha az előírtnál Kadian 2-szer naponta: A következő adagot 12 óra után vegyük ki az elfelejtett adagot.

Mi történik, ha túladagolás?

Ha az előírtnál Kadian 1 alkalommal naponta: A következő adagot 24 óra után vegyük ki az elfelejtett adagot.

Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elfelejtett adagot. Ne vegyen be több, mint az előírt adag egy 24 órás időszakban.

Mit kell elkerülni?

 A morfin túladagolás halálos lehet, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül. Túladagolás tünetei lehetnek a lassú légzés és szívverés, súlyos álmosság, izomgyengeség, a hideg és nyirkos bőr, pontosan a tanulók, és ájulás.

Ne igyon alkoholt. Veszélyes mellékhatások vagy halál léphet fel, ha alkoholt együtt morfiumot. Ellenőrizze az élelmiszer és gyógyszer címkék biztos ezek a termékek nem tartalmaznak alkoholt.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Kerüljük vezet vagy gépeket, amíg nem tudja, hogyan Kadian hatással lesz Önre. Szédülés vagy súlyos álmosság okozhat esések vagy egyéb balesetek.

Kadian mellékhatások

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Kadian: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

lassú szívverés, sóhajtozó, gyenge vagy felületes légzés

mellkasi fájdalom, gyors vagy lüktető szívverés

szélsőséges álmosság, érzés, mint te múljék el

meddőség, kimaradt menstruációs ciklusok

impotencia, szexuális problémák, a veszteség a szexuális érdeklődés; vagy

alacsony kortizol szintje, – hányinger, hányás, étvágytalanság, szédülés, romló fáradtság vagy gyengeség.

Forduljon orvoshoz azonnal, ha a tünetek a szerotonin szindróma, mint például: nyugtalanság, hallucinációk, láz, izzadás, hidegrázás, szapora szívverés, izommerevség, izomrángás, koordináció elvesztése, émelygés, hányás vagy hasmenés.

A morfin nagyobb valószínűséggel okoznak légzési problémákat az idősebb felnőttek, és az emberek, akik súlyosan beteg, alultáplált, vagy más módon legyengült.

Gyakori Kadian mellékhatás lehet

álmosság, szédülés

székrekedés, hasi fájdalom, hányinger, hányás

fejfájás, fáradtságérzés

szorongás; vagy

enyhe viszketés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén morfiumot. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerről, amit használni most, és bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Figyelembe Kadian más gyógyszerek álmosságot vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Kadian egy altatót, egyéb kábító fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a morfin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

11.07.2016-03-30, 11:28:01.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Kadian?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Kadian (morfin)

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Krónikus fájdalom tramadol, oxikodon, Cymbalta Percocet, duloxetin, fentanil, morfium, Dilaudidot, OxyContin, metadon, Ultram, hidro-

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin