jakafi

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a Jakafi

Farmakológiai Osztály: tirozin-kináz inhibitor

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ruxolitinib a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ruxolitinib az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Jakafi

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Orvosa meg fogja mondani, hogy mennyi ez a gyógyszer használ és milyen gyakran. Az adag függ a vérlemezkeszám és meg kell változtatni többször is annak érdekében, hogy megtudja, mi működik a legjobban az Ön számára. Ne használjon több gyógyszert, és ne használja gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Tartsa ezt a gyógyszert, amíg az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Ne módosítsa az adagot és ne hagyja abba a gyógyszer nélkül beszélt orvosával.

Vedd ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

Ha nem tudja lenyelni a tablettát, tájékoztassa orvosát azonnal. Orvosa fogja eldönteni, hogy szedheti ezt a gyógyszert, a csövön keresztül. Orvosa ad bizonyos utasításokat, hogyan kell használni ezt a gyógyszert egy csövön keresztül.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben ezt a gyógyszert. Grapefruit és a grapefruitlé megváltoztathatja az összeg ennek a gyógyszert, hogy felszívódik a szervezetben.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata Jakafi

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy rendszeres látogatások minden problémát, amely okozhatja ezt a gyógyszert. A vérvizsgálatok lesz szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha állapota nem javul 6 hónapon belül, vagy ha rosszabb lesz, kérdezze meg orvosát.

Ruxolitinib átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis bőrpróba.

Ez a gyógyszer fokozhatja a súlyos agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Hívja fel orvosát azonnal, ha gyenge az egyik oldalán a test, koordináció elvesztése, ügyetlenség, memória problémák, a gondolkodás egyértelműen, vagy érdektelenség dolgokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalmas hólyagok a törzsben. Ezek lehetnek tünetei herpes zoster (övsömör).

Ez a gyógyszer okozhat a nem melanoma bőrrák. Mondja el orvosának, ha bármilyen új vagy változó bőrelváltozások.

Óvintézkedések használat közben Jakafi

Ne hagyja abba a gyógyszer hirtelen megkérdezése nélkül orvosával. Lehet, hogy lassan csökkentse az adagot, mielőtt teljesen leállítaná teljesen. Ez segíthet abban, hogy egy esetleges súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, mint a láz, mellkasi szorító érzés, légzési nehézség, szédülés, szédülés, vagy ájulás.

Ha túl sok a gyógyászat, hívja orvosát vagy menjen a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát azonnal. Vegyük az üveg a gyógyszerét.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Jakafi Side Effects

Jakafi (ruxolitinib)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

myeiofibrosis ruxolitinib

Polycythemia ruxolitinib

Myeloproliferatív betegségek Vidámság, imatinib, ruxolitinib