izotretinoin

Az izotretinoin nem lehet használni a női betegek, akik teherbe eshetnek. Van egy rendkívül nagy kockázatot súlyos születési rendellenességeket eredményez Terhesség esetén szedése izotretinoin. Ha terhesség jön létre a kezelés alatt egy nőbeteg, aki vesz izotretinoin, izotretinoin azonnal abba kell hagyni, és ő kell utalni egy Szülész-nőgyógyász tapasztalt reprodukciós toxicitási további kiértékelés és tanácsadás. Mert izotretinoin a teratogenicitást azt jóváhagyta marketing csak a speciális korlátozott terjesztés nevű program iPLEDGE (TM). A kezelőorvos a beteg és a gyógyszertár nyilvántartásba kell venni, és megfelelnek a követelményeknek iPLEDGE terjesztés előtt.

Használja a izotretinoin

Terápiás Osztály: pattanás

Kémiai Osztály: A retinoid

Az izotretinoin nem alkalmazható a nők kezelésére, akik képesek ellátni a gyermekek, kivéve, ha más kezelési formák kipróbáltak első, de nem sikerül. Az izotretinoin tilos szedni a terhesség alatt, mert születési rendellenességeket okoz az emberben. Ha képesek ellátni a gyermekek, akkor nagyon fontos, hogy elolvassa, értelmezze, és kövesse a terhesség figyelmeztetések izotretinoin.

izotretinoin csak a bejegyzett osztási program az úgynevezett iPLEDGE ™ programot.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, izotretinoin használják bizonyos betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert izotretinoin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a izotretinoin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt izotretinoin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a izotretinoin alatti gyermekek 12 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

izotretinoin kell óvatosan alkalmazható a tizenévesek, különösen a csont problémák vagy betegségek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát izotretinoin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb a kockázata a problémák és mellékhatások, ha figyelembe izotretinoin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed izotretinoin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata izotretinoin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata izotretinoin bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja izotretinoin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő izotretinoin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az izotretinoin jön egy páciens adatlap és a gyógyszeres kezelés útmutatóban. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy pontosan kövesse ezeket az utasításokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A fogamzóképes korú nők regisztrálnod kell a terhesség kockázatát nevű programot iPLEDGE ™ ahhoz, hogy megkapja a izotretinoin recept minden hónapban. Akkor iratkozzon fel az interneten (www.ipledge.com). Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van ezzel a programmal. Nagyon fontos, hogy megértse és kövesse valamennyi követelménynek. Ön nem fog iratnia ha nem követik az utasításokat a program.

Az izotretinoin nem hozza meg a fogamzóképes korú nők, ha két hatásos fogamzásgátló (fogamzásgátló) használtak legalább 1 hónappal megelőzően a kezelés kezdetén. Fogamzásgátlást kell folytatódott a kezelés időtartama, amely legfeljebb 20 hétig, és 1 hónap után izotretinoin leáll. Mindenképpen, ha megbeszélte ezt az információt az orvosával.

Ha egy nő, aki tudja, hogy a gyerekek, meg kell adnunk 2 terhességi tesztet a kezelés megkezdése előtt az izotretinoin, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. A második terhességi tesztet kell venni legalább 19 nappal azután, hogy az első vizsgálat során az első 5 nap a menstruációs időszakot közvetlenül a kezelés megkezdése előtt. Ezen felül, akkor kell egy terhességi tesztet minden hónapban szedésének izotretinoin és egy hónap kezelés után befejeződött.

Nyelje le a kapszulát egészben, egy pohár (8 uncia) vizet vagy más folyadékot. Accutane (R) és a generikus termékeket kell bevenni. Absorica (TM) lehet venni étellel vagy anélkül. Ne törje össze, törés, vagy rágja szét a kapszulát.

Nagyon fontos, hogy az izotretinoin csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Nagyon fontos, hogy ne ossza izotretinoin senkivel, mert fennáll a veszélye a születési rendellenességek és más súlyos mellékhatások.

Absorica ™ orális kapszulát nem helyettesíthető más formái izotretinoin (például Accutane®). Különböző márkák nem működik ugyanúgy. Ha újratölteni a gyógyszert, és úgy néz ki, különböző, kérdezze meg gyógyszerészét.

Az adagot a izotretinoin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú izotretinoin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata izotretinoin

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag izotretinoin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról izotretinoin megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Az izotretinoin születési rendellenességeket okoz az emberben, ha a terhesség alatt szedett. Ha úgy gondolja, hogy esetleg terhes lesz, hagyja abba izotretinoin és kérdezze meg orvosát azonnal.

Óvintézkedések használat közben izotretinoin

Segítségével izotretinoin, míg terhes okozhat nagyon súlyos születési rendellenességeket okoz. Használjon két formája hatékony fogamzásgátló tartani attól, hogy terhes egy hónappal a kezelés megkezdése előtt, miközben Ön használja izotretinoin (akkor is, ha a gyógyszer ideiglenesen leáll), és legalább egy hónappal a kezelés abbahagyása után a gyógyszer. A leghatékonyabb formája fogamzásgátló hormonszerű fogamzásgátló tabletták, tapaszok, lövések, hüvelyi gyűrű, vagy implantátumok, a méhen belüli eszközt, vagy egy vasectomy (férfiak). Az egyik ilyen formája fogamzásgátló eljárást kell kombinálni óvszert, egy membrán, vagy a nyaki sapkát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Ez magában foglalja a vitaminok, növényi termékek és a vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek. Egyes gyógyszerek vagy táplálék-kiegészítők (például orbáncfű) okozhat a fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól.

Az első 3 hét szed izotretinoin, a bőr válhat irritált. Továbbá, a pattanások tűnhet, hogy rosszabb lesz, mielőtt jobb lesz. Kérdezze meg orvosát, ha a bőr állapotát nem javul belül 1-2 hónapon belül kezdődő izotretinoin vagy bármikor a bőr irritációját és súlyossá váljon. Teljes javulás folytatódik, miután abbahagyja a izotretinoin és akár 6 hónapig. Orvosa segíthet kiválasztani a megfelelő bőr termékek csökkentik a bőr kiszáradását és irritációját.

Ön vagy gyermeke nem adhatnak vért a vér bank használata közben izotretinoin vagy 30 nappal azután, hogy hagyja abba. Ez megakadályozza, hogy a terhes beteg kapjon vért tartalmazó gyógyszer.

Egyes betegeknél, izotretinoin csökkenését okozhatja az éjszakai látást. Ez a probléma akkor fordulhat elő hirtelen. Ha ez mégis előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem tudja, hogy jól. Továbbá, kérdezze meg kezelőorvosát.

Az izotretinoin okozhat szárazság a szemét. Ha Ön vagy gyermeke kontaktlencsét hord, a szemed érzékenyebbek lehetnek rájuk ideje alatt szed izotretinoin és maximum 2 hét után abbahagyja a szedését. Hogy segítsen enyhíteni szárazság a szemek, kérdezze meg orvosát, hogy használhat-kenő megoldás, mint a műkönny. Ha a szem gyulladása lép fel, kérdezze meg orvosát azonnal.

Az izotretinoin okozhat szárazság a száj és az orr. Ideiglenes enyhítésére szájszárazság, használat cukormentes cukorkát, vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Ha azonban a szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

izotretinoin Side Effects

izotretinoin

Kerülje Ha túl bőre a napfény, a szél, vagy a hideg időjárás. Bőre hajlamosabbak a leégés, szárazság, vagy irritáció, különösen az első 2 vagy 3 hetes kezelést követően. Azonban Ön vagy gyermeke ne hagyja abba, hacsak izotretinoin a bőrirritáció túlságosan szigorú. Ne használjon napfénylámpát vagy szolárium.

Annak érdekében, hogy az izotretinoin tökéletesen működik, használjon fényvédő krémek vagy sunblocking a bőr védelmére faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen. Emellett viseljen védőruházatot és kalapok.

Az izotretinoin okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha a gyermek, vagy a gondozó bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, kérdezze meg orvosát azonnal.

izotretinoin növelheti nyomást a fejedben. Ez fokozhatja a látás elvesztése vagy súlyos agyi probléma. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy rossz fejfájás, homályos látás, szédülés, hányinger vagy hányás, vagy görcsrohamok.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő izotretinoin. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen a következő tünetek használata közben izotretinoin: hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, hidegrázás, hasmenés, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, kiütés, bőrpír elváltozások, gyakran lila központ, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Az izotretinoin okozhat a csont vagy izom problémák, így ízületi fájdalom, izomfájdalom vagy merevség, vagy nehezen mozog. Lehet, hogy fáj alatt könnyebben durva sport. Lehet sokkal lassabban gyógyulnak. Ha izotretinoin a gyermek, tájékoztassa az orvost, ha úgy gondolja, hogy gyermeke nem növekszik megfelelően.

Ne vegyen vitamin vagy bármely vitamin-kiegészítő, mely vitamin szedése izotretinoin, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Nagyon fontos, hogy Ön vagy gyermeke nem Waxot epilálás, hogy távolítsa el a hajat, miközben szed izotretinoin és 6 hónapig megállítása után. Az izotretinoin növelheti annak esélyét, hegesedés viasz epilálás.

Nagyon fontos, hogy Ön vagy gyermeke nem rendelkezik kozmetikai eljárások sima bőre (például dermabrázió, lézer) szedésének izotretinoin és 6 hónapig megállítása után. Az izotretinoin növelheti annak esélyét, hegesedés ezeket az eljárásokat.

izotretinoin befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha Ön vagy gyermeke cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor tesztek, kérdezze meg orvosát.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amikor használja izotretinoin. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Az izotretinoin okozhat néhány ember, hogy a nagyothallók pár héttel azután, hogy elkezd szedni. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van halláskárosodás, folyamatos csengetés vagy zúgás, vagy bármely más, megmagyarázhatatlan zajok a fülben.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hasi vagy gyomorfájdalom, rektális vérzés, vagy súlyos hasmenés. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet a gyulladásos bélbetegség.

izotretinoin csökkenti a számát bizonyos típusú vérsejtek a szervezetben. Emiatt Ön vagy gyermeke vérzik vagy könnyebben kaphat fertőzést. Annak érdekében, hogy ezeket a problémákat, ne legyenek közel, akik betegek, vagy fertőzések. Gyakran mosson kezet. Maradj távol durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Ecset és fogselyem a fogak gyengéden. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin, Accutane, tretinoin helyileg, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapszon helyileg, Retin-A, Epiduo, adapalén helyileg, Microgestin Fe 20/01, Vibramycin, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn, Gildess Fe 1/20