juxtapid

Lomitapide mezilát megnövelheti a transzaminázok. Mérjük ALT, AST, alkalikus foszfatáz és az össz-bilirubin-kezelés megkezdése előtt, majd az ALT és AST rendszeresen ajánlott. A kezelés során a dózist módosítani lomitapide mezilát, ha az ALT vagy AST nagyobb vagy egyenlő, mint 3-szorosa a normál érték felső határa. Abba kell hagyni a lomitapide mezilát klinikailag szignifikáns májkárosodásról. Lomitapide mezilát növeli a máj zsír (steatosis) egyidejűleg vagy sem a transzamináz-. Steatosis társult lomitapide mezilát lehet kockázati tényező a progresszív májbetegségben, például zsírmáj májzsugor. Mivel a hepatotoxicitás kockázatát, lomitapide mezilát csak egy korlátozott program neve Juxtapid (R) REMS Program.

Használja a Juxtapid

Terápiás Osztály: antihiperlipidemikus

Ez a gyógyszer csak szerinti különleges korlátozott terjesztés nevű programot Juxtapid® REMS programot.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását lomitapide a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát lomitapide az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese- vagy májbetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél lomitapide.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Juxtapid

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Vedd ezt a gyógyszert étel nélkül, legalább 2 órával az esti étkezés után.

Nyelje le a kapszulát egészben, egy pohár vízzel. Ne törje, ne törje össze, ne rágja szét, oldjuk, vagy nyissa meg. Ha nem tudja lenyelni a kapszulát, tájékoztassa orvosát azonnal.

Gondosan kövesse orvosa utasításait az alacsony zsírtartalmú diéta. Ez a gyógyszer egy részét teljes terv csökkenti a rossz koleszterin szintjét a vérben.

Orvosa azt is szeretné, hogy vegye kiegészítőket (pl E vitamin, zsírsavak) minden nap használata közben ezt a gyógyszert. Ez segít megelőzni a gyomor problémák, mint például a baj, hogy bizonyos tápanyagok a szervezetben.

Ha Ön is használja a kolesztiramin (Questran®) vagy koleszevelám (Welchol®), hogy azt legalább 4 óra előtt vagy után szedhető.

Ne igyon több alkoholos ital naponta lomitapide. Ez okozhatja a nem kívánt hatása lehet a májra.

Grapefruit juice kerülni kell a gyógyszer szedése alatt.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata Juxtapid

Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését, több mint egy hétig, forduljon orvoshoz azonnal újraindítás előtt a kezelést.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a rossz koleszterin szintjét, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Meg kell egy negatív terhességi teszt előtt akkor lehetővé kell tenni, hogy ezt a gyógyszert. Ha kihagyott egy időszakot, amíg ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Óvintézkedések használat közben Juxtapid

Ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön is használja az alábbi: aprepitant (Emend®), boceprevir (Victrelis®), conivaptán (Vaprisol®), crizotinib (Xalkori®), diltiazem (Cardizem®), imatinib (Gleevec®) mibefradil (Posicor®), nefazodon (Serzone®), telaprevir (Incivek®), verapamil (Calan®), gyógyszer fertőzések kezelésére (például a ciprofloxacin, klaritromicin, eritromicin, flukonazol, itrakonazol, ketokonazol, pozakonazol, telitromicin, vorikonazol, Nizoral ®), illetve kezelésére használt gyógyszer a HIV / AIDS (például amprenavir, atazanavir, darunavir / ritonavir, fozamprenavir, indinavir, lopinavir / ritonavir, nelfinavir, ritonavir, szakvinavir, tipranavir / ritonavir, Crixivan®, Kaietra®, Norvir®, Reyataz® ). Ezen gyógyszerek együttesen is okozhat súlyos mellékhatásokat.

A gyógyszer használata együtt lovasztatin vagy szimvasztatin növelheti a kockázatot súlyos izom probléma hívják myopathia. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget, különösen akkor, ha még szokatlan fáradékonyság vagy láz.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved (beleértve a zsírmáj). Ne használjon más gyógyszereket a koleszterinszint, amelyek növelhetik a máj zsír. Kérdezze meg orvosát, ezeket a gyógyszereket.

Ne módosítsa az adagot és ne hagyja abba a gyógyszer nélkül beszélt orvosával.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Juxtapid Side Effects

Juxtapid (lomitapide)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas koleszterin atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, szimvasztatin, Zetia, lovasztatin, niacin, Vytorin, rozuvasztatin, Welchol, Livalo

Magas koleszterin, örökletes Homozygota atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, szimvasztatin, Vytorin, rozuvasztatin, Repatha, Praluent, alirocumab ezetimib / simvastatin, evolocumab

 vagy csatlakozz a Juxtapid támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.